NRK Meny
Normal

Syltynt håp etter Makedonia-seier

Norge endte som gruppetoer etter 2-1-seieren over Makedonia.

Kaptein Brede Hangeland, John Arne Riise og Bjørn Helge Riise
Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Norges muligheter for å komme til et VM-sluttspill bygger på ren tallteori. Men Norge ble nummer to i gruppen og holder så vidt liv i håpet om toeromspill.

- Vi gjør en veldig bra 1. omgang, men så begynner kreftene å ta slutt, men alt i alt ror vi det i land, sa Egil Olsen etter kampen.

NRKSport.no fulgte kampen

Seiersmålet til Nederland over Skottland løftet Norge forbi Skottland på tabellen, og fram til de øvrige gruppene er ferdigspilt i oktober kan Norge håpe om at 10 poeng skal holde til å bli en av de åtte beste toerne.

Begynte bra

Makedonias Boban Grncarov (t.v.) og John Carew

Makedonias målscorer Boban Grncarov (t.v.) og John Carew.

Foto: Josefsen, Jon-Michael / SCANPIX

1. omgang begynte forrykende med et offensivt og kampvillig landslag. Egil Olsens menn var ikke til å kjenne igjen fra den begredelige forestillingen på Island.

Allerede etter et drøyt minutt får Norge en drømmeåpning ved Thorstein Helstad, som setter ballen i mål etter et innlegg fra Morten Gamst Pedersen.

Norge fortsetter presset mot Makedonia utover i 1. omgang. De første 20 minuttene av kampen imponerer laget med en helt annen presisjon og kampvilje enn de viste i forrige kamp.

Resultater fra kveldens kvalik-kamper

Riise med ny scoring

John Arne Riise har gjort det til en vane å score i landskamper, og etter 25 minutter gjør han det samme som han gjorde mot islendingene: Scorer på et frispark.

Fra hørnet av 16-meteren skyter den treffsikre sunnmøringen ballen inn i det nærmeste hjørnet, og øker til 2-0. Dette er hans tredje scoring på like mange kamper.

- Dette føltes som en revansje etter at det har vært mye dritt i det siste. Jeg føler meg i god form, sier Riise til NRK.

Thorstein Helstad

Thorstein Helstad setter inn 1-0.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Dabber av

Norge går til pause med en velfortjent ledelse i denne kampen. I 2. omgang daler imidlertid tempoet betraktelig, og Norge er ikke like giftige foran Makedonias mål som de var i 1. omgang.

Les: England til VM-sluttspillet

Makedonia sliter fortsatt med å komme til målsjanser, men kommer mer med i spillet utover i omgangen. Ti minutter før ordinær spilletid er over, kommer Boban Grncaroc til målsjanse. En utspilt Jon Knudsen må se ballen gå i Norges mål.

Både Makedonia og Norge har flere store målsjanser de siste spilleminuttene, men kampen ender til slutt 2-1 til Norge. Dermed kunne Egil Olsen innkassere sin seier nummer 50 med det norske landslaget.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.