NRK Meny
Normal

Supporterleder: – Vi støtter Solskjær uansett resultat

Newcastle sliter med skader og stiller derfor ikke med toppet lag i kampen mot Ole Gunnar Solskjær og Cardiff lørdag. Dét gjør supporterleder Anders Sigdestad til en «liten optimist» før FA-cupkampen.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær har hatt et par dager med Cardiff-spillerne. I dag venter Newcastle på St. James' Park. Her er den ferske manageren sammen med assistenttrener Mark Dempsey.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Anders Sigdestad

Anders Sigdestad, leder i Cardiffs skandinaviske supporterklubb, gjør en «ayatollah», som er Cardiffs sin kjente feiring.

Foto: Privat

– Det er veldig bra for oss at Newcastle sliter med skader. Jeg har alltid troa på seier, selv om vi ikke kan forvente så mye i Solskjærs første kamp. Jeg er en liten optimist, sier Anders Sigdestad fra Viksdalen, leder i Cardiffs skandinaviske supporterklubb.

Lørdag debuterer Ole Gunnar Solskjær som Cardiff-manager i FA-cupkampen mot Newcastle på St. James' Park.

Nordmannen har fått minimalt med tid sammen med mannskapet sitt, men optimismen er likevel stor i Wales – spesielt siden lørdagens motstander ikke stiller med sitt beste lag.

Flere stjernespillere ute

Siden 2. juledag har Newcastle spilt mot Stoke, Arsenal og West Bromwich. Det har tæret på spillergruppa til Alan Pardew. Fredag var Newcastle-manageren klar på at laget trenger litt rotasjon inn mot FA-cupmøtet med waliserne.

I tillegg til at flere av Newcastles faste spiller er slitne, måtte The Magpies konstatere, etter 0-1-tapet for WBA, at suspenderte Mathieu Debuchy og skadde Fabricio Coloccini blir ute en periode.

Utover uka har situasjonen forverret seg: Yohan Cabaye er blitt skadd – i tillegg er keeper Tim Krul usikker.

Selv om Anders Sigdestad tror på seier i Solskjær-debuten, mener han nordmannen ikke må ha seier mot Newcastle for å overbevise supporterne.

– Han får god tid til å opparbeide seg. Supporterne støtter han uansett resultat, sier supporterlederen.

Kort tid

Alan Pardew

Alan Pardew (52) og hans Newcastle stiller med svekket mannskap.

Foto: OLLY GREENWOOD / Afp

Sigdestad og de andre Cardiff-supporterne er spente på hvilke lag og formasjon Solskjær bruker på St. James' Park. Han tviler imidlertid på at den ferske manageren gjør store forandringer.

– Jeg vet ikke hvor godt han kjenner til laget, så det kan være at han kommer til å bruke den vante formasjonen, 4-5-1. Det kan også hende at han går over til en 4-4-2-formasjon, sier han.

Solskjær, som bare har hatt i overkant av et døgn å forberede seg på etter ansettelsen i Cardiff, har uttalt at han skal bruke god tid til å sette seg inn i klubbsituasjonen etter Newcastle-kampen. Kanskje spesielt behovet for innkjøp.

– Prioriteten nå er Newcastle-kampen. La oss få den unnagjort, så kan jeg få sett på hva vi trenger (av overganger). Disse gutta har vært i toppen av mesterskapsserien i fire år, sier Solskjær.

Forren til Cardiff?

Det er blitt spekulert i om Cardiff-manageren etter hvert kommer til å hente nordmenn til klubben. Molde-spillerne Mats Møller Dæhli, Ørjan Håskjold Nyland og Vegard Forren er blant spillerne som er nevnt.

Forren har selv uttalt at han håper han ender i Premier League og Solskjærs Cardiff.

– Det blir spennende å se hvem Solskjær henter. Man vet aldri helt med de norske spillerne – om de holder Premier League-nivået. Jeg synes det viktigste nå er å hente en back og en spiss, og da mener jeg ingen av de norske – som er nevnt – er aktuelle, sier Sigdestad.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.