Hopp til innhold

Her nekter Suarez å ta Evra i hånden

Da lagene skulle håndhilse før kampstart, nektet Luis Suarez å ta Patrice Evra i hånden. I pausen skal det ha brutt ut slåsskamp mellom de to rivalene.

Evra og Suarez 2

Luis Suarez (t.v) gikk rett forbi hånden til Patrice Evra (t.h) da lagene skulle håndhilse på hverandre før avspark.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Evra og Suarez

11. februar 2012: Feiden mellom Luis Suarez og Patrice Evra er tydeligvis ikke ferdig.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Bråket startet allerede før kampstart, da Luis Suarez ignorerte hånden til Uniteds Patrice Evra fullstendig da lagene skulle håndhilse, noe venstrebacken likte dårlig. Evra grep tak i armen til uruguyaneren, men Suarez vred seg unna Evras forsoningsforsøk.

Rio Ferdinand skal også ha nektet å håndhilse på Suarez senere i køen.

Da lagene gikk til pause, skal det ha brutt ut ytterligere bråk mellom de to lags spillere, og ifølge VG Nett skal politiet ha måttet bryte inn for å roe ned spillerne som gikk i tottene på hverandre.

Hett før kampstart

Suarez Evra

15. oktober 2011: Liverpools Luis Suarez (til venstre) og Manchester Uniteds Patrice Evra var i et munnhuggeri som fikk stort etterspill.

Foto: Tim Hales / Ap

– Suarez burde kjøpe hørselsvern, for han får garantert en het velkomst i dag, sa fotballekspert Lars Tjærnås til NRK før kampen.

Suarez var tilbake på banen igjen under kampen mot Tottenham mandag, etter å ha sonet åtte kampers utestengelse for å ha kommet med det FA mente var en rasistisk uttalelse til Evra.

Enorm rivalisering

I dag møtes de to altså igjen i storkampen mellom Manchester United og Liverpool, og mange er spente på å se hvordan gjensynet vil påvirke både spillere og fans.

– Publikum har fått enda en grunn til å dyrke den enorme rivaliseringen mellom klubbene, og vil bruke den for alt det er verdt, mener Tjærnås.

Også Kjetil Rekdal ser for seg at det kan bli amper stemning på Old Trafford. Han har selv vært involvert i mange kontroverser, og viser til at både medspillere og publikum fort kan miste gangsynet i så store kamper.

– Slike slike ting kan fort blusse opp igjen. Jeg tror ikke de to går på en smell igjen, men at andre involverte kan bli mer hissige, sier Rekdal.

Suarez: – Vet det blir anspent

Liverpools angrepsspiller har hele tiden mottatt solid støtte fra egen klubb og egne fans. Det samme har Evra gjort fra sine. Klubbene er sterke rivaler fra før, og denne episoden legger neppe en demper på motsetningene.

– Jeg vet det kommer til å bli anspent stemning når vi møter Manchester United, fordi jeg møter Evra igjen, sa Suarez nylig til Radio Sport 890, en kanal fra hjemlandet Uruguay.

Tjærnås tror Suarez og Evra selv vil holde seg i skinnet.

– Jeg tror det blir avmålt mellom dem. Underveis i kampen er det så mye å konsentrere seg om at det er kun når de er direkte involvert i dueller med hverandre vi eventuelt kan få se aggresjon, sier han.

– Ikke for streng straff

Tidligere i uken gikk spillerforeningen i England ut og oppfordret de to til å ta hverandre i hånden før kampen.

– Kanskje gjør de det. Det er viktig å bli ferdig med slikt. Det er lett å tråkke over grensene i kampens hete, og vi må ikke overdramatisere slikt, mener Rekdal.

– Men når det er rasistiske utsagn inne i bildet, stikker det vel litt dypere enn som så?

– Ja, det er klart. Man må alltid holde seg for god til det. Men ofte går det andre veien også. Det er ikke alltid det er den som får skylda som er mest skyldig. Det er lett å bli provosert til å si noe den andre veien også. Men nå har jo Suarez tatt sin straff.

– Synes du straffen var for streng?

– Nei, jeg er for at man straffes så lenge det er kommet frem til at man har gjort noe straffbart. Men det er mye som skjer i kampens hete. Idrett er følelser.

Managerne vil ikke kommentere

Manchester United-manager sier det ikke har vært noe tema at Evra skal tilby seg å skvære opp med Suarez lørdag.

– Det har jeg ikke tenkt på en gang. Det har aldri vært et tema. Vi konsentrerer oss om kampen, sier han ifølge The Guardian.

Hans motstykke og landsmann i Liverpool, Kenny Dalglish, vil heller ikke snakke så mye om episoden dagen før dagen.

– Vi vil snakke om fotball, og vil nyte å komme dit og spille fotball og det er det vi skal konsentrere oss om, sier skotten.

Fotball

 • Sveriges fotballforbund: Andersson gir seg som landslagssjef om Sverige ikke kommer til fotball-EM

  Ifølge Sveriges fotballforbund kommer Janne Andersson til å slutte som landslagssjef om Sverige mislykkes med å ta seg til fotball-EM i Tyskland neste år.

  Sverige sliter i EM-kvalifiseringen og er sju poeng bak Belgia og Østerrike i gruppe F med tre kamper igjen å spille.

  Sverige tapte overraskende 1-3 mot Østerrike hjemme i september og møter Belgia borte 16. oktober. Allerede etter den kampen kan sjansene være over, men Andersson er selv optimistisk.

  – Min tanke er at vi skal ta oss til EM, sier han. (NTB)

  Euro 2024 Qualifier - Group F - Sweden v Austria
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • United-stjerne må opereres igjen – ute i lang tid

  Manchester Uniteds viktige midtstopper Lisandro Martínez må gjennom et nytt inngrep i foten. Klubben vet ikke hvor lenge han blir ute av spill.

  Allerede før helgen varslet Premier League-klubben at Martinez blir ute i lengre tid, og nå er det konkludert med at han må under kniven igjen på grunn av en fotskade han pådro seg i april.

  Martinez ble operert da og ble spilleklar til sesongstart, men nå har han slått skaden opp igjen.

  –Ja, jeg kan bekrefte at «Licha» Martinez må opereres. Det er virkelig triste, skuffende nyheter. Han må gjennom den samme prosessen, og jeg er virkelig lei meg på hans vegne, sier United-manager Erik ten Hag. (NTB)

  martinez
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Kongsvinger raknet mot Bryne

  Søndag ettermiddag i 1. divisjon i fotball tapte Kongsvinger 3–1 mot Bryne, etter å ha ledet 1–0.

  Hjemmelaget gikk tidlig opp i ledelsen mot laget fra Jæren etter scoring fra Martin Vinjor, men Bryne utliknet kun minutter før pause.

  Og ikke lenge etterpå ble Kongsvinger redusert til ti mann, etter at midtstopperen Lars Krogh Gerson ble utvist.

  Stillingen var lenge 1-1, helt fram til Bryne tok ledelsen på slutten av andre omgang.

  I overtiden ble Bryne tildelt et straffespark, etter en forseelse som gjorde at Kongsvinger fikk enda en mann utvist.

  Bryne scoret på straffa og punkterte dermed kampen.

 • Positive meldinger etter dramatisk fotballkamp i Nederland

  Fotballkeeperen Etiënne Vaessen skal etter forholdene ha det bra etter den uhyggelige situasjonen under kampen mellom Waalwijk og Ajax lørdag.

  – Heldigvis svarte Etienne da vi snakket til ham, sa Waalwijk-direktør Frank van Mosselveld ved midnattstider lørdag, ifølge avisen De Telegraaf.

  Oppgjøret mellom Waalwijk og Ajax ble aldri ferdigspilt. I sluttminuttene lå hjemmelagets målvakt bevisstløs på bakken etter en duell der han skal ha blitt truffet i hodet av foten til en motspiller.

  Vaessen kolliderte med Ajax-spissen Brian Brobbey i det 83. minutt. Det ble umiddelbart ropt på medisinsk hjelp.

  Ifølge den nederlandske avisen De Telegraaf ble det satt i gang gjenoppliving, og noen minutter senere ble Vaessen båret av banen og fraktet til sykehus.

  Ifølge van Mosselveld tyder lite på at Vaessen skal ha fått hjertestopp. Han roser helsepersonellet for deres innsats.

  Flere av spillerne brast ut i gråt ute på banen.

  (NTB)

  Waalwijk Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Fortsatt ingen Messi-retur for Inter Miami

  Lionel Messi glimret fortsatt med sitt fravær på banen da Inter Miami lørdag spilte 1-1 mot gjestene New York City FC på hjemmebane i Fort Lauderdale.

  Messi pådro seg en bein-skade i kampen mot Toronto FC forrige onsdag. Han måtte gå av banen etter bare 37 minutter.

  Lørdag ble det først 45 minutter før kampstart annonsert at argentineren ikke var i Miami-troppen.

  I hans skadefravær klarte Miami uavgjort lørdag etter at argentineren Tomas Aviles scoret sitt første mål for klubben da han fem minutter på overtid utlignet til 1-1.

  (NTB)

  US Open Cup Soccer
  Foto: Rebecca Blackwell / AP