NRK Meny
Normal

Suarez viste muskler - nærmer seg rekord

Luis Suárez tok nye steg mot Premier League-rekord da Liverpool slo Stoke i et svært målrikt oppgjør. For Stoke ble kampen en oppvisning i komisk forsvarsspill.

FBL-ENG-PR-STOKE-LIVERPOOL

Luis Suarez fremstår som ustoppelig på fotballbanen om dagen. Han er nå oppe i 22 mål på 16 kamper.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Stoke - Liverpool 3-5

Suárez scoret ligamål nummer 21 og 22 på bare 16 kamper da Liverpool kom seg inn blant de fire beste i ligaen igjen søndag.

Rekorden i en Premier League-sesong tilhører Alan Shearer og Andy Cole. De har begge 34 mål, men det skjedde da det ble spilt 42 kamper.

I en sesong med 38 kamper deler Shearer og Cristiano Ronaldo rekorden med 31. Det er uansett få som vil vedde mot at Suárez vil slå begge rekorder i den formen han er i for tiden.

Kjemper for topp fire

Selv vil Suarez tilsynelatende ikke ha så mye oppmerksomhet rundt en eventuell rekord.

– Det tenker jeg ikke på. Det viktige for meg er at Liverpool havner blant de fire beste i Premier League, sier han beskjedent til Sky Sports.

Og Liverpool ligger nettopp på den beryktede fjerdeplassen, som gir plass i mesterligakvalifiseringen, etter seieren over Stoke.

– Det var en veldig viktig seier for oss. Den gjør oss mer trygge før det som skal skje videre i sesongen, konkluderer Suarez.

Kampen vil også bli husket for elendig forsvarsspill, spesielt fra Stokes side. Stoke-manager Mark Hughes kan knapt ha trodd sine egne øyne der han sto på sidelinjen.

Britain Soccer Premier League Danny Sturridge

Daniel Sturridge var tilbake etter skadeopphold og slo til med scoring og målgivende pasning.

Foto: Jon Super / Ap

Liverpools første mål kom etter selvmål av Ryan Shawcross. Han styrte et ufarlig Aly Cissokho-skudd i eget nett, og stopperen var også involvert i 0-2-scoringen.

Der må riktignok Marc Wilson ta mesteparten av skylden. Han prøvde å heade tilbake til Jack Butland i Stokes mål, men headingen var for kort. Shawcross prøvde å klarere, men endte opp med å legge ballen perfekt til for Suárez, som trillet inn dagens annen Liverpool-scoring.

Ble hentet inn

Da så Stoke døde og begravde ut, men to tidligere Liverpool-spillere brakte balanse i regnskapet før pause.

Først headet Peter Crouch inn reduseringen, og like før hvilen lagde Charlie Adam kremmerhus med et kjempeskudd fra rundt 20 meter.

Tidlig i annen omgang kom situasjonen som vil bli heftig diskutert. Wilson ga bort ballen på håpløst vis, men ballen gikk først i brystet så i hånden på Raheem Sterling. Han tok med seg ballen og gikk i bakken i duell med Wilson.

Reprisen viste at kontakten var minimal, men dommer Anthony Taylor pekte på straffemerket.

Steven Gerrard var sikker fra ellevemeteren, og derfra leder Liverpool kampen ut.

Tilbake etter skade

Kaptein Gerrard spilte for øvrig sin første kamp etter lang tids skadeopphold, i likhet med Daniel Sturridge.

– Det er veldig godt å ha dem tilbake. De er viktige og gode spillere for oss, sier Suarez.

20 minutter før slutt lot Stoke Suárez stå helt alene, og uruguayaneren skrudde ballen sikkert i nettet.

Fem minutter før slutt skapte Jonathan Walters spenning med en redusering, men bare to minutter senere punkterte Daniel Sturridge kampen.

Dermed er Liverpool inne blant de fire beste igjen, mens Stoke fortsatt bare er fire poeng over nedrykksplass.

Fotballnyheter