Normal

Suarez: – Det jeg har prestert med Liverpool betyr ingenting nå

Luis Suarez (26) er i «VM-bobla» og hevder toppscorertittelen med Liverpool er glemt.

Luis Suarez i duell med Mike Williamson

KNALLSESONG: Luis Suarez har lekt seg med engelske forsvar i en hel sesong. Her i duell med Newcastle-stopper Mike Williamson i siste serierunde. Liverpool vant kampen 2-1.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Jeg tenker bare på VM. Jeg vet jeg har hatt en bra sesong med Liverpool, men det betyr ingenting nå. Fokuset mitt er å gjøre det bra med Uruguay, sier Suarez.

Stjerneangriperen ble toppscorer i årets Premier League med 31 scoringer, som er tangering av toppscorerrekorden til Alan Shearer og Cristiano Ronaldo.

Luis Suarez

DRØMMER OM VM: Luis Suarez sier han har drømt om VM siden han var en liten gutt. I VM 2010 røk Uruguay ut i semifinalen mot Nederland. Suarez scoret tre mål i forrige VM.

Foto: Martin Mejia / Ap

Nylig ble han hedret som «Årets spiller» av britiske sportsjournalister. Men nå er klubbfotballen glemt.

Tror på VM-suksess

Sammen med PSG-spiss Edinson Cavani utgjør han en av fotball-VMs giftigste duoer. I bakhånd har Uruguay også spissveteranen Diego Forlán, som ble kåret til VMs beste spiller i Sør-Afrika i 2010.

– Jeg har lagt sesongen bak meg allerede. I VM mener jeg vi har en veldig god mulighet. Det er drømmen vår å komme langt. Det er VM, og hva som helst kan skje. Det er 11 mot 11 og det beste laget vinner, sier 26-åringen.

Han er fullstendig klar over det faktum at sist fotball-VM ble arrangert i Brasil, vant Uruguay.

Mirakelet på Maracanã

I den siste kampen (det ble ikke spilt finale i 1950, men et finalesluttspill) sjokkerte de uruguyanske spillerne en hel fotballverden ved å slå vertsnasjonen 2-1 foran 200.000 tilskuere (!) på Maracanã stadion i Rio de Janeiro.

Seieren sikret Uruguay VM-tittelen foran Brasil – et nederlag det brasilianske folk aldri har kommet over.

– Alle husker det, men det er i fortiden. Jeg vil ikke kalle det et mirakel, for alt er mulig i fotball, sier han.

Avfeier klubbskifte

Luis Suarez signerte, etter en av fjorårets lengste overgangssagaer, ny kontrakt med Liverpool i fjor høst. Men både spanske og britiske medier hevder å vite at stjernespissen skal være sterkt ønsket av de spanske toppklubbene Barcelona og Real Madrid.

Suarez selv ønsker ikke å kommentere påstandene om et eventuelt klubbskifte.

– Det er bare spekulasjoner. Jeg synes mediene spekulerer for mye, sier han.

Hylles av Rooney

I VMs gruppespill skal Uruguay bryne seg mot England, Italia og Costa Rica. England-spiss Wayne Rooney har allerede uttalt at Luis Suarez blir en hard nøtt å knekke for engelskmennene.

Rooney mener Suarez er vanskeligere å stoppe enn Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

– Han er veldig vanskelig å forsvare seg mot. Man vet hva styrkene til Messi og Ronaldo er. For all del, de er vanskelig å stoppe, men til en viss grad vet man hva som venter når man møter dem. Suarez er verre. Han løper rett igjennom deg, sier Rooney.

England-spissen varsler at England vil bruke mye tid før mesterskapet på å finne ut av hvordan de skal stoppe den uruguyanske måltyven.

Suarez og Cavani

SUPERDUO: Luis Suarez og Edinson Cavani regnes begge blant verdens beste spisser. Sammen skal de forsøke å skyte Uruguay til VM-suksess.

Foto: MARIANA BAZO / Reuters

Fotballnyheter