Hopp til innhold

Raser mot FA etter kjempestraff

Det engelske fotballforbundet har utestengt Liverpool-spilleren Luis Suarez i åtte kamper for rasistiske utsagn mot Patrice Evra. Det får både klubben og supporterne til å reagere kraftig.

Liverpools Suarez og Manchester Uniteds Evra

Liverpools Luis Suarez er funnet skyldig etter denne situasjonen, som endte med at Manchester Uniteds Patrice Evra anklaget uruguyaneren for rasisme.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Suarez og Evra

Luis Suarez og Patrice Evra under den omtalte kampen mellom Liverpool og United.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

I tillegg til den betydelige kampstraffen får Suarez om lag 370.000 kroner i bot. Spilleren har 14 dager på å anke dommen.

– Vi er veldig overrasket og skuffet over at FA har funnet Luis Suarez skyldig, skriver Liverpool i en pressemelding på klubbens hjemmeside.

– Vi finner det ekstraordinært at Luis kan bli funnet skyldig på Patrice Evras ord alene når ingen andre på banen, hverken Evras lagkamerater eller dommerne, hørte den påståtte samtalen mellom spillerne, heter det i uttalelsen, hvor det også legges vekt på at Suarez' egen bestefar var mørkhudet.

Også Liverpool-manager Kenny Dalglish støtter Suarez.

– Veldig skuffet over dagens dom. Dette er en tid hvor Luis Suarez trenger vår fulle støtte. La oss ikke la ham gå alene, skriver Dalglish på mikrobloggtjenesten Twitter.

– Sa at visst ord minst ti ganger

Liverpool-angriperen ble siktet for rasistiske utbrudd mot Manchester Uniteds venstreback Patrice Evra etter 1-1-kampen mellom Liverpool og United på Anfield 15. oktober.

– Det er kameraer. Man kan se ham si et visst ord til meg hvertfall 10 ganger, sa Evra etter kampen.

Etter flere høringer er nå altså Suarez funnet skyldig.

– En uavhengig kommisjon har i dag besluttet at tiltalen mot Luis Suarez er bevist, melder FA.

– Suarez brukte fornærmende ord mot Evra under kampen. De fornærmende ordene inkluderte blant annet en henvisning til Evras hudfarge, skriver det engelske fotballforbundetsin hjemmeside.

Får spille inntil videre

Dommen er et kraftig slag for Liverpool, som kan miste sin toppscorer i store deler av sesongen. Straffen trer først i kraft når en eventuell ankesak er ferdigbehandlet.

Utestengelsen får lederen i Liverpools norske supporterklubb, Pål Christian Møller, til å se rødt.

– Jeg må si at jeg er veldig skuffet over at fotballforbundet har valgt å tro at spilleren er skyldig. Han har fått støtte både fra klubben og fra helt uavhengige kilder i at dette overhodet ikke er en rasistisk bemerkning, men et vanlig uttrykk i Uruguay, sier Møller til NRK.

I etterkant av hendelsen på Anfield har det kommet fram at Suarez skal ha brukt uttrykket «negrito» om Evra.

Håper klubben anker

Det er fremdeles uvisst om Liverpool eller Suarez kommer til å anke. Det håper supporterlederen at de gjør.

– Det er klart Suarez er en viktig spiller, men det er ikke de åtte kampene som er viktigst. Det er verre at en spiller blir anklaget for noe så alvorlig som rasisme. Jeg håper de klager på straffen og får dette omgjort, sier Pål Christian Møller.

Det er ikke første gang Luis Suarez er straffet for hendelser på fotballbanen. I fjor, da han spilte for Ajax, ble han utestengt i syv kamper for å bite en motspiller i skulderen.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Uruguay snublet etter flere stolpetreff

  Uruguay klarte ikke å senke Heung-min Sons Sør-Korea, men de var ekstremt nære i et målløst oppgjør.

  For i andre omgang stanget Diego Godin en godt slått ball mot mål, men ballen traff stolpen i stedet.

  Det var ikke eneste stolptreff i kampen. For på tampen banket Real Madrid-stjerne Federico Valverde til, men også den traff metallet.

  Liverpool-profil Darwin Núñez var også nære på ved et par anledninger.

  Dermed deler lagene poengene i deres åpningskamp i VM.

  Resultatet kan være god hjelp for Cristiano Ronaldos Portugal, som møter Ghana i gruppe H torsdag.

  Dette er fjerde kamp i VM som ender 0-0. Til sammenligning endte kun én kamp 0-0 i VM i Russland i 2018.

