Svensk suksess kan prege Norges tropp

Landslagssjef Per Mathias Høgmo tar ut landslagstroppen til kampene mot Sverige og Aserbajdsjan i juni. Norsk suksess-duo i Sverige kan være på vei inn.

Magnus Wolff Eikrem

Magnus Wolff Eikrem vet hvilken vei formen hans har gått.

Foto: Ihse, Adam / NTB scanpix

– Vi er godt oppdatert på det som skjer i Sverige. Det er viktig at de spiller igjen nå. Fordi de har vært ute av det i lang tid, sier Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo til NRK.

Suksess i Sverige

Magnus Wolff Eikrem

Magnus Wolff Eikrem nyter suksessen i Malmö og sklir kanskje rett inn i landslagstroppen i dag.

Foto: Hillergren, Andreas / NTB scanpix

Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem spiller begge i Malmø og nyter stor suksess. Berget har sju mål på ti kamper, mens Eikrem har fire mål og seks målgivende passninger. I tillegg har den svenske avisen Expressen kåret Eikrem til Allsvenskans beste spiller så langt denne sesongen. Berget kom på femte.

– Jeg var i Sverige og så Eikrem og Berget da Malmø spilte mot Elfsborg. Det er gledelig at de markedsfører norsk fotball på en god måte, sier Høgmo. Eikrem scoret to mål i den kampen.

Begge spillerne slet med spilletid før de kom til den svenske toppklubben Malmö med Åge Hareide som trener og vært ute av landslaget i lang tid. Jo Inge Berget har fire landskamper for Norge og spilte sin siste kamp 15. januar 2014. Magnus Wolff Eikrem har 15 landskamper for Norge og spilte sin siste kamp 6. februar 2013.

Nå kan det bli en retur med det norske flagget på brystet.

– Det får vi se når vi tar ut troppen, sier Høgmo med et smil.

Jo Inge Berget

Jo Inge Berget jubler sammen med Magnus Wolff Eikrem etter at Berget sørget for mål.

Foto: Hillergren, Andreas / NTB scanpix

Følg landslagsuttaket direkte der:

Per Mathias Høgmo tar ut laget til Sverige 8.juni og Aserbajdsjan 12.juni

Fotballnyheter