NRK Meny
Normal

Suarez tiltalt for Ivanovic-bitingen - kan vente seg lang karantene

– Tre kampers karantene er utilstrekkelig som straff, sier det engelske fotballforbundet i en uttalelse.

Suarez Ivanovic

Branislav Ivanovic (t.v.) skriker av smerte etter å ha blitt bitt i armen av Liverpools Luis Suarez under søndagens kamp. Nå kan Suarez vente seg mange kampers suspensjon.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Liverpool's Suarez

Disse tennene kan gi Suarez et langt opphold på sidelinjen. Karantenen blir på mer enn tre kamper, ifølge FA.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Det engelske fotballforbundet (FA) har tatt ut tiltale mot Liverpool-spiss Luis Suarez for voldelig oppførsel etter at han bet Chelseas Branislav Ivanovic i armen under søndagens Premier League-kamp.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Suarez fikk ingen straff underveis i Chelsea-kampen, ettersom dommeren ikke fikk med seg episoden. Nå kan imidlertid Liverpools nummer syv vente seg en lengre karantene fra fotballen.

– Tre kamper ikke nok

– Hendelsen ble ikke lagt merke til av dommerne, og er derfor anmeldt i ettertid, uttaler FA.

Røde kort for voldelig oppførsel straffes som regel med tre kamper. Det blir neppe utfallet i denne saken, ifølge det engelske fotballforbundet.

– Det er helt klart utilstrekkelig i dette tilfellet, uttaler FA, som vil offentliggjøre straffeutmålingen onsdag.

Ba om unnskyldning

Suarez har frist til tirsdag klokken 18.00 lokal tid til å svare på tiltalen. Mest sannsynlig legger han seg flat overfor fotballforbundet, slik han gjorde overfor resten av fotballverdenen da han søndag kveld unnskyldte seg på Twitter.

– Jeg er lei meg for det som skjedde i ettermiddag, jeg beklager til Ivanovic og hele fotballverden for min oppførsel som er utilgivelig. Jeg beklager!!, skrev Suarez på mikrobloggtjenesten.

Liverpool-spilleren har vært i hardt vær også tidligere. I 2010 - da som Ajax-spiller - bet han PSVs Otman Bakkal i skulderen under en nederlandsk seriekamp. Det førte til en utestengelse på syv kamper.

Tilbys terapi

Året etter ble han så ilagt en åtte kampers karantene og straffet med 40.000 pund i bot for å ha kommet med rasistiske kommentarer til Manchester Uniteds Patrice Evra.

Angriperens tilsynelatende hissige temperament er et problem han må få bukt med. Derfor tilbys han nå profesjonell hjelp.

– Vi må jobbe hardt med temperamentsbehandlinger nå. Vi har trente terapeuter og vil tilby deres kunnskap til Liverpool og spilleren, sier Gordon Taylor, direktør i The Professional Footballers' Association (PFA), ifølge Sky Sports.

Det engelske fotballforbundet har siktet Liverpool-spilleren Luis Suarez for voldelig oppførsel men klubben ønsker å beholde spissen. Reaksjonene har vært mange og sterke etter at Suarez bet Chelseas Branislav Ivanovic.

Liverpool vil beholde Luis Suarez, til tross for at han brakte skam over klubben da han bet en motspiller i armen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.