Hopp til innhold

Tårevåt Suarez hadde drømt om målene

Luis Suarez scoret to mål og sendte langt på vei England ut av VM.

Suarez sender Uruguay tilbake i ledelsen

Laster innhold, vennligst vent..

Luis Suarez. Årets spiller i England. Utskjelt og hyllet av engelsk presse, selvfølgelig måtte det være han som scoret to mål og langt på vei sendte England ut av VM. At assisten til det siste målet kom fra lagkameraten i Liverpool, Steven Gerrard, gjorde det ikke bedre for engelskmennene.

En tårevåt Suarez bekreftet etter kampen en historie lagkameratene hadde fortalt, at han hadde drømt om målene på forhånd.

– Ja, jeg drømte om målene. Jeg nyter dette øyeblikket med tanke på alt det vonde jeg har opplevd, all kritikken jeg fikk. Nå kan dere se, sa en gråtkvalt Suarez i et intervju etter kampen, og var stolt av innsatsen laget hadde lagt ned.

– Vi kjempet og led, men det viktigste var at vi vant, det var det vi ville. Nå er det bare å tenke på Italia som er enda viktigere, sa han.

Skuffede engelskmenn

Like glad var ikke Englands landslagstrener Roy Hodgson.

– Jeg er utrolig skuffet. Vi kom med høye forhåpninger, og var ikke i stand til å levere. Det er veldig trist, sa Hodgson, som mente England hadde fortjent bedre etter innsatsen de la ned.

– De hadde ikke vært i nærheten av målet vårt, men det hjelper ikke hvor mange ganger vi var i nærheten av deres. Det handler om hvor mange ganger du putter ballen i nettet, og i begge kampene har vi dessverre feilet, beklaget han seg.

England-spiss Daniel Sturridge tok til Twitter for å fortelle om sin skuffelse.

Laster Twitter-innhold

Målsnik

Første omsatte han en nydelig pasning fra Edison Cavani i ledelse 1-0 i første omgang, og så, da England hadde utlignet og presset på for et mål nummer to, så viste han verden hvorfor han han ble årets toppscorer i Premier League.

Uruguay i ledelsen
Laster Twitter-innhold

Han tok en sjanse og løp på et langt utspill fra keeperen. Steven Gerrard fikk hodet på ballen, og plutselig var Luis Suarez alene med Joe Hart. I motsetning til Wayne Rooney tok han var på alle de sjansene han fikk, og dermed ble det seier til Uruguay over England.

– Jeg føler mye glede og lykke. Vi vant en kamp, men vi er ikke ferdige enda. Vi må se framover, for vi spiller en ny finale om tre eller fire dager, sa mannen som la pasningen til Suarez' første mål, Edison Cavani, i et intervju etter kampen.

Brente sjanser

Kampen ble ellers preget av store misser av mannen som tidlig i mesterskapet ble utpekt som Englands potensielle syndebukk, Wayne Rooney. Han bommet på tre store sjanser, før han endelig klarte å score. Rooney skjøt et frispark noen centimetere utenfor, headet i tverrliggeren, og fikk et skudd reddet av keeper Fernando Muslera.

Men så. Sturridge dro seg fri på kanten og fant Glen Johnson på vei fossende framover. Han tok med seg ballen inn i feltet og sklitaklet ballen fram til Wayne Rooney. Etter ni og en halv kamp uten VM-mål klarte han for åpent mål å plassere ballen i nettet.

Endelig for Rooney

Fotball

 • The Guardian: United-beilere høyner budene

  Både sir Jim Ratcliffe og sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani skal ha høynet budene sine i håp om å ta over Manchester United. Det melder den engelske storavisa The Guardian.

  Foreløpig er det de to partenes bud som er kjent, men budene ganske så ulike. Mens Al Thani visstnok ønsker seg hele kaka av klubben, skal det være aktuelt med 69 prosent av klubben for Ratcliffes del.

  69 prosent er eierandelen til Glazer-familien.

  Fristen for å legge inn nytt bud var 22.00 onsdag kveld.

