– Det blir et helt spesielt oppgjør

Hundrevis av supportere vil boikotte den historiske kampen mellom de bitre rivalene AFC Wimbledon og MK Dons. Begge klubbene har sitt utspring i den «norske» klubben Wimbledon.

Hans Petter Bakke

Hans Petter Bakke, leder for AFC Wimbledons norske supporterklubb, håper og tror rammen rundt kampen mot MK Dons blir gemyttlig til tross for at det er sterke følelser involvert.

Foto: Privat

– Jeg kommer ikke til å dra, og jeg vet at mange andre fans heller ikke vil dra. Personlig ville jeg heller tatt med svigermor til gartneriet fremfor å gå på den kampen, sier lederen i AFC Wimbledons supporterklubb, Simon Wheeler, ifølge The Guardian.

Det blir nemlig ingen vanlig kamp når AFC Wimbledon og MK Dons, to klubber godt nede i det engelske divisjonssystemet, møtes i starten av desember.

Begge klubbene stammer fra det gamle storlaget Wimbledon, men etter en bitter strid ble klubben delt i to.

– Gliser inni meg når de taper

Wimbledon-supporterne valgte å trekke seg ut av klubben og danne sin egen klubb, AFC Wimbledon, etter en lang konflikt om ny stadion.

Gamle Wimbledon endte opp som MK Dons, og i dag er det få ting som kan irritere en AFC Wimbledon-supporter mer enn nettopp Dons.

– Jeg bryr meg ikke spesielt mye om MK Dons. Eller... Jeg gliser inni meg når de taper, sier Hans Petter Bakke, leder for AFC Wimbledons norske supporterklubb, til NRK.no.

Forståelse for de som boikotter

Bakke har forståelse for at noen supportere ønsker å boikotte kampen. Men han ønsker selv å fokusere minst mulig på motstanderen.

– Du skal ikke se bort ifra at jeg reiser ned for å få med meg denne kampen om jeg får det til å passe. Det blir sikkert veldig spesielt, sier supporterlederen.

– Jeg mener den beste støtten man kan gi Wimbledon er å møte opp på kamp, sier Bakke.

Det ble klart at de to lagene skulle møtes da Dons gikk videre fra i FA-cupens første runde på tirsdag etter å ha banket Cambridge City 6-1.

Etter ti år fra hverandre, møtes de to lagene i andre runde i FA-cupen 1. desember på MK Dons hjemmebane Stadium MK.

Kjøpt opp av Røkke

Wimbledon er i Norge kanskje mest kjent for å være klubben Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten kjøpte i 1999.

Nordmennene ansatte da Egil «Drillo» Olsen og Lars Tjærnås som trenere. Dette ble ingen suksess. Klubben rykket ned fra Premier League og fikk etter hvert store økonomiske problemer.

I 2002 valgte klubben å flytte fra Sørvest-London til bydelen Milton Keynes, en distanse på 100 kilometer. Flyttingen gjorde flertallet av klubbens supportere rasende og dermed dannet de klubben AFC Wimbledon i protest mot flyttingen.
Wimbledon byttet navn til MK Dons, og overtok deres plass i ligasystemet.

Tror Wimbledon kan vinne

Den norske supporterlederen håper inderlig at rammen rundt kampen blir gemyttlig selv om det er sterke følelser involvert.

– Det kommer nok til å gå bra. Våre supportere pleier å være snille, sier han.

Bakke mener Wimbledon har gode sjanser til å gå videre i cupen til tross for at de spiller på ett nivå lavere enn motstanderen.

– Ingenting hadde vært bedre enn å banke MK Dons. De har mye mer å tape enn det vi har. Våre spillere er fullt klar over klubbens historie, og jeg tror de vil være ekstra gira, sier supporteren, som har holdt på klubben helt siden oppstarten i 2002.

Lars Tjærnås

Lars Tjærnås trente Wimbledon før klubben gikk i oppløsning. Han tror kampen mellom AFC Wimbledon og MK Dons blir helt spesiell.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

– HELT spesiell kamp

Også den tidligere Wimbledon-treneren Lars Tjærnås følger nøye med på det som skjer i England. Han skrev på Twitter i forkant av gårsdagens kamp mellom MK Dons og Cambridge City at han for første gang i livet heiet på MK Dons.

Etter kampen skrev han følgende:

«Lett å bli historieløs, og bruke store ord. Men kommende kamp mellom AFC Wimbledon og MK Dons blir virkelig helt, HELT spesiell.»

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter