NRK Meny
Normal

Suarez: – Jeg falt med åpen munn

Luis Suarez avviser at han bet Giorgio Chiellini, og sier han kun traff skulderen hans ved et uhell.

Luis Suarez

Luis Suarez ble mottatt som en helt da han kom hjem til Montevideo. Nå sier han at han falt i situasjonen der han har blitt dømt for å bite Giorgio Chiellini.

Foto: Matilde Campodonico / Ap

– Jeg mistet balansen med åpen munn. Så falt jeg over Chiellini og munnen min traff skulderen hans. Det var ikke et bitt.

Slik forklarer Luis Suarez seg til FIFAs disiplinærkomité. Det er den spanske avisa as som har publisert rapporten FIFA leverte til det uruguayanske fotballforbundet, der blant annet Suarez' forklaring er beskrevet.

Det er en annen forklaring enn den Suarez har kommet med tidligere. I de første intervjuene i hjemlig presse etter kampen uttalte Suarez at Chiellini hadde løpt inn i ham med skulderen, og at dette hadde skadet Suarez' øye. Det ser altså ut til at Suarez nå har valgt å droppe den forklaringen.

Dokumentet inneholder også forklaringen til kampdommeren Marco Antonio Rodriguez. Han sier han ikke fikk med seg hvorvidt det var et bitt eller ikke, siden ballen var på et annet område av banen.

Støttes i hjemlandet

Straffen mot Suarez har vekket reaksjoner verden over. I Uruguay får Suarez massiv støtte av både folket, politikere og lagkamerater.

– Harme og avmakt. Det er hva vi alle føler. Vi ønsker alle en mer rettferdig verden, men en slik verden eksisterer ikke. De som bestemmer, bestemmer. Vi er fortsatt stolt over ham. Det fortjener han, uttalte Uruguay-kaptein Diego Lugano.

Tidligere utenriksminister Sergio Abreu gikk enda lenger i sin kritikk av FIFA

– Bare den elektriske stolen mangler. En sak er straff, en annen er hvordan den blir iverksatt. Til herrene i FIFA, nå er vi alle Suárez. Mot seier, skrev han.

Chiellini tilgir, FIFA står på sitt

Offeret selv var i det tilgivende hjørnet da han ble spurt om straffen Suarez fikk. Chiellini mente straffen på fire måneder var for streng.

– Jeg føler ingen glede, trang for hevn eller sinne mot Suárez. Det som skjedde på banen, er over, sa Chiellini, ifølge Sky Sports.

FIFA har nå selv vært ute for å forsvare straffen.

– Hvis det er første gang, så er det et uhell. Skjer det mer enn en gang, da er det ikke et uhell. Det er også grunnen til sanksjonene, sier Jerome Valcke, FIFAs generalsekretær, ifølge AFP.

Biter Suarez?

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.