- Jeg mistet kontrollen

Ole Bjørn Sundgot er ferdig som trener i Hønefoss. - Jeg føler at jeg mistet kontrollen over situasjonen da vi rykket opp, sier han til NRK.no.

Ole Bjørn Sundgot

Ole Bjørn Sundgot er ferdig som trener i Hønefoss.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hønefoss innledet eliteserien med seks strake tap. Det ble for mye for klubbledelsen, og etter 0-1-tapet for Viking lørdag ble det besluttet å fristille Sundgot fra trenerjobben.

Video: Sundgot ferdig i Hønefoss:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video Sundgot Ferdig i Hønefoss

Les: Sjette tapet for Hønefoss

- Jeg har hatt en helt fantastisk tid i Hønefoss. Jeg fikk beskjed om avgjørelsen på telefon i dag, sier Sundgot til NRK.no.

Lafton og Bangura

Frode Lafton og Umaru Bangura jubler etter det ene av Hønefoss' to scoringer denne sesongen.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

- Hadde ikke noe valg

Styreleder Bjørn Hamborg i Hønefoss sier til NRK at de etter seks strake tap følte de ikke hadde noe reelt valg annet enn å kaste Sundgot.

- Resultatene ble for dårlige, og alle ble enige om at det var riktig med et trenerskifte. Vi har fortsatt troen på at vi kan holde oss i eliteserien, men vi måtte foreta oss noe, sier Hamborg.

- Bør ta sin del av ansvaret

Sundgot understreker at han ikke er bitter for at han har fått sparken, men mener også andre enn ham selv bør ta sin del av ansvaret for problemene klubben har hatt.

Før sesongen kjøpte Hønefoss inn en rekke spillere. Sundgot mener flere andre enn han selv påvirket disse kjøpene.

- Det er nok andre som har blandet seg inn i disse kjøpene. Jeg føler jeg mistet kontrollen over situasjonen da vi rykket opp. Samtidig har jeg stått veldig alene hele tiden, sier han.

Turbulent uke

Hønefoss står uten poeng i eliteserien så langt, og lørdag tapte laget mot Viking. Tapet kom etter en svært turbulent uke med mye fokus på Sundgots rolle i klubben. Tidligere i uken ble Sundgot fredet til etter lørdagens kamp.

- De to siste ukene har gått greit. Jeg visste det skulle bli tøft for Hønefoss i tippeligaen, men jeg mener også andre bør ta ansvar her, sier han.

Ole Bjørn Sundgot

Ole Bjørn Sundgot vil gjerne fortsette som fotballtrener.

Foto: Christian Thomassen / Scanpix
Håper på ny trenerjobb

Avgjørelsen om å sparke Sundgot ble tatt etter et to timer langt styremøte søndag ettermiddag.

- Tom Gulbrandsen går inn i trenerteamet på midlertidig basis. Vi har så langt ikke vært i kontakt med noen trenere for å få til en permanent løsning, men håper å ha dette klart i løpet av juni, sier han.

Hønefoss Ballklubb vil bruke den tiden som er nødvendig for å finne fram til en permanent løsning på trenerspørsmålet, heter det fra klubben.

Hva som nå venter Sundgot er uvisst.

- Jeg vet ikke hva som skjer nå, men jeg håper på en ny trenerjobb, sier han.

Synes du det var riktig å gi Sundgot sparken? Diskuter her!


Fotballnyheter