NRK Meny
Normal

Svennis og Beckham til VM?

Sven Göran Eriksson håper å bli utnevnt til ny landslagstrener for Elfenbenskysten denne uken. Beckham kan også få VM-tur - som ekspertkommentator.

David Beckham og Sven Göran Eriksson

Sven Göran Eriksson og David Beckham hadde et nært samarbeid under Svennis' tid som engelsk landslagssjef. Her fra 2004.

Foto: Hans Punz / Scanpix/AP

«Svennis», som for kort tid siden ble utkonkurrert av svenske Lars Lagerbäck i kampen om sjefsjobben for det nigerianske landslaget, skal være svært interessert i å lede Didier Drogba og de øvrige "elefantene" i sommerens VM-sluttspill.

Svensken har lenge vært nevnt som en kandidat til jobben, men denne uken kan altså avgjørelsen falle, skriver fotballnettstedet Mirror Football .

Forrige uke: Svennis til Elfenbenskysten?

Jobben er etter alt å dømme kun et korttidsarbeid under selve mesterskapet, ettersom Eriksson også skal være svært interessert i å overta Rafael Benitez' jobb i Liverpool.

Hard konkurranse

Men den tidligere England-manageren er ikke alene om å ha lyst til å lede det vest-afrikanske laget.

Nederlandske Guus Hiddink, som for tiden er manager i Chelsea, skal også være en het kandidat sammen med japanske Philippe Troussier. Troussier har også fordelen av snakke fransk, som er nasjonalspråket i Elfenbenskysten.

Beckham drukner i TV-tilbud

David Beckham på krykker

Beckham på krykker før en legeundersøkelse tidligere i uken.

Foto: Alessandro Garofalo / Scanpix/Reuters

BBC, ITV og ESPN vil alle ha David Beckham i TV-studioet sitt under mesterskapet, og er ifølge den engelske avisen The Sun villige til å betale mye for å lokke superstjernen sørover.

Om Beckham vil godta noen av tilbudene, gjenstår å se.

Den tidligere England-kapteinen var nylig i Finland og gjennomførte en vellykket operasjon etter skaden som kostet ham hans fjerde strake fotball-VM for engelskmennene.

Ifølge artikkelen har en nær kilde av Beckham uttalt:

– David har fått flere tilbud fra forskjellige steder, men har ikke tatt stilling til noen av de ennå. Han har mye å tenke på. Det viktigste for ham akkurat nå er å bli frisk og komme seg tilbake på banen, skriver Sun.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia