NRK Meny
Normal

Takker superveteranene etter derbyseieren

Ifølge Solskjær var det ikke tilfeldig at han valgte nettopp de lokale bautaene Magne Hoseth (32) og Daniel Berg Hestad (38) da de skulle til dyst mot fylkesrivalen AaFK.

Hoseth solskjær

Magne Hoseth (32) er en rutinert Solskjær-elev, som vet hva slike lokalderby som AaFK-kampen går ut på.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

(AaFK - Molde 1-3)

– Nei, Hoseth og Hestad har vært med på dette før. De vet hva det handler om, og får ekstra tenning i lokaloppgjørene, sier Solskjær om sine to veteraner, som nesten kan minne om reneste Paul Scholes og Ryan Giggs i det de stadig rykker nærmere fotball-pensjonen mens de fosser gjennom midtbaneleddene.

Og for en kveld det skulle bli for særlig en av seniorene. Med sine to mål, ble Magne Hoseth særs utslagsgivende for slukørede Sunnmøringer som atter en gang ble ydmyket av Molde.

Faktisk er det 3.736 dager – eller ti år om du vil – siden tangotrøyene har slått romsdalingene i seriesammenheng.

Eliteserien fotball: Aalesunds trener Jan Jönsson i sluttminuttene av eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Molde på Color Line Stadion fredag.

– Jeg er veldig frustrert, og tror Phillips sitt røde kort var avgjørende for resultatet av kampen, sier en skuffet Jan Jönsson.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

En corner-heading av Even Hovland, en suser av Hoseth og ei straffe av samme mann sørget for 3–1 seier til de blå. Bare en soloprestasjon av Aalesunds Hamed-Allah gav et magert trøstemål for Aalesund.

– Han (Hamed-Allah) er god, og trengte ikke mye plass for å vise hva han kunne gjøre, sa Solskjær etter kampen.

– Burde tatt 2-0-målet

Aalesund-keeper Sten Grytebust er selvsagt misfornøyd med å atter en gang slippe inn et mål som strengt tatt kan kalles en keepertabbe. Grytebust så ut til å ha kontroll på Hoseth sin suser, men ballen skled av hendene hans, og gikk i mål.

– Jeg hadde hånda på den, men han (Hoseth) skjøt veldig hard og kontant, sier Grytebust.

AaFK-trener Jan Jönsson mener eleven burde tatt 2-0-målet.

– Isolert sett så burde han det, ja, men vi må ikke glemme at Sten gjorde mange andre gode redninger.

Mener Phillips koster AaFK kampen

Da er Jönsson mer skuffet over sin jamaicanske kantspiller Demar Phillips, som pådro seg rødt kort etter å ha kneet Tommy Høiland med vilje i låret.

– Det å få for seg at man skal knee en motstander, og risikere rødt kort.... det blir veldig tungt for lagkameratene i etterkant. For meg er situasjonen helt uforklarlig, sier Jönsson.

– Så Phillips sitt røde kort blir på mange måter avgjørende for kampresultatet?

– Ja, det setter definitiv sitt preg, og så får vi et 2-0 mål før pause også…. Andreomgangen er jo ok, og vi produserer litt sjanser, men trykket vårt avtar jo naturlig nok etter straffesituasjonen.

Med ti mot ti forsøkte Aalesund å hente inn Moldes tomålsledelse, uten å lykkes. Dermed klatret Molde opp til syvendeplass på tabellen med sine 31 poeng. Aalesund ligger på tredjeplass, syv poeng foran Molde.

Molde
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Fotballnyheter