Sulimani debuterte med scoring da Viking banket Start

Viking fikk det de ønsket av nysignerte Benjamin Sulimani (24). Søndag kom han inn fra benken og scoret det tredje målet da Start ble slått enkelt.

Benjamin Sulimani

Slik feirer man sin første scoring for Viking: Benjamin Sulimani scoret 3-0-målet, hans første for Viking

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Vi fulgte kampen: Viking - Start 3-0

Kampbildet fortalte det samme som tabellen: Et lag i medaljekampen møtte et lag fra tabellens absolutte bunn.

Forsvarsspillerne Indridi Sigurdsson og Johan Lædre Bjørdal åpnet ballet for Viking hjemme mot Start søndag med hver sin scoring. Deretter punkterte nyinnkjøpte Sulimani kampen med 3-0-scoringen etter bare ti minutter på banen i sin debut.

Benjamin Sulimani

Sulimani scoret i debuten for Viking.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

– Treneren fortalte meg at han ønsket en scoring. Det fikk han. Jeg skulle gå ut på banen og gjøre det enkelt og fikk en scoring som belønning. Det viktigste er uansett tre poeng, sa debutanten til TV 2.

– Han kommer til å bli veldig bra utover høsten. Han har fått lite kamptrening i det siste, men dette var en veldig god start for ham, sa Viking-trener Kjell Jonevret.

Created by InfoDispatcher

– Endelig en kamp hvor vi kunne sitte rolig på benken, sa Viking-trener Kjell Jonevret etter kampen.

Klar seier

Sulimani ble byttet inn etter 60 minutter. Bare ti minutter senere plukket østerrikeren opp ballen utenfor 16-meteren og plasserte den galant oppe i hjørnet bak Håkon Opdal med sin venstrefot.

Det ble spikeren i kista for et slapt Start-lag som aldri var i nærheten av poeng i Stavanger.

– Det er veldig frustrerende. Vi kom hit for å vinne, men det klarte vi ikke. Slik er fotballen, sa Start-spiller Ernest Asante.

Sigurdssons scoring i første omgang kom på et frispark, som via muren fant veien opp i krysset. Dette var for øvrig Starts baklengsmål nummer 1200 i øverste divisjon siden de debuterte i den gamle 1. divisjon i 1969.

Deretter doblet hans stoppermakker Lædre Bjørdal til 2–0 med hodet like før pause.

– Snart krise

Viking klatrer med seier over Aalesund på tabellen og inntar tredjeplassen. Start på sin side forblir tabelljumbo, ett poeng bak Hønefoss.

– Vi ligger på bunnen av tabellen, og da er det ikke annet å gjøre enn bare å prøve å vinne. Det er krise om vi ikke begynner å score mål snart, sa Start-kaptein Glenn Andersen.

Start har Odd hjemme i neste runde, før kamper mot Vålerenga (borte), Haugesund (hjemme) og Aalesund (borte) venter.

Mjelde føler seg trygg

Trener Mons Ivar Mjelde erkjenner at laget hans per i dag ikke er godt nok til å vinne tippeligakamper. Men treneren føler seg trygg i Start.

– Jeg har god støtte i klubben. Dette må vi jobbe oss ut av sammen. Jeg har lang kontrakt med Start og er innstilt på å gjøre mitt beste så lenge jeg har kontakt her, sa Mjelde til NRK etter kampen.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp