NRK Meny
Normal

Helikopter landet på banen for å redde skadde i brasiliansk fotballbråk

Et drøyt halvår før fotball-VM sparkes i gang i Brasil, rystes vertsnasjonen av grusomme voldsscener fra søndagens kamp mellom Atletico Paraenense og Vasco da Gama.

Atletico Paranaense og Vasco da Gama møttes søndag kveld på Arena Joinville i Brasil. Etter kun 17 minutter smalt det på tribunen og det hele utviklet seg til et fryktelig masseslagsmål. Kampen ble utsatt i over en time og sluttet med 5-1 seier til Atletico og dermed nedrykk for Vasco da Gama. Reporter: Patrick Rowlands.

SE VIDEO: Skadde supportere ble hentet ut med båre etter fotballbråket på tribunene under den brasilianske seriekampen mellom Vasco da Gama og Atletico Paranense.

17 minutter ut i oppgjøret i brasiliansk eliteserie oppsto det voldsomme sammenstøt på tribunen mellom supporterne til Vasco da Gama og Atletico Paraenense.

Brasil

Vasco da Gama-supportere går til angrep på en Atletico Paranense-fan.

Foto: Heuler Andrey / Afp

Kampen ble avbrutt på stillingen 1-0 til gjestene Atletico etter at politiets forsøk på å stanse bråket mislyktes.

Politiet forsøkte å stoppe supporterne med gummikuler, men forsøkene var nyttesløse.

Landet helikopter på banen

På Twitter er det delt en rekke bilder fra de grusomme scenene på tribunene. Blødende og tilsynelatende bevisstløse tilskuere ligger hjelpesløse på murgulvene mens de sparkes og slås av motstnaderfansen.

Så ille var situasjonen at politiet valgte å lande et helikopter ute på banen midt under bråket, i håp om å redde de skadde.

– Tilstanden til tre supportere var alvorlig, men to av dem var ved bevissthet, sa lege på stedet, Jose Eduardo Dias, ifølge AP.

Ifølge Globo Esporte forsøkte spillerne å be sine supportere om å roe seg, uten hell.

– Vi prøvde å fortelle supporterne at de måtte stoppe fordi ting bare ville bli verre. Vi så på tribunen at det ikke fantes politi der. Det var ingen som kunne stoppe bråket, sa Atletico-forsvarer Luiz Albero, som tok til tårene da bråket pågikk.

VM nærmer seg

– Jeg har spilt i 20 år og aldri sett liknende. Vi skal arrangere VM i dette landet, og vi vet at disse bildene vil bli vist overalt, sukket Alberto.

Bildene fra skandalekampen er langt fra ideelt for en nasjon som om seks måneder skal huse verdensmesterskapet i fotball.

– Dette er beklagelig. Det er trist å se bilder som dette rett før VM i vårt land. Jeg er sjokkert. Dette er ikke sport, sa Vasco da Gama-trener Adilson Batista.

Et privat selskap hadde ansvaret for sikkerheten rundt kampen, mens politiet kun tok seg av ordensforstyrrelser utenfor portene.

– Flere tilskuere forsøkte å rømme. Vi så en ung gutt som lå nede, han ble sparket og slått med trestokker. Han er et menneske. Dette må stanses. Vi ba dem stanse, men de hørte ikke, sa Alberto i et TV-intervju, ifølge The Mirror.

Bråket roet seg etter hvert og politiet fikk omsider kontroll på situasjonen. Overraskende nok valgte dommeren å sette i gang kampen igjen etter en stopp på en time og ti minutter, skriver The Guardian.

Atletico vant til slutt 5-1, og Vasco da Gama rykker ned fra øverste nivå.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.