Her nekter Suarez å ta Evra i hånden

Da lagene skulle håndhilse før kampstart, nektet Luis Suarez å ta Patrice Evra i hånden. I pausen skal det ha brutt ut slåsskamp mellom de to rivalene.

Evra og Suarez 2

Luis Suarez (t.v) gikk rett forbi hånden til Patrice Evra (t.h) da lagene skulle håndhilse på hverandre før avspark.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Evra og Suarez

11. februar 2012: Feiden mellom Luis Suarez og Patrice Evra er tydeligvis ikke ferdig.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Bråket startet allerede før kampstart, da Luis Suarez ignorerte hånden til Uniteds Patrice Evra fullstendig da lagene skulle håndhilse, noe venstrebacken likte dårlig. Evra grep tak i armen til uruguyaneren, men Suarez vred seg unna Evras forsoningsforsøk.

Rio Ferdinand skal også ha nektet å håndhilse på Suarez senere i køen.

Da lagene gikk til pause, skal det ha brutt ut ytterligere bråk mellom de to lags spillere, og ifølge VG Nett skal politiet ha måttet bryte inn for å roe ned spillerne som gikk i tottene på hverandre.

Hett før kampstart

Suarez Evra

15. oktober 2011: Liverpools Luis Suarez (til venstre) og Manchester Uniteds Patrice Evra var i et munnhuggeri som fikk stort etterspill.

Foto: Tim Hales / Ap

– Suarez burde kjøpe hørselsvern, for han får garantert en het velkomst i dag, sa fotballekspert Lars Tjærnås til NRK før kampen.

Suarez var tilbake på banen igjen under kampen mot Tottenham mandag, etter å ha sonet åtte kampers utestengelse for å ha kommet med det FA mente var en rasistisk uttalelse til Evra.

Enorm rivalisering

I dag møtes de to altså igjen i storkampen mellom Manchester United og Liverpool, og mange er spente på å se hvordan gjensynet vil påvirke både spillere og fans.

– Publikum har fått enda en grunn til å dyrke den enorme rivaliseringen mellom klubbene, og vil bruke den for alt det er verdt, mener Tjærnås.

Også Kjetil Rekdal ser for seg at det kan bli amper stemning på Old Trafford. Han har selv vært involvert i mange kontroverser, og viser til at både medspillere og publikum fort kan miste gangsynet i så store kamper.

– Slike slike ting kan fort blusse opp igjen. Jeg tror ikke de to går på en smell igjen, men at andre involverte kan bli mer hissige, sier Rekdal.

Suarez: – Vet det blir anspent

Liverpools angrepsspiller har hele tiden mottatt solid støtte fra egen klubb og egne fans. Det samme har Evra gjort fra sine. Klubbene er sterke rivaler fra før, og denne episoden legger neppe en demper på motsetningene.

– Jeg vet det kommer til å bli anspent stemning når vi møter Manchester United, fordi jeg møter Evra igjen, sa Suarez nylig til Radio Sport 890, en kanal fra hjemlandet Uruguay.

Tjærnås tror Suarez og Evra selv vil holde seg i skinnet.

– Jeg tror det blir avmålt mellom dem. Underveis i kampen er det så mye å konsentrere seg om at det er kun når de er direkte involvert i dueller med hverandre vi eventuelt kan få se aggresjon, sier han.

– Ikke for streng straff

Tidligere i uken gikk spillerforeningen i England ut og oppfordret de to til å ta hverandre i hånden før kampen.

– Kanskje gjør de det. Det er viktig å bli ferdig med slikt. Det er lett å tråkke over grensene i kampens hete, og vi må ikke overdramatisere slikt, mener Rekdal.

– Men når det er rasistiske utsagn inne i bildet, stikker det vel litt dypere enn som så?

– Ja, det er klart. Man må alltid holde seg for god til det. Men ofte går det andre veien også. Det er ikke alltid det er den som får skylda som er mest skyldig. Det er lett å bli provosert til å si noe den andre veien også. Men nå har jo Suarez tatt sin straff.

– Synes du straffen var for streng?

– Nei, jeg er for at man straffes så lenge det er kommet frem til at man har gjort noe straffbart. Men det er mye som skjer i kampens hete. Idrett er følelser.

Managerne vil ikke kommentere

Manchester United-manager sier det ikke har vært noe tema at Evra skal tilby seg å skvære opp med Suarez lørdag.

– Det har jeg ikke tenkt på en gang. Det har aldri vært et tema. Vi konsentrerer oss om kampen, sier han ifølge The Guardian.

Hans motstykke og landsmann i Liverpool, Kenny Dalglish, vil heller ikke snakke så mye om episoden dagen før dagen.

– Vi vil snakke om fotball, og vil nyte å komme dit og spille fotball og det er det vi skal konsentrere oss om, sier skotten.

Fotball

Oppsummert

  • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.