NRK Meny
Normal

– Stopp! Ikke les artikkelen!

Luis Suarez (27) gjorde alt han kunne for å skjerme familien da det stormet som verst rundt han.

Suarez

Luis Suarez fikk en streng straff etter at han mistet hodet og bet Branislav Ivanovic i overarmen for ett år siden. Denne sesongen har han imidlertid holdt seg unna de store skandalene – og heller levert strålende fotball.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Suarez

Luis Suarez scoret tre mot Ole Gunnar Solskjærs Cardiff i mars. Før siste serierunde står han med 31 mål for Liverpool

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

– Jeg ønsker ikke å bli husket for alle skandalene. Jeg ønsker å gjøre ting riktig. Det mener jeg virkelig, sier Luis Suarez til New York Times.

Den amerikanske storavisen har møtt en åpenhjertig Luis Suarez med kone i forkant av helgens serieavslutning i Premier League.

Han fullfører denne helgen det som har vært en fantastisk sesong for Liverpool. Superspissen står med utrolige 31 mål før helgens siste runde, og skal ha mye av æren for at Anfield-laget har vært med helt i toppen av Premier League.

Går under jorda

Selv om City har matchballen – og etter alle solemerker tar ligagullet – kan Suarez i hvert fall trøste seg med at han har hatt en utrolig sesong, og at han i tillegg har holdt seg unna de aller største skandalene.

Dét er trolig ikke tilfeldig. Både Liverpool-manager Brendan Rodgers og kona Sofia Suarez har passet ekstra godt på 27-åringen denne sesongen.

Kona forteller at hun og mannen har jobbet med en taktikk for å holde Suarez på bakken når det stormer som verst. De går rett og slett under jorda og holder seg unna alt og alle.

– En gang logget jeg på internett og sjekket ut et par sider for å se hva som ble skrevet om Luis. Men da kom han løpende og ropte «Stopp Ikke les artikkelen!» Han var helt seriøs, sier kona Sofia Suarez.

Men det hender at hun ikke har klart å holde seg unna når den britiske pressen har omtalt mannen hennes.

– Da hjelper det at det er på engelsk. Jeg forstår ikke alltid hva de sier om Luis – og det er bra, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Suarez

Luis Suarez og kona Sofia velger å gå under jorden når det stormer som verst rundt Liverpool-spissen. Her er de avbildet sammen med datteren Delfina.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

– Jeg er egoistisk

Flere har tidligere kritisert Luis Suarez for å tenke for mye på seg selv på banen: Han har enkelte ganger vist stor misnøye når han ikke har fått ballen og han har ofte gått selv i stedet for å sentre til medspillere i klart bedre posisjoner.

Denne sesongen har han imidlertid vist seg å være den perfekte medspilleren – i hvert fall når han har spilt med spissmakker Daniel Sturridge. Suarez er ikke bare toppscorer, han har også flest målgivende pasninger i ligaen med sine 12.

– Hver eneste spiss er egoistisk og hvis en spiss forteller deg at han ikke er egoistisk, er han en løgner. Jeg elsker å score, men samtidig sentrer jeg til en medspiller som står i en bedre posisjon. Det er selvfølgelige det riktige å gjøre, sier han.

Men Suarez legger ikke skjul på hva som motiverer han.

– Jeg er en spiss. Vi ønsker å score, vi ønsker å være involvert i spillet og vi ønsker å være showets stjerne. Det er sånn det er, sier superspissen.

Suarez og Liverpool møter Newcastle søndag ettermiddag, men er helt avhengig av at Manchester City taper mot West Ham for å ta ligagullet. Thrilleravslutningen følger du her på NRK.no.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia