Suarez: - Vi vil alltid være Liverpool-supportere

Liverpool bekrefter på sine hjemmesider at den kontroversielle spissen Luis Suarez er solgt til Barcelona.

SOCCER-SPAIN/BARCELONA-SUAREZ File photo of Liverpool's Suarez carrying his daughter around the pitch in Liverpool
Foto: © Phil Noble / Reuters / Reuters

– Liverpool gjorde alt de kunne for å få meg til å bli, men å spille og bo i Spania, har alltid vært en drøm og en ambisjon for meg, sa Luis Suarez til Liverpools hjemmesider da overgangen til Barcelona ble offentliggjort fredag.

Like etter klokken ett fredag ettermiddag kom bekreftelsen mange hadde ventet på. Liverpool hadde kommet til enighet med Barcelona om en overgang for den uruguyanske stjernespissen Luis Suarez.

Luis Suarez

Luis Suarez hadde en stor sesong for Liverpool og ble toppscorer i Premier League med 31 mål på 33 kamper.

Foto: Alastair Grant / Ap

Suarez har hatt tøffe dager siden han bet Giorgio Chiellini i VM-kampen mot Italia, og han ble nylig suspendert fra all fotball i fire måneder, i tillegg til ni landskamper.

Suarez vil dermed ikke kunne spille for eller trene med sin nye klubb før karantenen er unnagjort mot slutten av oktober.

Omtrent det eneste han fortsatt kunne gjøre med relevans til fotball var å bytte klubb, og den muligheten kommer han nå til å benytte seg av.

Det gjenstår fortsatt en medisinsk test, men det regnes som en formalitet, og FC Barcelona skriver på sin Twitter-profil av uruguyaneren vil bli presentert neste uke.

Med tungt hjerte

– Det er med tungt hjerte at jeg forlater Liverpool for et nytt liv og nye utfordringer i Spania. Både jeg og familien min har forelsket oss i klubben og byen, men mest av alt i den utrolige fansen. Dere har alltid støttet meg, og vi, som familie, vil aldri glemme det. Vi vil alltid være Liverpool-supportere, sier han i en uttalelse gitt til Liverpools hjemmesider.

– Jeg håper dere kan forstå hvorfor jeg har tatt den avgjørelsen. Klubben gjorde alt de kunne for å få meg til å bli, men å spille og bo i Spania, hvor min kones familie bor, har alltid vært en drøm og en ambisjon for meg. Nå føler jeg at timingen er rett, sier han også.

Motvillig solgt

Også Liverpool-manager Brendan Rodgers har uttalt seg til Liverpool egne sider.

– Luis er et helt spesielt talent, og jeg vil takke ham for den rollen han har spilt i laget de to årene jeg har vært i Liverpool, sier han.

– Klubben har gjort alt de kan over en lengre periode for å forsøke å få Luis til å bli i Liverpool. Det er med sterk motvilje og etter lengre diskusjoner at vi har sagt oss villige til å innfri hans ønsker om å flytte til Spania for nye utfordringer, sier han til hjemmesiden.

Barcelona må i følge britiske medier betale mellom 700 og 800 millioner norske kroner for spissen, og spesielt interesserte kan se denne videoen der Barcelona viser fram at han skal spille med nummer ni på ryggen de neste fem sesongene.

Laster Twitter-innhold

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Får 7,9 millioner i tapte inntekter

  Norges Fotballforbund fordeler 7,9 millioner kroner på klubbene i 2. divisjon og 3. divisjon som følge av at årets fotball-NM måtte avlyses på grunn av koronaviruset.

  Pengene kommer fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten. Fotballforbundet søkte der om kompensasjon på vegne av klubbene som skulle deltatt i cupen.

  3SG-aAIA8ng
  Foto: Audun Braastad / Braastad, Audun
 • Cup-erstatning til fotballklubber

  Fotballklubber i 2. divisjon og 3. divisjon får i alt 7,9 millioner kroner fordeler fordi årets fotball-NM måtte avlyses. 89 klubber får utbetalt 88.800 kroner hver fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten, ifølge NFF.

 • NFF flytter kamper i Eliteserien

  De siste serierundene i Eliteserien i fotball for menn skal spilles på hverdager, slik at kamper som utsettes på grunn av karantener kan spilles i helgene. Norges Fotballforbund er enig med klubbene om at målet er at serien skal være ferdig før jul.

 • Storbritannia åpner for tilskuere

  Opp til 4000 tilskuere kan få plass på britiske idrettsarenaer fra 2. desember, opplyste statsminister Boris Johnson om mandag, ifølge Sky Sports.

  Hvor mange som får tilgang til å følge idrett fra tribuneplass er avhengig av smittetrykket i det aktuelle området der idrettsarrangementet finner sted. Der smitten er lav, kan så mange som 4.000 personer bli sluppet inn.

  Dermed kan tilskuere snart bli å se på kamper i blant annet Premier League igjen.

  Pappfigurer av Brighton-supportere
  Foto: Glyn Kirk / AP
 • Fotballtopp utestengt av Fifa

  Fifa-visepresident Ahmad Ahmad utestenges fra Det internasjonale fotballforbundet i fem år for blant annet korrupsjon og misbruk av sin posisjon.

  Fifas etiske komité kommer med sin kunngjøring midt i 60 år gamle Ahmads kampanje for å bli gjenvalgt som president i Det afrikanske fotballforbundet (CAF).

  Komiteen er kommet fram til at «Ahmad har brutt sin lojalitetsplikt, tilbudt gaver og andre fordeler, forvaltet penger og misbrukt sin posisjon som CAF-president». (NTB).

  FIFA African President Banned
  Foto: AP