NRK Meny
Normal

– Direkte sjokkerende forsvarsspill

Vålerenga brukte bare et kvarter på å slippe inn tre mål mot Godset - og det kunne blitt flere. Underveis fikk de gjennomgå både av kommentatorene og bortesupporterne.

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal skrek seg hes under kampen mot Strømsgodset. – Vi må sette en stor, svart strek over dette, sa han etter kampen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kampreferat: Vålerenga - Strømsgodset 0-3

– Det er direkte sjokkerende hva Vålerenga gjør i forsvar her, utbrøt ekspertkommentator Lars Tjærnås på C More midt i andre omgang av kampen mellom Vålerenga og Strømsgodset.

Da lå Kjetil Rekdals menn under med tre mål, og det kunne fort vært både fire, fem og seks. Vålerenga hadde sett bleke ut offensivt hele kampen, men det var forsvaret og keeperen som hadde sviktet fullstendig.

– Blant annet har Jan Gunnar Solli vært direkte svak. Han har fått dårlig hjelp, men han har også vært direkte søvnig i en del situasjoner, fortsatte den tidligere fotballtreneren.

– Det har vært som en kamp på løkka med feige lag, utbrøt kommentatorkollega Kenneth Fredheim litt senere i kampen - etter en forferdelig involvering av keeper Lars Hirschfeldt.

Grindheim: – En skandale

Øyvind Storflor

Øyvind Storflor jubler etter sin vakre scoring etter bare tre minutter.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Vålerenga-kaptein Christian Grindheim hadde ikke noe annet valg enn å legge seg flat etter kampen.

– Det var oppoverbakke etter vi ble liggende under 0-3 etter et kvarter. Det var vanskelig å få ting til å flyte. En skandale, sier Grindheim til C More.

– Forsvarsspillet vårt er ikke bra. Alle som kan fotball skjønner at vi i dag framstår som fryktelig ustrukturerte, innrømmer Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

«Stille på plata, å-å-å stille på plata»

Det ble nemlig en forferdelig fotballkveld for Kjetil Rekdals menn. Det startet allerede i det tredje minutt, da Øyvind Storflor fikk sjansen på frispark fra rundt 25 meter.

Storflor skrudde ballen over muren og i mål via tverrliggeren. En flott scoring.

Allerede da koste bortesupporterne seg mektig på Ullevaal. «Stille på plata, å-å-å stille på plata» runget over nasjonalarenaen.

Keepertabbe av Hirschfeldt

Bare seks minutter senere stod det 2-0. Vålerenga-keeper hadde den første av mange negative involveringer da han bommet fullstendig med en utboksing. Vålerenga fikk reddet første forsøk på streken, men Jarl André Storbæk satte returen i mål.

«Nedrykk til Mjøndalen, å-å-å nedrykk til Mjøndalen», kommenterte bortesupporterne.

Og det var ikke slutt. For etter bare et kvarters spill i første omgang havnet plutselig Muhamed Keita alene med keeper og scoret sikkert.

«Så går vi rundt om Vålerenga», sang Godset-fansen.

– Det er gøy at vi har Norges beste supportergjeng. Klanen ble utkonkurrert i dag, gliste Ronny Deila til C More.

– Kamikaze-forsvar

Vålerenga spilte seg inn i kampen etter pause, men Strømsgodset hadde flere gode sjanser til å score flere mål. Blant annet var Storbæk alene med Hirschfeldt etter en times spill, og Muhamed Keita var centimeter fra scoring med et hardt langskudd.

– Dette her var solid. Dette er den beste bortekampen vi har spilt på to år, sier Adam Larsen Kwarasey til C More.

Vålerenga ropte på straffe etter 65 minutter, og TV-bildene viste tydelig at Samuel ble tatt innenfor 16-meteren. Dommeren reagerte imidlertid ikke.

Lars Hirschfeldt holdt på å gjøre kveldens største tabbe da han skjøt et utspill rett i beina på Øyvind Storflo, men slapp unna i akkurat den situasjonen.

– En del av feilene våre i dag er barnelærdom. Vi hadde en del ballmist og grusomme feilpasninger. Vi får bare sette en stor, svart strek over dette, sier Kjetil Rekdal.

Begge lagene fikk annulert scoringer den siste halvtimen, Strømsgodset etter nok en merkelig involvering fra en Vålerenga-forsvarer.

– Det er helt kamikaze-forsvar, utbrøt hovedkommentator Fredheim.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.