Hopp til innhold

Suarez tiltalt for Ivanovic-bitingen - kan vente seg lang karantene

– Tre kampers karantene er utilstrekkelig som straff, sier det engelske fotballforbundet i en uttalelse.

Suarez Ivanovic

Branislav Ivanovic (t.v.) skriker av smerte etter å ha blitt bitt i armen av Liverpools Luis Suarez under søndagens kamp. Nå kan Suarez vente seg mange kampers suspensjon.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Liverpool's Suarez

Disse tennene kan gi Suarez et langt opphold på sidelinjen. Karantenen blir på mer enn tre kamper, ifølge FA.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Det engelske fotballforbundet (FA) har tatt ut tiltale mot Liverpool-spiss Luis Suarez for voldelig oppførsel etter at han bet Chelseas Branislav Ivanovic i armen under søndagens Premier League-kamp.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Suarez fikk ingen straff underveis i Chelsea-kampen, ettersom dommeren ikke fikk med seg episoden. Nå kan imidlertid Liverpools nummer syv vente seg en lengre karantene fra fotballen.

– Tre kamper ikke nok

– Hendelsen ble ikke lagt merke til av dommerne, og er derfor anmeldt i ettertid, uttaler FA.

Røde kort for voldelig oppførsel straffes som regel med tre kamper. Det blir neppe utfallet i denne saken, ifølge det engelske fotballforbundet.

– Det er helt klart utilstrekkelig i dette tilfellet, uttaler FA, som vil offentliggjøre straffeutmålingen onsdag.

Ba om unnskyldning

Suarez har frist til tirsdag klokken 18.00 lokal tid til å svare på tiltalen. Mest sannsynlig legger han seg flat overfor fotballforbundet, slik han gjorde overfor resten av fotballverdenen da han søndag kveld unnskyldte seg på Twitter.

– Jeg er lei meg for det som skjedde i ettermiddag, jeg beklager til Ivanovic og hele fotballverden for min oppførsel som er utilgivelig. Jeg beklager!!, skrev Suarez på mikrobloggtjenesten.

Liverpool-spilleren har vært i hardt vær også tidligere. I 2010 - da som Ajax-spiller - bet han PSVs Otman Bakkal i skulderen under en nederlandsk seriekamp. Det førte til en utestengelse på syv kamper.

Tilbys terapi

Året etter ble han så ilagt en åtte kampers karantene og straffet med 40.000 pund i bot for å ha kommet med rasistiske kommentarer til Manchester Uniteds Patrice Evra.

Angriperens tilsynelatende hissige temperament er et problem han må få bukt med. Derfor tilbys han nå profesjonell hjelp.

– Vi må jobbe hardt med temperamentsbehandlinger nå. Vi har trente terapeuter og vil tilby deres kunnskap til Liverpool og spilleren, sier Gordon Taylor, direktør i The Professional Footballers' Association (PFA), ifølge Sky Sports.

Det engelske fotballforbundet har siktet Liverpool-spilleren Luis Suarez for voldelig oppførsel men klubben ønsker å beholde spissen. Reaksjonene har vært mange og sterke etter at Suarez bet Chelseas Branislav Ivanovic.

Liverpool vil beholde Luis Suarez, til tross for at han brakte skam over klubben da han bet en motspiller i armen.

Fotball

 • Nusa fortsatt skadeplaget – mister ny Brugge-kamp

  Antonio Nusa (18) har ikke hentet seg inn etter ryggskaden. Han går glipp av Brugges kamp mot serieleder Gent i den belgiske toppdivisjonen torsdag.

  Tenåringen leverte tidligere i september svært godt på sin første samling med A-landslaget. Han storspilte og sjarmerte Ullevaal-publikummet med mål mot Jordan og to assister mot Georgia.

  Torsdag mister han sin tredje strake kamp for Brugge med en ryggskade når serieleder Gent står på motsatt side, bekrefter klubben på sine nettsider.

  Tidligere i uken uttalte trener Ronny Deila at han venter Nusa tilbake om ikke så lenge.

  – Det er ingen alvorlig skade. Vi tar det dag for dag. Jeg forventer at han snart er tilbake, sa Deila på en pressekonferanse tirsdag.

  Oppgjøret mot Gent er viktig for Brugge, som med seier bare er poenget bak og i tillegg har én kamp mindre spilt.

  Hugo Vetlesen er med i Brugges tropp. (NTB)

  Antonio Nusa
  Foto: BRUNO FAHY / AFP
 • Holmgren Pedersen bidro til å snu kampen mot Inter Milan

  Inter fikk sitt første tap med 1-2 hjemme mot Sassuolo i den italienske toppserien Serie A.

  Hammerfestingen Marcus Holmgren Pedersen kom inn for gjestene ved pause og var med på å vende 0-1 til seier, mens Kristian Thorstvedt og Emil Konradsen Ceide var ubenyttede reserver.

  Sassuolo ligger på 8. plass etter seks serierunder.

  Marcus Holmgren Pedersen
  Foto: Antonio Calanni / AP/NTB
 • Glimt-profil mister cupsemifinalen mot Vålerenga

  Bodø/Glimt må klare seg uten Brice Wembangomo når det skal kjempes om cupfinalebillett mot Vålerenga i Oslo torsdag.

  Det er Avisa Nordland som onsdag melder at Wembangomo ikke var med da Glimt-troppen satte seg på flyet til hovedstaden.

  Høyrebacken pådro seg en skade i seriekampen mot Vålerenga søndag og ble ikke friskmeldt i tide til cupoppgjøret mot samme motstander.

  Tidligere denne uken ble det også kjent at Runar Espejord er uaktuell i lengre tid som følge av en skade. (NTB)

  Brice Wembangomo
  Foto: Alessandro Crinari / AP
 • Skandalekamp fullført med ny Ajax-baklengs – kaoset i storklubben fortsetter

  Fotballstorheten Ajax røk 0-4 for Feyenoord i den avbrutte kampen i den nederlandske æresdivisjonen onsdag. Samtidig røk en ny leder ut dørene i Amsterdam.

  Det råder kaos i Ajax-leiren. Nylig fikk teknisk direktør Sven Mislintat sparken, og onsdag ble det opplyst at også styreleder Pier Eringa forlater sin post.

  Samtidig ble søndagens storkamp mot Feyenoord, som måtte avbrytes som følge av tribunebråk, fullført. Kampen ble gjenopptatt på stillingen 3-0 til Feyenoord.

  I løpet av de 36 minuttene som gjensto å spille røk Ajax på ytterligere et baklengsmål, slik at stillingen til slutt ble 0-4. Storklubben fra Amsterdam er i krise.

  – Spesielt når det ikke går bra, er det viktig å være der som rådgiver. Men jeg er ikke døv for kritikken og ikke blind for situasjonen Ajax er i nå, sier avtroppende styreleder Pier Eringa i en uttalelse.

  Ajax har startet sesongen med kun én seier, to uavgjorte kamper og to tap. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP