NRK Meny
Normal

Takket Gud for poengene

Et straffemål måtte til for at Ghana skulle slå Serbia.

NRKsport.no fulgte kampen: Serbia - Ghana 0-1

- Alle vet hva vi kan gjøre, men Serbia er et godt lag. Derfor takker vi Gud for at vi vant og sikret oss tre poeng, sa målscorer Asamoa Gyan etter kampen.

Ghana var det klart beste laget gjennom hele kampen i Pretoria, men de klarte ikke å overliste en god Vladimir Stojkovic i det serbiske målet før de fikk straffespark sju minutter før full tid.

Anthony Annan mot Nikola Zigic

Størelsen hadde liten betydning for Anthony Annan mot Nikola Zigic

Foto: GIANLUIGI GUERCIA / Afp

Linjemannen så at Zdravko Kuzmanovic stoppet det tilsynelatende ufalige innlegget med hånda og dermed kunne Asamoah Gyan legge ballen på straffemerket. Han fintet keeperen til høyre, mens skuddet gikk til venstre.

Ghana sørget dermed for å ta den første afrikanske seieren i dette mesterskapet etter at Sør-Afrika, Nigeria og Algerie bare hadde greid bare ett poeng til sammen i sine åpningskamper.

- I dag er jeg sikker på at alle afrikanere støttet Black Stars og er glade for at vi vant, sa han videre.

Hva synes du om kampen? Diskuter nederst i saken!

Sentral Annan

Rosenborgs Anthony Annan spilte en stentral rolle på Ghanas midtbane i kampen. I Michael Essiens skadefravær gjorde Annan både sin vanlige defensive jobb, men var også sterkt delaktig i det offensive spillet.

Utvist

Ghanas mål kom bare ti minutter etter at Aleksandar Lukovic fikk sitt andre gule kort og måtte forlate banen. Gyan holdt på å bli tomålsscorer da han på overtid sendte et skudd i stolpen, men han kunne glede seg over å være både matchvinner og kampens spiller.

FBL-WC2010-MATCH08-SRB-GHA

Aleksandar Lukovic blir utvist

Foto: GIANLUIGI GUERCIA / Afp

Ghana tok dermed tre viktige poeng og koblet grepet om muligheten for å gå videre fra gruppe D som de fleste tror at Tyskland skal vinne.

Rar dag

For Milovan Rajevac ble det en rar dag. Serberen er Ghanas landslagssjef og har fått en del ubehageligheter i hjemlandet før lagenes VM-møte. Han unnlot demonstrativt å juble da kampen var over.

Alle resultatene fra VM.

FK Fotballs VM-blogg

Fotballnyheter