VIF-casuals slåss med LSK-supportere

GRORUD (NRK.no): Lillestrøm slapp med skrekken i cupoppgjøret mot 2. divisjonslaget Grorud. Seieren kom imidlertid i skyggen av et kraftig supporterbråk i pausen.

Nærmere 40 Vålerenga-casuals dukket opp på Grorud i dag og barket sammen med enkelte Lillestrøm-supportere. Politi og vakter måtte gripe inn for å avverge masseslagsmål. Reporter: Mads Håby. Redigering: Inger Kristine Lee

REPORTASJE: Vålerenga-casuals barker sammen med Lillestrøm-supporterne. Reporter: Mads Håby.

Rundt 30–40 Vålerenga-«casuals» dukket plutselig opp under cupkampen mellom Lillestrøm og 2. divisjonslaget Grorud torsdag kveld.

– De dukket brått opp på den ene enden av fotballbanen og begynte å gå mot Kanarifansen, forteller André Kråkenes, operasjonsleder i Oslopolitiet, til NRK.no.

Barket sammen i pausen

Supporterne barket sammen like etter at dommeren hadde blåst av til pause, og sammenstøtet endte i et realt basketak, forteller vitner til NRK.

Blant tilskuerne var det både barn og småbarnsforeldre. NRK pratet med flere av dem, som beskriver supportersammenstøtet som kraftig.

– Det var tidvis kaotiske tilstander, sier et vitne til NRK.

Ingen skal ha blitt alvorlig skadet i håndgemenget, og politi og sikkerhetsvakter fra Grorud klarte raskt å skille kamphanene.

– Veldig alvorlig

– Jeg synes det er veldig alvorlig. Dette er noe vi sjelden ser – at noen kommer inn på en kamp der barn og barnefamilier ønsker å ha en hyggelig kveld, sier Lillestrøms sikkerhetssjef Ronny Frilseth.

– Og når de da opplever å få en gjeng med sinte «casuals» fra en annen klubb, blir det ganske voldsomt for mange. Og det er veldig synd for klubben Grorud som har vært en flott arrangør, legger han til.

Sikkerhetssjefen forteller at LSK kommer til å rapportere hendelsen til Oslo-politiet fredag morgen.

– Vi er tilstrekkelig med politi her nå for at det skal være trygt for alle tilskuerne å komme hjem, sa innsatsleder Kjell Jan Kvarme til NRK underveis i kampen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bjørn Helge Riise

Bjørn Helge Riise scoret Lillestrøms første mål.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Vaagan Moen ble helten

Selv om bråket i pausen fikk mye oppmerksomhet, ble de mange oppmøtte tilskuerne vitne til en meget spennende cupkamp med flere flotte scoringer.

Lillestrøm ledet 2–0 til pause etter scoringer av Bjørn Helge Riise og Johan Andersson, men Grorud hentet inn eliteserielagets ledelse etter hvilen.

Dermed måtte kampen avgjøres i ekstraomganger.

Petter Vaagan Moen ble til slutt Lillestrøms store helt da han scoret to mål på to minutter i kampens andre ekstraomgang.

– Senker oss 15 prosent

– Det ble en lang kamp. Vi hadde full kontroll i første omgang, men slurvet det til i begynnelsen av andre omgang. Det er sånn det blir når vi senker oss 10–15 prosent – da blir det tøft, sier Bjørn Helge Riise til NRK

Midtbanespilleren mener Lillestrøm hadde kontroll selv da det var 2–2.

– Det var bare å få putta den i mål. Men den satt langt inne, smiler han.

2. runde i cupen. LSK vant 4-2 e.e.o.

Se høydepunktene fra cupkampen Grorud - Lillestrøm!

Fotballnyheter