NRK Meny
Normal

– Forferdelig at enkelte utnytter supportere på den måten

Skal du ha billett til Liverpools kamper fremover kan det bli dyrt for deg. Svartebørsbillettene for serieavslutningen går nå for 37.000 kroner på nettet, mens man kan måtte betale opp mot 50.000 kroner for søndagens møte med Manchester City.

 Suarez

Det er dette Liverpool-supporterne drømmer om i hjemmekampen mot Newcastle. Men billettene koster nesten 40.000 på svartebørsen.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Liverpool-supporterne er ekstremt sultne på suksess, sier leder for den norske supporterklubben, Pål Christian Møller til NRK.

Liverpool har vist fantastisk form de siste månedene og står uten tap etter nyttår.
Alle de siste ni kampene har endt med seier for det røde laget fra Merseyside som nå topper tabellen i England.

Nå drømmer Liverpool-supporterne om gull for første gang siden 1990. Det vet svartebørshaiene å utnytte.

– Ingen garanti

Skal du kjøpe billett til Liverpool sin siste hjemmekamp mot Newcastle må du ut med 3700 pund, tett under 37.000 norske kroner.

Ifølge The Guardian risikerer man å måtte betale nærmere 50.000 kroner for billetter til søndagens oppgjør mot Manchester City, som også kjemper om ligatittelen.

Vegard Heggem

Vegard Heggem fra sin tid som Liverpool-spiller. – Det har ikke akkurat blitt noe mindre med henvendelser, sier han.

Foto: DAN CHUNG / REUTERS

– Det er forferdelig at enkelte mennesker utnytter supportere på denne måten. Svartebørs kan på ingen måte forsvares. Billettene kan både være forfalsket og stjålet, sier Pål Christian Møller.

Han ber supporterne være forsiktige.

– Det er viktig å tenke på at svartebørsbilletter ikke er noen garanti for å komme inn på kampen. Så om man betaler for billetter og ikke kommer inn kan det ende opp med å bli en veldig dyr opplevelse, forteller han til NRK.

– Har ventet i mange år

Det er 24 år siden Liverpool sist gikk til topps i England. Møller forstår hvorfor noen supportere nå blir desperate etter billetter til kampen der alt kan avgjøres.

– Jeg var jo selv til stede da Liverpool vant serien sist i 1990. Jeg hadde aldri trodd da at det skulle ta så mange år til neste gang. Liverpool-supporterne er ekstremt sultne på suksess. De har ventet i altfor mange år på at Liverpool igjen skal vinne ligamesterskapet. Da er det enkelte som er villige til å strekke seg veldig langt for å være til stede når det skjer.

– Mye kan skje

Søndag venter kanskje Liverpools største konkurrent til tittelen når Manchester City kommer til Anfield. Skulle Liverpool gå seirende ut av bataljen kan supporterne for alvor begynne å drømme om seriegull.

Møller tør ikke å spekulere i hva billettene vil koste om Liverpool skulle vinne den kampen, men han kommer med en påminnelse til norske Liverpoolsupportere som blir revet med av Merseysidelaget sin suksess.

– Det er mye som kan skje før den siste kampen. Ting kan være avgjort før den tid, både den ene og den andre veien. Om Liverpool vinner mot City vil ting unektelig se veldig bra ut, men skulle vi derimot tape snur ting seg fort.

Heggem: – Blir stadig ringt opp

Tidligere Liverpool-spiller, Vegard Heggem, merker også at Liverpool gjør det godt i serien. Han blir stadig ringt opp av desperate supportere på jakt etter billetter til den viktige kampen.

– Det har ikke akkurat blitt noe mindre med henvendelser med spørsmål om billetter de siste ukene, sier Heggem.

Han har en forklaring på hvorfor billettene nå går for de summene de gjør.

– Det er en stor klubb med supportere over hele verden som har lengtet lenge etter den dagen klubben skal henge med til siste slutt. På meg er det ikke overraskende at det er en så stor pågang etter billetter, forteller han.

FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-TOTTENHAM

Liverpool-fansen håper på sitt første gull siden 1990.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.