NRK Meny
Normal

Suarez får tilbud om terapi og donerer boten til Hillsborough-etterlatte

Spillerforeningen mener Luis Suarez må få terapi mot temperamentet sitt etter søndagens biteskandale. Selv vil han donere boten han har fått fra Liverpool til pårørende etter Hillsborough-tragedien.

FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-CHELSEA-SUAREZ

Chelsea-midtstopper Branislav Ivanovic roper ut etter å ha blitt bitt i armen av Luis Suarez.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– På grunn av min uakseptable oppførsel i går har klubben gitt meg en bot i dag. Jeg har spurt klubben om de kan donere boten til Hillsborough Family Support Group på grunn av ulempene jeg har laget for Liverpool-fans og Ivanovic, skriver Luis Suarez på sin egen Twitter-profil.

Under en duell i gårsdagens Premier Legaue-kamp valgte Suarez å sette tennene i Chelsea-midtstopper Branislav Ivanovics arm.

Tilbyr profesjonell behandling

Nå har altså Liverpool valgt å bøtelegge angriperen, med en foreløpig ukjent sum.

Suarez ønsker at pengene han betaler går til de etterlatte etter Hillsborough-tragedien fremfor til klubben selv. Hillsborough-tragedien var en tribuneulykke som tok livet av 96 mennesker under en kamp mellom Liverpool og Nottingham Forest i 1989.

Boten fra Liverpool får Suarez samtidig som The Professional Footballers' Association (PFA) lanserer et annet tiltak for Suarez : å gi ham terapi og behandling for å få kontroll over temperamentet.

– Vi må jobbe hardt med temperamentsbehandlinger nå. Vi har trente terapeuter og vil tilby deres kunnskap til Liverpool og spilleren, sier Gordon Taylor, direktør i PFA, ifølge Sky Sports.

– Skuffende og pinlig

Søndagens episode føyer seg inn i rekken av skandaler som involverer Suarez.

Han er blant annet akkurat nå under etterforsking også av FIFA, som mistenker at han slo til Chile-spiller Gonzalo Jara med vilje under en VM-kvalifiseringskamp med Uruguay.

– Det er ingen tvil om fotballferdighetene hans, og det er derfor det er så skuffende og pinlig når han gjør sånt, sier Taylor.

PFA er fagforeningen for fotballspillere i England og Wales, som har rundt 4000 medlemmer.

Har beklaget seg

Dommeren fikk aldri med seg episoden søndag, og Suárez fikk derfor ikke noe kort. Han kan likevel vente seg en straff fra Englands fotballforbund (FA). Trolig er sesongen over for spissen.

Liverpool-manager Brendan Rodgers hadde heller ikke fått med seg hva som skjedde under kampen, men etter å ha sett videobildene og snakket med Suárez, sa han følgende:

– Oppførselen hans er uakseptabel, og det har jeg gjort klart overfor ham, sa Rodgers.

Suárez beklaget selv oppførselen sin både på Twitter og klubbens nettsted søndag kveld.

– Jeg beklager til manageren min, spillerkollegene mine og alle i Liverpool Football Club for å ha skuffet dem, sa Suárez.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.