  Ineos chairman Jim Ratcliffe is pictured at Old Trafford
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Reiten matchvinner i knallsterk borteseier mot Lyon

  Guro Reiten sikret et meget godt og sterkt utgangspunkt mot Lyon i Mesterligaen da hun sørget for at Chelsea vant 1-0 i Lyon.

  Med det har blåtrøyene gode muligheter til å ta seg til semifinalen i turneringen.

  – Det var kjempeartig. Vi fikk en tøff trekning i Lyon, og de var vunnet Mesterligaen mange ganger før - senest i fjor. Det var ingen lett oppgave, og vi måtte forsvare oss bra. Vi tok vare på muligheten, og 1-0 er vi veldig fornøyd med, sier Reiten til NRK.

  Reiten satte ballen i nettmaskene like før halvtimen var spilt. Det skjedde på vakkert vis da hun curlet ballen i lengste hjørne med feil fot.

  – Jeg så alle spillerne ble dratt mot høyre, mens jeg var ute til venstre. Jeg ropte så høyt jeg klarte, og fikk pasningen. Jeg måtte bare prøve å curle den i venstre. Jeg så ikke ballen gå inn, men jeg hørte det da folk jublet, forteller Chelsea-profilen.

  Ada Hegerberg var på sin side endelig tilbake i troppen igjen etter et langt skadeopphold, men hun ble værende på benken hele kampen.

  Maren Mjelde kom inn på tampen av kampen og fikk i overkant av fem minutter på banen.

  Returoppgjøret spilles i London om åtte dager.

  Chelsea
  Foto: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP
 • Norsk drømmestart i G19-kvalifiseringen til EM

  Det norske G19-landslaget i fotball slo Romania 4-0 i åpningskampen i EM-kvalifiseringen i Frankrike.

  Isak Hansen-Aarøen, Erik Flataker og Andreas Rædergård Schjelderup (25) scoret målene før pause, mens innbytter Magnus Riisnæs fastsatte resultatet til 4-0 i det siste spilleminutt.

  Norge som ledes av Louis Pinenta møter Frankrike lørdag og Nord-Irland tirsdag. Det er kun gruppevinneren som går til EM-sluttspillet på Malta i juli. (NTB)

  Andreas Schjelderup
  Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix / NTB
 • Barcelona og Graham Hansen slapp med skrekken i Roma

  Barcelona og Caroline Graham Hansen gikk seirende ut av mesterligaoppgjøret mot Emilie Haavis Roma på Stadio Olimpico, da de vant 1-0 i Italia.

  Det skjedde foran 39.454 tilskuere, noe som er rekord for en kvinnekamp i Italia.

  Det var Salma Pralluelo som sendte gjestene fra Catalonia i ledelsen etter en drøy halvtime spilt, etter et vakkert skudd i lengste hjørne.

  Det ble altså ikke flere scoringer, men både Barcelona og Roma hadde sine sjanser. Blant annet Haavi hadde en kjempesjanse for Roma, men keeper Sandra Paños hang med på notene.

  På overtid var Roma svært nære på å utligne mot Barca, men en sterk redning fra Paños sørget for at det endte med 1-0 for Graham Hansen og co.

  Ingrid Syrstad Engen startet på benken for Barcelona, men kom innpå med drøye ti minutter igjen på klokka.

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • De Bruyne utnevnt til Belgias nye kaptein

  Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne har blitt utnevnt til Belgias kaptein etter Eden Hazard som trakk seg fra landslaget etter VM.

  Det belgiske fotballforbundet (RBFA) uttalte tirsdag at De Bruyne skal debutere som kaptein under fredagens EM-kvalifiseringskamp i Sverige.

  Real Madrid-keeper Thibaut Courtois og Inter-spiss Romelu Lukaku er lagets nye visekapteinene under deres nye tyske trener Domenico Tedesco.

  – Det er et stolt øyeblikk å bli kaptein for landet vårt. Jeg har spilt på landslaget lenge. Det er en stor ære for meg, og jeg håper jeg kan fylle rollen godt, sa De Bruyne. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund