Suarez får tilbud om terapi og donerer boten til Hillsborough-etterlatte

Spillerforeningen mener Luis Suarez må få terapi mot temperamentet sitt etter søndagens biteskandale. Selv vil han donere boten han har fått fra Liverpool til pårørende etter Hillsborough-tragedien.

FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-CHELSEA-SUAREZ

Chelsea-midtstopper Branislav Ivanovic roper ut etter å ha blitt bitt i armen av Luis Suarez.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– På grunn av min uakseptable oppførsel i går har klubben gitt meg en bot i dag. Jeg har spurt klubben om de kan donere boten til Hillsborough Family Support Group på grunn av ulempene jeg har laget for Liverpool-fans og Ivanovic, skriver Luis Suarez på sin egen Twitter-profil.

Under en duell i gårsdagens Premier Legaue-kamp valgte Suarez å sette tennene i Chelsea-midtstopper Branislav Ivanovics arm.

Tilbyr profesjonell behandling

Nå har altså Liverpool valgt å bøtelegge angriperen, med en foreløpig ukjent sum.

Suarez ønsker at pengene han betaler går til de etterlatte etter Hillsborough-tragedien fremfor til klubben selv. Hillsborough-tragedien var en tribuneulykke som tok livet av 96 mennesker under en kamp mellom Liverpool og Nottingham Forest i 1989.

Boten fra Liverpool får Suarez samtidig som The Professional Footballers' Association (PFA) lanserer et annet tiltak for Suarez : å gi ham terapi og behandling for å få kontroll over temperamentet.

– Vi må jobbe hardt med temperamentsbehandlinger nå. Vi har trente terapeuter og vil tilby deres kunnskap til Liverpool og spilleren, sier Gordon Taylor, direktør i PFA, ifølge Sky Sports.

– Skuffende og pinlig

Søndagens episode føyer seg inn i rekken av skandaler som involverer Suarez.

Han er blant annet akkurat nå under etterforsking også av FIFA, som mistenker at han slo til Chile-spiller Gonzalo Jara med vilje under en VM-kvalifiseringskamp med Uruguay.

– Det er ingen tvil om fotballferdighetene hans, og det er derfor det er så skuffende og pinlig når han gjør sånt, sier Taylor.

PFA er fagforeningen for fotballspillere i England og Wales, som har rundt 4000 medlemmer.

Har beklaget seg

Dommeren fikk aldri med seg episoden søndag, og Suárez fikk derfor ikke noe kort. Han kan likevel vente seg en straff fra Englands fotballforbund (FA). Trolig er sesongen over for spissen.

Liverpool-manager Brendan Rodgers hadde heller ikke fått med seg hva som skjedde under kampen, men etter å ha sett videobildene og snakket med Suárez, sa han følgende:

– Oppførselen hans er uakseptabel, og det har jeg gjort klart overfor ham, sa Rodgers.

Suárez beklaget selv oppførselen sin både på Twitter og klubbens nettsted søndag kveld.

– Jeg beklager til manageren min, spillerkollegene mine og alle i Liverpool Football Club for å ha skuffet dem, sa Suárez.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Brøndby-fansen krev boikott

  Fansen til den danske fotballklubben Brøndby krev boikott av VM-sluttspelet i Qatar, det skriv klubben på sine heimesider. Klubben oppfordrar det danske fotballforbundet (DBU) til å samle fleire nasjonale forbund for å boikotte meisterskapet til neste år.

  Brøndby-fans
  Foto: Thibault Savary / AFP
 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP