NRK Meny
Normal

Etterlengtet hjemmeseier

Strømsgodset slo Fredrikstad 2-1 og tok sin første hjemmeseier siden serieåpningen i påska.

Thomas Sørum og Christer George jubler
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Fredrikstad begynte kampen best. Spillerne var aggressive og presset motstanderne til å gjøre mange feil.

Etter et kvarter kjempet Strømsgodset seg inn i kampen igjen, og etter dette fikk publikum se en underholdende omgang hvor spillet bølget fram og tilbake.

Nett-TV: Strømsgodset vant på hjemmebane

Underholdende kamp

Strømsgodsets første mål var et godt bilde på denne omgangen. Fredrikstad hadde en kjempesjanse ved Ismael Beko Fofana, men Espen Johnsen reddet med en god beinparade alene med spissen.

Redningen førte til en meget god overgang hvor Thomas Sørum fikk æren av å stange inn ballen etter å ha fått et presist innlegg fra Stian Ohr. Lasse Staw, som kom inn i siste øyeblikk fordi en syk Rami Shaaban måtte kaste inn håndkledet like før kampstart, var sjanseløs på scoringen.

Kun tre minutter senere utliknet Fredrikstad. Anders Stadheim slo en god corner til Raio Piiroja som begynner å bli vant til å score i nettopp slik situasjoner. Han headet enkelt inn ballen og lagene var like langt.

Johnsen viste seg fram

Omgangen fortsatte på samme vis, med sjanser til begge lag. Den største prestasjonen var det Espen Johnsen som sto for. Gardar Johansson fikk stå helt alene i feltet da han fikk et meget godt innlegg fra Pål André Czwartek. Islendingen headet godt mot krysset, men Johnsen viste seg fram fra sin beste side og fikk dyttet vekk ballen med en fantastisk redning. Det er slike redninger som kan føre Johnsen tilbake i landslagsdiskusjonen.

Pausen kan ikke ha blitt brukt på en positiv måte, for det var to lag som var mest av alt virket redde for å tape som gikk på banen da den andre omgangen skulle sparkes i gang. Kvaliteten på fotballen som ble servert var langt under pari, og sto som en kontrast til hva en fikk se i den første omgangen.

Strømsgodset tok kontroll

Likevel ble det god stemning igjen på tribunen etter bare åtte minutter av omgangen. Kapteinen Aleksander Aas stanget inn en corner slik at hjemmepublikummet kunne øyne en sjelden seier på Marienlyst.

Fredrikstad har som regel slitt på bortebane, men laget har klart å karre til seg et poeng i hver av de tre siste bortekampene. Det var liten grunn til å tro at det skulle skje i dag. Strømsgodset hadde full kontroll på det aller meste som skjedde resten av omgangen.

Hjemmelaget bet seg fast på Fredrikstads banehalvdel. Samtidig klarte ikke Fredrikstad å utnytte overgangene da presisjonen var helt fraværende på pasningene. Savnet av Raymond Kvisvik, som sto over på grunn av kort, var åpenbar.

Rødt kort

Fredrikstad gikk over til en offensiv 4-2-4 formasjon mot slutten av kampen, men klarte likevel ikke å skape de store mulighetene. I stedet ble det en svart dag for den 19 år gamle stopperen Agin Shabani som fikk rødt kort da han så seg nødt til å felle Ohr som kom i stor fart mot målet.

Med seieren gikk Strømsgodset forbi Fredrikstad på tabellen. Samtidig fikk laget pyntet litt på en svak hjemmestatistikk.

Fotballnyheter