NRK Meny
Normal

Melwin (8): – Noe av det største jeg har opplevd

Zlatan Ibrahimovic scoret to mål da Sverige slo Montenegro søndag, men etter kampen var det møtet hans med en ung supporter før avspark som fikk mest oppmerksomhet.

Zlatan Ibrahimovic

De to ungguttene, Melwin Löwdahl (fremst) og Franck Johansson, glemmer nok aldri sitt første møte med Zlatan Ibrahimovic.

Foto: Bilde med tillatelse fra MAX / MAX

Laster innhold, vennligst vent..

Det er blitt en klisjé etter Sverige-kamper, men heller ikke denne gang er det mulig å ikke si at Zlatan var midtpunktet - både på og utenfor banen.

Zlatan Ibrahimovic

Slik så drakten til Zlatan Ibrahimovic ut etter at Montenegro-spillerne hadde dratt litt for hardt i den.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

For, allerede før avspark i 3-1-seieren mot Montenegro, sørget en åtte år gammel svensk gutt for å minne tv-seerne på hvor stor Zlatan er for mange i Sverige.

– Det er noe av det største jeg har opplevd, sier Melwin Löwdahl til Aftonbladet som det som skjedde i spillertunellen før avspark.

Sammen med kameraten Franck Johansson sto han og ventet på å marsjere sammen med lagene ut på Friends Arena i Stockholm da Zlatan plutselig dukket opp. De to ungguttene klarte ikke annet enn å nistirre på fotballstjernen da han kom opp på siden av dem, og, som bildet over viser, er reaksjonen deres trolig noe av det beste man kommer en illustrasjon på hva det vil si å bli «starstruck».

– Det var spennende, men også litt skremmende. Det er jo ikke sånt som skjer hver dag, sier åtteåringen.

Stort på sosiale medier

Det tok ikke mange minuttene før bildet florerte på sosiale medier og dermed var dagens Zlatan-snakkes klar allerede før avspark.

Her er noen eksempler på reaksjoner fra Twitter:

– Hvis jeg noen gang møter Zlatan, kommer også jeg til å se sånn ut, skriver Nick.

– Zlatan-effekten. Fantastisk bilde, skriver Juvefc.com.

– Noen er glade for å se Zlatan, skriver Erlend Mokkelbost.

(Artikkelen fortsetter under bildene.)

Laster Twitter-innhold

At Montenegro-spillerne etter hvert rev drakten til Zlatan i filler, slik at han ble stående igjen som et virkelig bilde på en kriger, gjorde han - om mulig - bare enda kulere for Melwin, Franck og de andre Zlatan-beundrerne der ute.

To mål på fire minutter

Også i selve kampen hadde Zlatan hovedrollen. Det var riktignok spisskollega Marcus Berg som satte inn 1-0, men i løpet av fire minutter før pause punkterte Paris Saint-Germain-stjernen kampen med to scoringer

Den første kom etter 40 minutter. Zlatan brukte muskler og kjempet seg inn i feltet, skjøt fra skrått hold og skuddet lurte seg langs bakken og i mål. Fire minutter senere var han plutselig alene med keeper - og da sto det 3-0.

Det beroliget Sveriges landslagssjef Erik Hamrén som den første halvtime måtte se laget slite med å score selv om de styrte kampen.

– Vi ble frustrerte og de stresset oss, men ett mål endrer fotballkamper. Vi vinner takket være et bra kvarter, sier han til SVT og tenker på de siste femten minuttene før pause.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic ledet Sverige til 3-1-seier mot Montenegro søndag.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Straffe

Etter pause var Sverige nemlig svake. Midtveis i andre omgang tente Dejan Damjanovic i stedet håpet for Montenegro da han scoret på straffe. Gjestene var flere ganger farlig frempå og bare en god Andreas Isaksson i Sverige-målet hindret flere baklengsmål.

Sverige er nå på andreplass i sin EM-kvalifiseringsgruppe, fire poeng bak Østerrike, og like mange foran Russland.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.