NRK Meny
Normal

Tamt og uavgjort av kvinnelandslaget

Kvinnelandslaget i fotball spilte en svak kamp mot Finland i Kongsvinger. Treningskampen endte 1-1.

Lindy Melissa Wiik
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Debutant og innbytter Kristin Lie holdt på å gi Norge seier da hun ti minutter før slutt skjøt i stolpen etter hjørnespark, men Lindy Melissa Wiiks avslutning av et vakkert kontringsangrep forble eneste norske øyeblikk for minneboka.

Bjarne Berntsen sier at fokus foreløpig er på EM-kvalifiseringskampene mot Israel og Østerrike i juni. Det er heldigvis motstandere Norge nesten automatisk slår. Innen VM om drøyt tre måneder bør nivået heves noen hakk dersom det skal bli norsk moro i Kina.

Et noe redusert finsk lag fikk ikke helt ufortjent uavgjort på Gjemselund. Norge var best og skapte mest, men personlige feil ga finnene gratismuligheter, og en av dem omsatte de i scoring.

Lindy Melissa Wiik omsatte et kunstverk av en norsk kontring i scoring, men ellers var det lite et småhutrende publikum i regnet på Gjemselund hadde å juble for.

En keepertabbe av Bente Nordby ga den farlige spissen Sanna Talonen utligningsmålet.

Det var en av flere personlige feil som kunne kostet Norge flere baklengsmål enn det ene, og som må lukes vekk før VM. Den verste hadde midtstopper Trine Rønning som spilte ballen rett i beina på Talonen.

Startet bra

Mens Åge Hareide for en gangs skyld har valgt å spille 4-3-3, byttet Bjarne Berntsen ut kvinnelandslagets faste 4-3-3 med 4-3-1-2, der Solveig Gulbrandsen og Lene Mykjåland fikk en omgang hver i en rolle bak to spisser.

Norge så bra ut den første halvtimen. Da ble finnene presset tilbake, og Norge kom stadig til farlige muligheter. Solveig

Gulbrandsens pasningsfot lå bak de største sjansene og ledermålet, mens finnene ikke var i nærheten av en sjanse.

Lindy Melissa Wiik burde gitt Norge ledelsen i det 20. minutt da Solveig Gulbrandsen spilte henne gjennom. Asker-spilleren rundet keeper, men kom for langt ut på siden, og et finsk bein kom mellom da hun skulle trille ballen i mål.

Norsk jubel på Kongsvinger
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Ledermålet kom i stedet på en flott kontring fra egen 16-meter fire minutter senere. Norge brøt et finsk angrep, spilte seg ut og satte fart framover. Ragnhild Gulbrandsen fikk ballen på høyrekanten, spilte innpå til navnesøster Solveig og fikk veggpasningen tilbake i fullt firsprang mot dødlinja. Innlegget kunne Wiik sette i mål fra kloss hold.

Glapp ballen

I det 30. minutt utlignet Finland på sin første sjanse. Bente Nordby gikk opp for å ta et innlegg, men glapp ballen da Sanna Talonen utfordret henne. Den finske spissen kunne beine nedfallsfrukten i mål. Mange dommere ville nok sett norsk frispark og ikke finsk scoring i den situasjonen, noe Nordby ga klar beskjed om til svenske Paula Thorn.

Noen minutter senere fikk Norges keeper anledning til å vise sin klasse da midtstopper Rønning sleivet et oppspillforsøk rett i beina på Talonen. Nordby rykket bestemt utenfor 16-meteren og taklet henne. Talonen fikk enda en gratissjanse før pause da Rønning feilberegnet et langt oppspill, men skuddet gikk utenfor.

Berntsen byttet tre spillere ved pause og tre til i løpet av annen omgang. Norge presset, men kom ikke nærmere enn Marie Knutsens langskudd som ble slått i tverrliggeren og Lies klokkerene stolpetreff.

 

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.