NRK Meny
Normal

Dette våget ikke Haugesunds trener å se på

Bodø/Glimt øynet sin første cupsemifinale på ti år etter en tidlig scoring mot Haugesund onsdag, men måtte se seg slått etter straffesparkkonkurranse. Den våget ikke Haugesund-treneren å se på.

Haugesund scorer på straffe

Dette våget ikke Haugesund-treneren å se på: Per Morten Kristiansen setter den avgjørende straffen forbi sin kollega Pavel Londak og sender Haugesund til semifinalen

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Slik var kampen: Haugesund - Bodø/Glimt 1-1 eo (5-3 str.)

For ti år siden gikk Bodø/Glimt hele veien til finale i fotball-NM, hvor de til slutt tapte mot Rosenborg. Onsdag var de svært nære å ta seg videre mot Haugesund, men etter straffer kuppet vertene semifinaleplassen.

– Sto bak en mur

Det våget ikke Haugesunds trener Jostein Grindhaug å se på.

– Nei, jeg så ingen av straffene, så jeg vet ikke hvordan de var, sier Grindhaug til NRK.

– Hvorfor ikke?

– Jeg sto bak en mur og så på helt andre ting. Det ble for intenst. Jeg har sett på straffesparkkonkurranser før, og det har ikke gått så bra. Jeg har sett altfor mange bommer fra straffemerket, sier FKH-treneren.

Skrøt av Glimt

Han var ellers godt fornøyd med det han så av kampen.

– Vi fikk 120 minutter med fotball av god kvalitet, både av Glimt og oss, og det er godt å vite at man har en semifinalebillett i lomma. Det gir oss masse energi og motivasjon framover, sier Grindhaug.

Han mente at hans lag hadde kommet sterkt tilbake i kampen etter en noe svak start. Derfor var han "rimelig trygg" foran ekstraomgangene. Og han skrøt av motsnaderen fra divisjonen under.

– De var gode i etablert spill, og de var enda bedre på overgangene. I tillegg har de enkeltspillere som holder meget høy kvalitet.

– De vant fortjent

Glimts trener Jan Halvor Halvorsen var skuffet over taket, men ellers fornøyd.

– Det var en litt sur måte å bli slått ut på, men påå den andre siden gjorde laget mitt en svært god kamp mot et godt eliteserielag, sa Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til NRK.

Han innrømmet at Haugesund vant fortjent.

– Ja, jeg skal være så ærlig å si det, selv om vi ledet til det 90. minutt og hadde marginene litt mot oss der. Vi holdt bra imot i ekstraomgangene, og i en straffesparkkonkurranse er sjansene omtrent fifty-fifty, sa Halvorsen.

– Jeg er stolt av spillerne mine, la han til.

Tidlig Glimt-ledelse

En suser av en avslutning fra Papa Alioune Ndiaye etter bare åtte minutters spill tente håpet for gultrøyene. Men på overtid kriget Henrik Kjelsrud Johansen inn 1-1 for hjemmelaget.

Lagene måtte dermed over i nye 30 minutter for å avgjøre hvem som skulle avansere et skritt nærmere cupfinale på Ullevaal 24. november. Heller ikke i løpet av ekstraomgangene ble det kåret en vinner.

I straffesparkkonkurransen ble Haugesund sterkest. Etter at nordlendingenes Thomas Braaten hadde plassert sin straffe over, kunne Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen avgjøre med en sikker straffe nede til sin venstre.

I fjor røk Haugesund ut for cupvinnerne Hødd i kvartfinalen på hjemmebane etter straffesparkkonkurranse.

Bodø/Glimt øynet sin første cupsemifinale på ti år etter en tidlig scoring mot Haugesund onsdag, men måtte se seg slått etter straffesparkkonkurranse. Den våget ikke Haugesund-treneren å se på.

VIDEO: Jostein Grindhaug om kvartfinalen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.