Straffemiss reddet Viking

Geir Ludvig Fevang kunne doble Start-ledelsen på straffe, men skuddet endte istedet i hendene på Thomas Myhre.

Start - Viking

Geir Ludvig Fevang (tv) setter straffesparket ned til høyre - men Thomas Myhre redder.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Straffemissen førte til at Viking litt senere kunne komme tilbake og utlikne til 1-1 i oppgjøret mellom Start og Viking.

NRKSport.no fulgte Start - Viking

- Det hadde kanskje sett annerledes ut hvis vi hadde fått 2-0, men jeg kjenner Viking godt og vet at de ville kjempe helt inn, sa Knut Tørum til NTB.

Espen Børufsen

Espen Børufsen fører Start opp i ledelsen etter to minutter.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Drømmestart

Det var mye prestisje som stod på spill da de to lagene møttes mandag. Start fikk imidlertid en drømmestart på kampen da Espen Børufsen banket inn 1-0 allerede etter to minutter. Børufsen fikk en pasning fra Bolanos og stupte frem med hodet. Thomas Myhre måtte resignert se ballen gå i mål.

Etter dette skjedde det fint lite den neste timen i Kristiansand.

Utenomom målet, kom den største dramatikken i 1. omgang etter 45 minutter. Start ble idømt straffespark etter at en Start-spiller ble holdt inne i feltet.

Reddet straffen

Geir Ludvig Fevang tok straffesparket til høyre for Myhre. Viking-keeperen kastet seg imidlertid til riktig side og fikk reddet skuddet. Dermed stod det fremdeles 1-0.

Thomas Myhre hadde ingen større problemer med å redde Fevangs forsøk på doble ledelsen fra straffemerket.

Etter 66 minutter fikk så Viking sin utlikning. Alexander Ødegaard la inn en pasning til Peter Ijeh fra høyre. Ijeh lot seg ikke be to ganger og satte ballen i mål fra kloss hold.

- Vi spilte bra og skapte mange sjanser, men får ikke betalt for alle sjansene våre. Likevel et skritt i riktig retning, sa Viking-trener Uwe Rösler til NTB.

Peter Ijeh

Peter Ijeh Utlikner for Viking.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Ingen forandring

Mot slutten av kampen hadde begge lagene hver sine store mulighet til å avgjøre. Først Viking ved innbytter Andreas Ulland Andersen. På overtid fikk Mads Stokkelien ballen i flott posisjon, men feide ballen over mål.

Eliteserien i navn og tall

Lagene fortsetter dermed i ingenmannsland på sine 6.- og 7.-plasser. Lagene med henholdsvis 34 og 33 poeng er verken helt med i medaljekampen eller er foreløpig direkte truet av nedrykksstriden.

Fotball

 • "Semi-automatisk" offsidevarsling

  FIFA vil teste ut det dei kallar halvautomatisk offsidevarsling under Arab Cup, som tek til i morgon. Det er ein ny variant av VAR-systemet, som skal gi signal til dommaren ved offside, skriv FIFA i ei pressemelding.

  Det skal brukast 10-12 kamera som skal samle inntil 29 ulike datapunkt for kvar spelar 50 gonger i sekundet. Dommaren får signal på øyret, og har den endelege avgjerda.

  Om testinga blir vellukka, kan det bli teke i bruk i VM i Qatar om eit år. Arab Cup med 16 lag er i år eit slags "prøve-VM" på dei aktuelle arenaene.

  – VAR har hatt positiv innverknad på fotballen, men det er område der det kan gjerast betre. Offside-avgjerder er eit av dei, seier Pierluigi Collina, dommarsjef i FIFA.

  – Denne løysinga håpar vi skal gi raskare og meir presise svar i offside-avgjerder, legg han til.

  Offside-diskusjon
  Foto: Massimo Rana / AP
 • Rangnick tar over United

  Manchester United bekrefter at Ralf Rangnick tar over klubben på midlertidig basis.

  United skriver videre at han vil få en konsulentrolle etter at hans periode som manager er over. Den avtalen strekker seg over to år.

  Det eneste som gjenstår er en endelig bekreftelse på arbeidstillatelse.

  – Jeg er spent på å bli en del av Manchester United, og jeg fokuserer på å gjøre dette til en suksessfull sesong for klubben, sier Rangnick i pressemeldingen.

  Inntil videre vil Carrick fortsatt ha hovedansvaret, og Rangnick tar over når alt av papirarbeid er gjennomført.

  Tyskeren er kjent for en spillestil som har inspirert trenere som Thomas Tuchel, Jürgen Klopp og Julian Nagelsmann.

  Rangnick
  Foto: HASAN BRATIC / AFP
 • - Omikron-viruset kan vere årsaka

  Covid-varianten som laurdag sette 13 spelarar i den portugisiske klubben Belenenses ut av laget, ser ut til å vere den nye varienten omikron, melder det portugisiske helsedirektoratet.

  Dersom det blir stadfesta, er det dei første tilfella av omikron som er registrert i landet.

  Ein av Belenenses-spelarane kom nyleg tilbake frå Sør-Afrika.

  Smitten førte til at berre ni spelarar, inkludert to målvakter, møtte til ligakampen mot Benfica. Etter pause kom sju av dei på bana, og like etter fekk dei ein spelar skadd.

  Reglane krev minst sju spelarar på bana, derfor blei kampen avbroten. Då leia Benfica 7-0.

  Etter at omicron-mistanken dukka opp og blei styrka, er 44 spelarar og leiarar i klubben i isolasjon.

  Belenenses - Benfica
  Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
 • Jarsteins trener fikk sparken

  Rune Almenning Jarstein får ny trener i Hertha Berlin etter at Paul Dardai fikk sparken mandag.

  Hovedstadsklubben opplyser om avgjørelsen på sine nettsider. Dardais assistenter Andreas Neuendorf og Admir Hamzagic er også ferdige i sine roller.

  Inn som trener hentes 47 år gamle Tayfun Korkut. Han får med seg Ilja Aračić som assistent. Begge har signert en kontrakt som strekker seg ut inneværende sesong.

  – Vi vil gjerne takke Pál Dárdai for hans arbeid. Han tok over laget i en vanskelig situasjon sist sesong og sørget for at vi holdt oss i Bundesliga under vanskelige omstendigheter, sier Herthas sportsdirektør Fredi Bobic i en uttalelse.

  – Vi ønsker at Tayfun Korkut skal gi teamet en ny frisk og nye ideer. Tayfun har tidligere vist at han ikke bare kan stabilisere et lag, men også utvikle det med sitt kunnskapsrike og lidenskapelige arbeid, så vel som hans ideer om å spille fotball, tilføyer han.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Skadetrøbbel for Normann

  Mathias Normann sliter med skade i bekkenet, og vil ikke være tilgjengelig i Norwich sin neste kamp mot Newcastle.

  Det er ikke kjent hvor lenge den norske midtbanespilleren vil være ute av spill, men han må altså følge neste kamp fra tribunen.

  Manager Dean Smith sier at Normann nå skal til en spesialist for å få mer opplysninger om skaden.

  – Vi må vente og se, men forhåpentligvis blir det ikke langvarig, sier Smith på pressekonferansen før tirsdagens kamp.

  Den omtalte bekkenskaden har skapt mye trøbbel for Normann i høst. Han gikk blant annet glipp av Norges VM-kvalifiseringskamper mot Tyrkia og Montenegro.

  Premier League - Norwich City v Watford
  Foto: CHRIS RADBURN / Reuters
Zlatan Ibrahimovic
Mathias Normann