– Det er bare en mann som kan gå på vannet

Åge Hareide etter 2-0-seieren over Olympiakos i mesterligaen.

Malmös trener Åge Hareide

Malmös trener Åge Hareide blir hyllet av svenske aviser etter seieren over Olympiakos.

Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix

Den norske treneren roses nå opp i skyene av et euforisk pressekorps etter suksess både i Sverige og Europa, og SVTs journalist ville onsdag kveld vite om Hareide nå følte om han kunne gå på vannet.

– Det er bare en mann som kan gå på vannet, ifølge boken. Og han kommer ikke fra Norge, sier en uvanlig beskjeden Hareide til SVT etter seieren.

– Et fantastisk år

I Sverige er man ikke godt vant når det kommer til resultater i Fotball-Europas ypperste selskap.

– Det har vært et helt fantastisk år både i Allsvenskan og Europa. Jeg er svært stolt over spillerne og fansen, sier treneren.

For første gang på 14 år har landet et lag med i mesterligaen. Derfor smakte det ekstra godt med den imponerende seieren onsdag kveld.

Det var også tydelig i både riks- og lokalaviser dagen derpå.

– En slik saga som de lager filmer om, skriver Expressens kommentator Mattias Larsson om bragden til den hjemvendte sønn Rosenberg onsdag.

– Løftet dem til høyder

Spissen, som tråkket ut sine første fotballsko like i nærheten av Malmos arena, avgjorde storkampen med to scoringer.

– På samme måte som Malmö FF er noe større enn et lag, er Markus Rosenberg noe mer enn en lagkaptein. Sammen med Åge Hareide har han tatt denne unge, begavede gjengen i hendene og løftet dem til høyder som ikke gikk an å forestille seg for bare et halvt år siden, skriver Aftonbladets Erik Niva.

– Offensiv og modig

Hareide får ros for sin taktikk og presise analyse av motstanderen. Rosenberg hylles for sin målteft.

Og publikum trekkes fram som en viktig del av seieren. Den norske treneren trenger definitivt ikke å være redd for å besøke aviskiosken torsdag.

– Åge Hareide disponerte laget presis som han hadde lovet, offensivt og modig. Han coachet laget for å få det til å eie kampen og gå for tre poeng. Det er bare å elske den ambisjonen og innstillingen, skriver sportssjef Anja Gatu i Malmö-avisen Sydsvenska Dagbladet.

Fotballnyheter