NRK Meny
Normal

Ødegaard om landslaget: – Takker ja om jeg blir tatt ut

Martin Ødegaard (15) herjet med Start og var arkitekten bak alle målene da Strømsgodset vant i Kristiansand. Og dermed fortsetter debatten om han allerede nå er klar for å spille sammen med de beste.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard var arkitekten bak alle Strømsgodsets mål da Start ble slått 3-2 i Kristiansand. Dermed fortsetter debatten om han er klar for å spille på det norske A-landslaget.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er som jeg har sagt før. Jeg trenger litt mer tid på å vise at jeg klarer å spille bra på dette nivået før jeg kan bli tatt ut på det aller øverste nivået. Det er ikke noe jeg stresser med. Men om de tar meg ut, så sier jeg så klart ja til A-landslaget. Det er jo det jeg vil, sier Martin Ødegaard til NRK etter at han har servert tre målgivende pasninger som førte til at Strømsgodset slo Start 3-2 i Kristiansand.

Drammens-klubben reiste seg etter 1-0-tapet mot Odd i forrige serierunde. Og i hovedrollen var nok en gang Norges største fotballtalent. Martin Ødegaard (15) stod i bresjen for Godsets snuoperasjon på Sør Arena.

– Jeg har spilt mye bedre kamper enn dette, men jeg har tre målgivende, så det må jeg være fornøyd med, sier Ødegaard.

Godset-trener David Nielsen er imponert over hvordan unggutten takler alt oppstyret etter flere gode kamper i den mørke-blå trøya.

– Når vi ser hvordan han takler situasjonen så er det ingen grunn til å skjerme han for noe som helst. Vi bruker ikke energi på å beskytte ham lenger, sier Nielsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard styrte kampen fra sin midtbaneposisjon da Strømsgodset styrket posisjonen i medaljekampen i Eliteserien. Drammenslaget ligger nå bare ett poeng bak Odd på sølvplass.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Styrte kampen

Start kom til oppgjøret uten seier på de tre siste kampene. Men det tok bare fire minutter før Sørlandets stolthet tok ledelsen. Og også her var Martin Ødegaard innblandet.

Etter en corner var unggutten uheldig og stusset ballen videre på bakerste stolpe. Der stod Starts Bismark Acosta og headet ballen kontant i mål.

Men Strømsgodsets balltrillende teknikere tok likevel tak i kampen og styrte det meste før pause på Sør Arena. Derfor var det fortjent at laget utlignet 23 minutter ut i kampen.

Nesten hele fotball-Europa ligger langflate etter Ødegaard. Gutten som ikke en gang er gammel nok til å kjøre moped er ekspert på å servere lekre pasninger til medspillerne sine.

Etter 23 minutter leverte han en leken flikk til Bismark Adjei-Boateng som dundret til fra 18 meter. Ballen havnet i hjørnet bak en sjanseløs Håkon Opdal i Start-buret.

Sju minutter før pause slo Ødegaard til igjen. Denne gang fra venstrekanten. Han dro en finte før han med sin følsomme venstrefot fant Marwin Ogunjimi som med hælen flikket ballen i det lengste hjørnet.

Avgjorde på corner

Anført av Ødegaard fortsatte Strømsgodset og angripe også i 2. omgang. Stjerneskuddet strødde sine pasniner både hit og dit. Og selvsagt var han servitøren også bak Strømsgodsets tredje for kvelden. Corneren fra Ødegård havnet på hodet til Ogunjimi som fra seks meter enkelt satte inn sitt andre mål for kvelden.

Start reduserte tre minutter før slutt da Ernest Asante satte inn sitt sjette eliteseriemål for sesongen. Men det ble ikke flere mål i Kristiansand.

Dermed fortsetter nok debatten om Martin Ødegaard allerede nå bør testes på det norske A-landslaget.

Onsdag 3. september spiller Norge privatlandskamp mot England på ærverdige Wembley stadion i London. Før Italia kommer til Ullevål 9. september, og Norges første kamp i høstens EM-kvalifisering.

– Hadde jeg fått en forespørsel så hadde jeg så klart takka ja. Men kanskje greit å vise litt mer over lengre tid enn 4-5 gode kamper, sier Ødegaard.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia