– Direkte sjokkerende forsvarsspill

Vålerenga brukte bare et kvarter på å slippe inn tre mål mot Godset - og det kunne blitt flere. Underveis fikk de gjennomgå både av kommentatorene og bortesupporterne.

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal skrek seg hes under kampen mot Strømsgodset. – Vi må sette en stor, svart strek over dette, sa han etter kampen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kampreferat: Vålerenga - Strømsgodset 0-3

– Det er direkte sjokkerende hva Vålerenga gjør i forsvar her, utbrøt ekspertkommentator Lars Tjærnås på C More midt i andre omgang av kampen mellom Vålerenga og Strømsgodset.

Da lå Kjetil Rekdals menn under med tre mål, og det kunne fort vært både fire, fem og seks. Vålerenga hadde sett bleke ut offensivt hele kampen, men det var forsvaret og keeperen som hadde sviktet fullstendig.

– Blant annet har Jan Gunnar Solli vært direkte svak. Han har fått dårlig hjelp, men han har også vært direkte søvnig i en del situasjoner, fortsatte den tidligere fotballtreneren.

– Det har vært som en kamp på løkka med feige lag, utbrøt kommentatorkollega Kenneth Fredheim litt senere i kampen - etter en forferdelig involvering av keeper Lars Hirschfeldt.

Grindheim: – En skandale

Øyvind Storflor

Øyvind Storflor jubler etter sin vakre scoring etter bare tre minutter.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Vålerenga-kaptein Christian Grindheim hadde ikke noe annet valg enn å legge seg flat etter kampen.

– Det var oppoverbakke etter vi ble liggende under 0-3 etter et kvarter. Det var vanskelig å få ting til å flyte. En skandale, sier Grindheim til C More.

– Forsvarsspillet vårt er ikke bra. Alle som kan fotball skjønner at vi i dag framstår som fryktelig ustrukturerte, innrømmer Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

«Stille på plata, å-å-å stille på plata»

Det ble nemlig en forferdelig fotballkveld for Kjetil Rekdals menn. Det startet allerede i det tredje minutt, da Øyvind Storflor fikk sjansen på frispark fra rundt 25 meter.

Storflor skrudde ballen over muren og i mål via tverrliggeren. En flott scoring.

Allerede da koste bortesupporterne seg mektig på Ullevaal. «Stille på plata, å-å-å stille på plata» runget over nasjonalarenaen.

Keepertabbe av Hirschfeldt

Bare seks minutter senere stod det 2-0. Vålerenga-keeper hadde den første av mange negative involveringer da han bommet fullstendig med en utboksing. Vålerenga fikk reddet første forsøk på streken, men Jarl André Storbæk satte returen i mål.

«Nedrykk til Mjøndalen, å-å-å nedrykk til Mjøndalen», kommenterte bortesupporterne.

Og det var ikke slutt. For etter bare et kvarters spill i første omgang havnet plutselig Muhamed Keita alene med keeper og scoret sikkert.

«Så går vi rundt om Vålerenga», sang Godset-fansen.

– Det er gøy at vi har Norges beste supportergjeng. Klanen ble utkonkurrert i dag, gliste Ronny Deila til C More.

– Kamikaze-forsvar

Vålerenga spilte seg inn i kampen etter pause, men Strømsgodset hadde flere gode sjanser til å score flere mål. Blant annet var Storbæk alene med Hirschfeldt etter en times spill, og Muhamed Keita var centimeter fra scoring med et hardt langskudd.

– Dette her var solid. Dette er den beste bortekampen vi har spilt på to år, sier Adam Larsen Kwarasey til C More.

Vålerenga ropte på straffe etter 65 minutter, og TV-bildene viste tydelig at Samuel ble tatt innenfor 16-meteren. Dommeren reagerte imidlertid ikke.

Lars Hirschfeldt holdt på å gjøre kveldens største tabbe da han skjøt et utspill rett i beina på Øyvind Storflo, men slapp unna i akkurat den situasjonen.

– En del av feilene våre i dag er barnelærdom. Vi hadde en del ballmist og grusomme feilpasninger. Vi får bare sette en stor, svart strek over dette, sier Kjetil Rekdal.

Begge lagene fikk annulert scoringer den siste halvtimen, Strømsgodset etter nok en merkelig involvering fra en Vålerenga-forsvarer.

– Det er helt kamikaze-forsvar, utbrøt hovedkommentator Fredheim.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Åpner for tilskuere i England

  Den britiske regjeringen har åpnet for at tilskuere igjen kan slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.

  Hvor mange som får tilgang til å følge idrett fra tribuneplass, er avhengig av smittetrykket i det aktuelle området der idrettsarrangementet finner sted. Der smitten er lav kan 4000 fans slippe inn.

  Ingen klubber i Premier League holder til i områder der det kan åpnes for 4000 fans, melder Daily Mail.

  Arsenal, Brighton, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Fulham, Liverpool, Southampton, Tottenham og West Ham kan derimot planlegge for 2000 tilskuere.

  Solskjær og United kan ikke ha tilskuere på stadion enda.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Flyttar cupfinalen frå Ullevaal

  Cupfinalen for kvinner mellom Vålerenga og LSK Kvinner må bli flytta frå Ullevaal, opplyser NFF. Årsaka er faren for å øydelegge dekket, og at ein held på å bygge om garderobane i inngangspartiet. Det er ikkje bestemt enno kvar finalen blir heldt.

  MEFzvsK84LA
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Topptrener vil frede draktnummer ti

  Diego Maradona spilte hele karrieren med tallet 10 på ryggen. For å hedre det avdøde fotballikonet ber André Villas-Boas om at draktnummeret blir «pensjonert».

  – Det er veldig sørgelige nyheter. Jeg vil at Fifa (Det internasjonale fotballforbundet) freder nummer 10 for alle lag i alle turneringer. Det vil være den fineste hyllesten vi kan gi ham. Han er et utrolig stort tap for fotballverdenen, sier Marseille-trener André Villas-Boas, ifølge Marca.

  Maradona er blitt hyllet over hele verden etter det ble kjent at han hadde gått bort onsdag ettermiddag norsk tid. (NTB)

  tyrdtgdr
  Foto: Carlo Hermann / AFP