Hopp til innhold

Suarez får tilbud om terapi og donerer boten til Hillsborough-etterlatte

Spillerforeningen mener Luis Suarez må få terapi mot temperamentet sitt etter søndagens biteskandale. Selv vil han donere boten han har fått fra Liverpool til pårørende etter Hillsborough-tragedien.

FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-CHELSEA-SUAREZ

Chelsea-midtstopper Branislav Ivanovic roper ut etter å ha blitt bitt i armen av Luis Suarez.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– På grunn av min uakseptable oppførsel i går har klubben gitt meg en bot i dag. Jeg har spurt klubben om de kan donere boten til Hillsborough Family Support Group på grunn av ulempene jeg har laget for Liverpool-fans og Ivanovic, skriver Luis Suarez på sin egen Twitter-profil.

Under en duell i gårsdagens Premier Legaue-kamp valgte Suarez å sette tennene i Chelsea-midtstopper Branislav Ivanovics arm.

Tilbyr profesjonell behandling

Nå har altså Liverpool valgt å bøtelegge angriperen, med en foreløpig ukjent sum.

Suarez ønsker at pengene han betaler går til de etterlatte etter Hillsborough-tragedien fremfor til klubben selv. Hillsborough-tragedien var en tribuneulykke som tok livet av 96 mennesker under en kamp mellom Liverpool og Nottingham Forest i 1989.

Boten fra Liverpool får Suarez samtidig som The Professional Footballers' Association (PFA) lanserer et annet tiltak for Suarez : å gi ham terapi og behandling for å få kontroll over temperamentet.

– Vi må jobbe hardt med temperamentsbehandlinger nå. Vi har trente terapeuter og vil tilby deres kunnskap til Liverpool og spilleren, sier Gordon Taylor, direktør i PFA, ifølge Sky Sports.

– Skuffende og pinlig

Søndagens episode føyer seg inn i rekken av skandaler som involverer Suarez.

Han er blant annet akkurat nå under etterforsking også av FIFA, som mistenker at han slo til Chile-spiller Gonzalo Jara med vilje under en VM-kvalifiseringskamp med Uruguay.

– Det er ingen tvil om fotballferdighetene hans, og det er derfor det er så skuffende og pinlig når han gjør sånt, sier Taylor.

PFA er fagforeningen for fotballspillere i England og Wales, som har rundt 4000 medlemmer.

Har beklaget seg

Dommeren fikk aldri med seg episoden søndag, og Suárez fikk derfor ikke noe kort. Han kan likevel vente seg en straff fra Englands fotballforbund (FA). Trolig er sesongen over for spissen.

Liverpool-manager Brendan Rodgers hadde heller ikke fått med seg hva som skjedde under kampen, men etter å ha sett videobildene og snakket med Suárez, sa han følgende:

– Oppførselen hans er uakseptabel, og det har jeg gjort klart overfor ham, sa Rodgers.

Suárez beklaget selv oppførselen sin både på Twitter og klubbens nettsted søndag kveld.

– Jeg beklager til manageren min, spillerkollegene mine og alle i Liverpool Football Club for å ha skuffet dem, sa Suárez.

Fotball

 • Nusa fortsatt skadeplaget – mister ny Brugge-kamp

  Antonio Nusa (18) har ikke hentet seg inn etter ryggskaden. Han går glipp av Brugges kamp mot serieleder Gent i den belgiske toppdivisjonen torsdag.

  Tenåringen leverte tidligere i september svært godt på sin første samling med A-landslaget. Han storspilte og sjarmerte Ullevaal-publikummet med mål mot Jordan og to assister mot Georgia.

  Torsdag mister han sin tredje strake kamp for Brugge med en ryggskade når serieleder Gent står på motsatt side, bekrefter klubben på sine nettsider.

  Tidligere i uken uttalte trener Ronny Deila at han venter Nusa tilbake om ikke så lenge.

  – Det er ingen alvorlig skade. Vi tar det dag for dag. Jeg forventer at han snart er tilbake, sa Deila på en pressekonferanse tirsdag.

  Oppgjøret mot Gent er viktig for Brugge, som med seier bare er poenget bak og i tillegg har én kamp mindre spilt.

  Hugo Vetlesen er med i Brugges tropp. (NTB)

  Antonio Nusa
  Foto: BRUNO FAHY / AFP
 • Holmgren Pedersen bidro til å snu kampen mot Inter Milan

  Inter fikk sitt første tap med 1-2 hjemme mot Sassuolo i den italienske toppserien Serie A.

  Hammerfestingen Marcus Holmgren Pedersen kom inn for gjestene ved pause og var med på å vende 0-1 til seier, mens Kristian Thorstvedt og Emil Konradsen Ceide var ubenyttede reserver.

  Sassuolo ligger på 8. plass etter seks serierunder.

  Marcus Holmgren Pedersen
  Foto: Antonio Calanni / AP/NTB
 • Glimt-profil mister cupsemifinalen mot Vålerenga

  Bodø/Glimt må klare seg uten Brice Wembangomo når det skal kjempes om cupfinalebillett mot Vålerenga i Oslo torsdag.

  Det er Avisa Nordland som onsdag melder at Wembangomo ikke var med da Glimt-troppen satte seg på flyet til hovedstaden.

  Høyrebacken pådro seg en skade i seriekampen mot Vålerenga søndag og ble ikke friskmeldt i tide til cupoppgjøret mot samme motstander.

  Tidligere denne uken ble det også kjent at Runar Espejord er uaktuell i lengre tid som følge av en skade. (NTB)

  Brice Wembangomo
  Foto: Alessandro Crinari / AP
 • Skandalekamp fullført med ny Ajax-baklengs – kaoset i storklubben fortsetter

  Fotballstorheten Ajax røk 0-4 for Feyenoord i den avbrutte kampen i den nederlandske æresdivisjonen onsdag. Samtidig røk en ny leder ut dørene i Amsterdam.

  Det råder kaos i Ajax-leiren. Nylig fikk teknisk direktør Sven Mislintat sparken, og onsdag ble det opplyst at også styreleder Pier Eringa forlater sin post.

  Samtidig ble søndagens storkamp mot Feyenoord, som måtte avbrytes som følge av tribunebråk, fullført. Kampen ble gjenopptatt på stillingen 3-0 til Feyenoord.

  I løpet av de 36 minuttene som gjensto å spille røk Ajax på ytterligere et baklengsmål, slik at stillingen til slutt ble 0-4. Storklubben fra Amsterdam er i krise.

  – Spesielt når det ikke går bra, er det viktig å være der som rådgiver. Men jeg er ikke døv for kritikken og ikke blind for situasjonen Ajax er i nå, sier avtroppende styreleder Pier Eringa i en uttalelse.

  Ajax har startet sesongen med kun én seier, to uavgjorte kamper og to tap. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP