NRK Meny
Normal

Strømsgodset topper fortsatt eliteserien

Strømsgodset er fremdeles serieledere i norsk eliteserie etter 1-1 i kampen mot Tromsø søndag.

Strømsgodset-spiller Kim Andre Madsen og Tromsøspiller Tore Reginiussen

Strømsgodset-spiller Kim Andre Madsen og Tromsø-spiller Tore Reginiussen.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Resultater og tabell i eliteserien her

Målscorere i kampen var Strømsgodsets Anders Ågnes Konradsen, som førte hjemmelaget opp i ledelsen, og TILs Serigne Modou Kara Mbodji.

Toppoppgjøret i eliteserien ble imidlertid ikke noen toppkamp. Det ble likevel fartsfylt og spennende i den 6. eliteserierunden på Marienlyst stadion mellom sesongens to beste lag så langt.

Trenerne var i hvert fall fornøyde etter kampen.

- Vi gjør en god bortekamp i dag, sa TIL-trener Per-Mathias Høgmo til TV 2. Det var årsbeste på bortebane, sa en fornøyd trener.

Les også: Hyller Tromsø, men refser Kara

Les referat fra Strømsgodset - Tromsø her!

Saken fortsetter under bildet

Tromsø ILs Kara gratuleres med 1-1 målet

Tromsø ILs Kara gratuleres med 1-1 målet.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Signerte ny kontrakt

Før kampen ble det offentliggjort at trener Ronny Deila hadde skrevet ny kontrakt med Strømsgodset, som strekker seg til 2015.

- Jeg er fornøyd med kampen, vi møter et veldig godt fotballag i dag. Det var et greit resultat, vi fortjente ikke noe bedre, sa Strømsgodset-trener Ronny Deila.

Serigne Modou Kara Mbodji fra Senegal gjorde sin annen fulltreffer for sesongen da han nikket inn 1-1 bare sekunder før hvilen, og han reddet dermedett poeng for tromsøværingene.

Fint forspill

Det skjedde etter at Godset-målvakt Adam Larsen Kwarasey ikke fikk bokset ballen skikkelig ut etter et hjørnespark, og Kara fikk heade ballen i tomt mål.

Dermed har Per Mathias Høgmos mannskap vunnet tre og spilt tre uavgjorte kamper.

Det smakte nok ekstra godt for Bodø-gutten Anders Ågnes Konradsen da han i det 33. minutt stanget inn 1-0 for serielederen fra Drammen etter flott forspill av Lars Chrisstopher Vilsvik.

Gjerrige Trømsø

Det var vel fortjent etter spill og sjanser. Strømsgodset presset Tromsø bakpå utover i kampen, men gjestene viste at de er seriens gjerrigste lag mye takket være målvakt Marcus Sahlman.

Tromsø har sluppet inn bare fire mål, og på Marienlyst spilte de noken gang en taktisk god kamp defensivt. Drammenserne forsvarte serieledelsen og befestet sin posisjon som ett av eliteseriens beste hjemmelag.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.