NRK Meny
Normal

Supereffektive Fredrikstad

Vålerenga hadde de største sjansene, men Fredrikstad var mest effektiv og vant dermed 1-0 i lørdagens eliteserieoppgjør i Fredrikstad.

FFK-spiller Gardar Johannson scoret det eneste og avgjørende målet mot Vålerenga
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Det var to lag i poengnød som møttes i et bunnoppgjør med flotte rammer på nye Fredrikstad Stadion. Fredrikstad har vært et av de mest gavmilde lagene hittil i år samtidig som Vålerenga har vært det dårligste laget, sammen med Odd, når det gjelder antall scoringer den riktige veien.

Dette ble også bildet av kampen i den første omgangen. Vålerenga-spillerne virket heltente og vant alle duellene på banen. Hjemmelagets spillere virket veike og klarte ikke å komme seg i angrep med nok spillere. Likevel klarte ikke Vålerenga å utnytte mulighetene.

Kjørte over Fredrikstad

Før det hadde gått 25 minutter av kampen hadde Vålerenga hatt fire store muligheter og burde ha ledet kampen. Det var svært enkelt for bortelaget å skjære igjennom forsvaret til Fredrikstad, noe de gjorde gang på gang, men uten å klare å score.

Hvis avslutningene gikk på mål, stod Rami Shaaban i veien. Freddy dos Santos var nærmest da han klarte å få ballen forbi den svenske keeperen, men da sørget stolpen for at stillingen fremdeles var 0-0 i kampen.

Etter hvert mistet Vålerenga noe av trykket, og Fredrikstad kom inn i kampen igjen. 0-0 til pause var heldig for hjemmelaget.

Fredrikstad gikk på banen i den andre omgangen med en helt annen innstilling og to nye mann på banen, Ciaran Martyn og Gardar Johansson. Hjemmelaget trykket på fra start og det var nesten utrolig at det var den samme kampen en var vitne til.

Johansson tok vare på muligheten

Ti minutter ut i omgangen ble hjemmelaget belønnet. Og det var innbytteren Johansson som scoret etter en vakker pasning fra Tarek Elyounoussi. Islendingen puttet tre mål i cupen mot Lisleby og hadde endelig fått en mulighet til å vise seg fram foran et entusiastisk hjemmepublikum. Den tok han godt vare på.

Etter målet begynte Vålerenga å feste et grep om kampen igjen. Resten av omgangen skapte Vålerenga nok muligheter til å score minst to mål, men Shaaban viste klasse ved flere anledninger. Han var også banens beste spiller.

Fredrikstad hadde også sine muligheter og ble sannsynligvis også snytt for en straffe da Alan Jepsen stoppet et innlegg fra John Anders Bjørkøy med hånden sin.

Vålerenga er et bunnlag

Likevel, da Rune Lange headet et ferdigscoret mål utenfor fra kort hold i kampens siste minutt, hadde Vålerenga-spillerne all grunn til å henge med hodet. Det er ikke ofte et lag skaper så mange muligheter på bortebane uten å score. Det er heller ikke ofte Fredrikstad holder nullen. Vålerenga har mye å tenke på fram til den neste serierunden.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.