NRK Meny
Normal

Suarez forbedret sitt utrolige målsnitt

Luis Suarez gjorde som han ville da Liverpool kjørte over et Fulham-lag uten Brede Hangeland og John Arne Riise på Anfield.

Luis Suarez

Luis Suarez scorer flere mål enn han spiller kamper. Med lørdagens dobbel mot Fulham er uruguayaneren oppe i åtte mål på seks kamper i Premier League.

Foto: John Powell / Liverpool FC via Getty Images

Lite beskriver Luis Suarez bedre om dagen enn fotballutrykket «he can't stop scoring».

Liverpool-spissen, som returnerte fra tikamperskarantenen med to mål mot Sunderland i slutten av september, har ikke sett seg tilbake siden.

1,33 mål i snitt

Lørdag scoret han to mål da Fulham - uten en skadet Brede Hangeland og en vraket John Arne Riise - tapte med fire mål på Anfield.

Før oppgjøret sto Suarez med seks mål på fem seriekamper, et snitt på 1,2 mål per kamp. Det målsnittet økte han med sine to mål mot Fulham. Åtte mål på seks kamper gir Liverpools nummer syv et målsnitt på utrolige 1,33 per kamp.

Det gjør ham til toppscorer i Premier League sammen med lagkamerat Daniel Sturridge og Manchester Citys Sergio Agüero, til tross for at Sturridge (11) og Agüero (9) har spilt vesentlig flere kamper.

Klønete selvmål

Prestasjonen blir enda mer imponerende tatt i betraktning at Suarez gjennom hele sommeren ble linket vekk fra Liverpool. Uruguayaneren ba selv om å forlate Anfield, og var ifølge ryktene svært interessert i en overgang til Arsenal.

I stedet for å surmule over at den overgangen aldri ble noe av, har superspissen brettet opp ermene og levert storspill siden comebacket.

I tillegg til sine to scoringer mot Fulham var Suarez nest sistemann på ballen på 1-0-målet. Suarez stusset ballen før den havnet på pannebrasken til Fernando Amorebieta, som på klønete vis satte ballen i eget nett.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Suarez Luis

Åtte mål på seks kamper. Det er fasiten for Luis Suarez i Premier League denne sesongen.

Foto: John Powell / Liverpool FC via Getty Images

Jublet for hat-trick

Suarez jublet som om målet var hans eget. Ikke så rart, mener lagkamerat Martin Skrtl.

– Han fortjente et hat-trick. Han kjempet knallhardt i dag, sa Skrtl i et intervju vist på TV2.

Med seieren over Fulham la Liverpool press på serieleder Arsenal, som gjester Manchester United søndag.

– Hver eneste kamp er viktig for oss nå. Vi vil kjempe for å holde oss helt i toppen, sa midtstopper Martin Skrt, som selv scoret Liverpools 2-0-mål på en corner i førsteomgang.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.