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
 • Haavi involvert i scoring da Roma spilte uavgjort i CL

  Emilie Haavi gjorde forarbeid til ledermålet da Roma spilte 1-1 mot Wolfsburg i onsdagens toppkamp i gruppe B i kvinnenes mesterliga i fotball.

  Haavi leverte også et godt innlegg til innbytter Sophie Román Haug, som hadde muligheten til å nikke inn vinnermålet i det 85. minutt, men hennes hodestøt ble blokkert av en motspiller.

  Roma tok ledelsen før det var spilt tre minutter. Haavi ble spilt fram på venstrekanten, utfordret og prøvde skuddfoten fra 18 meters hold. Ballen traff midtstopper Kathrin-Julia Hendrich og spratt ut til Valentina Giacinti, som skjøt i mål ved stolpen.

  Ledelsen varte i en halv time. Da vant Ewa Pajor en duell med Roma-stopper Elena Linari og scoret utligningsmålet for den tyske klubben.

  Haug ble byttet inn for brasilianske Andressa Alves i det 72. minutt og var involvert i flere situasjoner mot slutten av kampen, men begge lag måtte finne seg i å avgi sine første poeng i gruppespillet.

  Wolfsburg og Roma har begge sju poeng før de møtes igjen i Tyskland om to uker.

  Emilie Haavi
  Foto: Jose Breton / AP
 • Tredje strake seier for Chelsea i kvinnenes mesterliga

  Guro Reiten og lagvenninnene i Chelsea kunne juble for sin tredje strake seier i kvinnenes mesterliga da Real Madrid ble slått 2-0 onsdag.

  Den spanske klubben tettet godt igjen mot et Chelsea-lag som måtte greie seg uten sin nyopererte danske stjernespiss Pernille Harder, men Sophie Ingle stanget inn ledermålet i det 67. etter hjørnespark fra Erin Cuthbert.

  Cuthbert doblet deretter ledelsen med et spektakulært mål som ganske sikkert var ment som et innlegg. Hun var ganske nær hjørneflagget da hun slo inn, og ballen seilte inn i mål fra svært spiss vinkel.

  Det var en skummel situasjon da Reiten på overtid i første omgang falt forkjært etter en duell ute ved høyre sidelinje. Hun ble liggende med tilsynelatende store smerter, men kunne etter å ha fått behandling spille videre. Hun ble byttet ut først i det 83. minutt, da det sto 2-0.

  Ledermålet kom på et fint dødballtrekk. Millie Bright vant i lufta ved nærmeste hjørne av 5-meteren og stusset ballen videre. Inne i målgården kunne Ingle bare sette hodet på den.

  Chelsea står med ni poeng og 11-0 etter halvspilt gruppespill og er på god vei mot kvartfinale. Paris Saint-Germain og Real Madrid er begge fem poeng bak. PSG slo poengløse Vllaznia 5-0 tidligere onsdag.

  Guro Reiten i duell for Chelsea
  Foto: John Walton / AP
 • Kroatia sløste med sjansene – snublet mot Marokko

  Forrige VMs sensasjon Kroatia fikk ikke pangstarten på årets mesterskap de håpet på. Marokko var gjerrige, og ingen av lagene klarte å få hull på byllen. Dermed endte det 0-0.

  Det var imidlertid kroatene som var nærmest, og spesielt Vlasic hadde en gigantisk mulighet fra kloss hold som ble reddet av keeper Yassine Bounou.

  Kroatia blir regnet som favoritt til å ta seg videre fra gruppe F sammen med Belgia, men Marokko viste at de ikke skal tas lett på.

  Onsdag kveld møtes de to andre lagene i gruppen, Belgia og Canada.

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia
 • Hoseth blir hovedtrener for færøysk klubb

  Magne Hoseth blir ny hovedtrener for den færøyske fotballklubben KÍ Klaksvík. Det bekrefter klubben selv på Twitter. De skriver at han har signert for de to kommende sesongene. Hoseth har vært assistenttrener for Kristiansund siden januar 2020.

  Jobben blir Hoseths første som hovedtrener. Han har store ambisjoner for sin nye klubb.

  – Det blir en tøff jobb, men med litt grep skal vi være en utfordrer til å kjempe om conferenceligaen. I hvert fall i mitt hode, sier Hoseth til NTB.

  sine nettsider ønsker KBK den avtroppende assistenttreneren lykke til med nye utfordringer. – Vi ønsker han masse lykke til og nå har vi herved et favorittlag på Færøyene også, skriver de.

  Eliteserien i fotball 2020: Kristiansund - Haugesund (1-3)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia
Britain Soccer Champions League