Supporterlederen: - Dette er veldig urovekkende

Molde Fotballklubb har nytt godt av Kjell-Inge Røkkes sponsorgaver i over et tiår. Supporterne er svært bekymret for hva som vil skje med klubben nå som hovedsponsoren trekker seg ut.

Røkke, Solskjær og supporterne

Ole Gunnar Solskjær (opp til venstre) dro til Birmingham for å snakke med Aston Villa om den ledige managerjobben i klubben. Det likte Kjell-Inge Røkke (nede til venstre) svært dårlig, som vil trekke seg ut av klubben ved sesongslutt.

Foto: NTB Scanpix

– Du får stille meg konkrete spørsmål, ellers kommer jeg ikke til å stoppe å snakke, sier en svært opprørt Eva Britt Mauseth, leder for Moldes supporterklubb «Tornekrattet», til NRK.no fredag kveld.

Les: Solskjær dro til Villa-møte uten Røkkes velsignelse

Da hadde hun nettopp fått med seg at Kjell-Inge Røkke og hans selskap Aker ASA vil trekke seg ut av Molde FK ved sesongslutt, angivelig på grunn av Solskjærs Birmingham-tur på fredag.

Akers stilte Solskjærs tre konkrete spørsmål rundt trenerens agenda i møte med Aston Villa, som han ikke besvarte før han reiste til England.

– Dette er veldig urovekkende, og skremmende at sånt kan skje, sier Mauseth, som mener det hele bunner ned i en kommunikasjonssvikt mellom Solskjær og klubbledelsen.

– Alle parter har feilet. Molde Fotball har latt Solskjær få for stor handlefrihet, som igjen betyr at Solskjær tror han kan gjøre hva han vil. Det ligger en feil ifra Solskjærs side som sikkert ikke har sagt ifra godt nok. Det er dårlig kommunikasjon, rett og slett. Solskjær skulle tatt en uformell prat med ledelsen før han reiste, slik kunne dette vært løst, sier Mauseth.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

VIDEO: Solskjær dro til Birmingham for samtaler med Aston Villa

(artikkelen fortsetter under bildet)

Video f272f876-4bce-47f4-929a-f0d1d0b859f4.jpg

Solskjær har vært i samtaler med Aston Villa om den ledige managerjobben i klubben

Røkke-penger kan ikke erstattes

Supporterlederen klarer nesten ikke å sette ord på hvor viktig pengestøtten fra Røkke har vært for Molde.

– Røkkes penger er veldig veldig viktig, ikke bare for Moldes A-lag, men for hele lokalmiljøet, sier supporterlederen, og fortsetter:

–Jeg vil likevel si at Akers penger kan erstattes, sier hun, og peker på at det er Kjell-Inge Røkkes personlige innskudd i klubben som nærmest er uerstattelig, mens Aker, som er klubbens hovedsponsor, kan erstattes.

Fotballnyheter