Straffemål berget svakt City

I en forrykende kamp på Etihad Stadium viste Dortmund fantastisk angrepsspill. Med raske kombinasjoner spilte de til tider rundt City, som måtte ha straffespark og en fantastisk Hart for å berge poeng.

Balotelli

Mario Balotelli reddet poeng for City med et straffemål minutter før slutt.

– Vi må være fornøyd med et poeng i dag. Dortmund hadde mange sjanser. Vi vant ett poeng, erkjente Joe Hart etter kampen.

MAN CITY-DORTMUND

Mancini var ikke fornøyd etter kampen, og han så heller ikke fornøyd ut underveis.

Da hadde han akkurat blitt kåret til banens beste.

Keeperen må også være det eneste Roberto Mancini var fornøyd med etter kampen, for ifølge ham spilte ingen andre av spillerne hans bra.

– Vi fortjente ikke poenget.

City-manager var klar etter kampen, og slettes ikke fornøyd med sitt lags innsats på hjemmebane.

– Men slik er fotballen noen ganger, vi spilte ikke bra. Jeg tror dette poenget vil være viktig til slutt. Nå har vi to kamper mot Ajax og Dortmund har to kamper mot Real Madrid, sa Mancini.

City åpnet best

Et fyrverkeri av en kamp fra ende til annen. Slik kan kampen mellom de engelske og tyske mesterne i mesterligaens gruppe D best beskrives.

Førsteomgangen bestod av et City-lag som hadde ballen mest og et Dortmund som var livsfarlige på sine raske overganger.

City fikk den første store sjansen da Sergio Agüero nydelig ble chippet gjennom av David Silva. Fra litt skrått hold skjøt argentineren midt på en Weidenfeller som hadde kommet langt ut fra målet sitt.

Artikkelen fortsetter under bildet

Sergio Aguero hadde en del sjanser tidlig i kampen, men de ble sjeldnere utover i kampen.

Og Manchester-laget slappet ikke av i åpningen. Rett etterpå fikk Zabaleta ballen alene i god posisjon inne i Dortmunds sekstenmeter, men med venstrefoten blåste han ballen høyt over.

City hadde over 62 prosent ballbesittelse det første kvarteret, men Dortmunds overganger så langt mer effektive ut. 11 minutter var spilt da ballen havnet ute til høyre hos Götze etter en kontring. Rett utenfor sekstenmeteren fyrer han løs. Hart får en hånd på ballen, som treffer stolpen og går ut.

Sjansebonanza

Deretter følger et kvarter med nestensjanser for begge lag, noen slappe perioder og godt forsvarsspill, før det virkelig tar av i et sjansebonanza.

Først er det nok en gang Silva som er dirigenten når han skjærer inn fra høyre og spiller Aguero nydelig gjennom. Argentineren kommer skrått mot Weidenfeller, og skyter igjen midt på den tyske keeperen.

Aguero ville ikke gi seg, og noen minutter senere kommer han til en avslutning fra rundt 18 meter. Den kjappe avslutningen får en dupp, men Weidenfeller er med på notene og får slått ballen over til hjørnespark.

Så var det de giftige overgangene da. Dortmund klarerer hjørnesparket, kontrer, får selv hjørnespark, og etter mye klabb og babb havner ballen ute hos Neven Subotic. Han kliner til på halv volley fra rundt 20 meter. Ballen går rett utenfor målet til Hart.

Dobbel Götze - dobbel Hart

Deretter kommer omgangens to største sjanser – begge til Götze. Først får unggutten ballen skrått inne i sekstenmeteren til City, Hart redder skuddet, men det er ikke over. Dortmund får klareringen, spiller igjen vakkert fri Götze som skyter via Hart og i tverrligger. Nå levde City farlig.

Gotze Hart

Gotze og Hart hadde mange dueller i løpet av kampen. Keeperen, som var fantastisk, kom sierende ut av alle.

Men hele omgangen hadde bølget frem og tilbake, og det sluttet ikke der.

På overtid får Zabaleta ballen helt til høyre inne i Dortmunds sekstenmeter, slår inn og finner Silva på fem meter. På volley klarer spanjolen å skyte ballen over mål.

Før dommeren hadde blåst til pause hadde også Dortmunds Gundogan rukket å skyte rett på Hart fra kort hold.

Selv Hart må kapitulere

Andre omgang tok ti minutter før den kom ordentlig i gang, men da kom den til gjengjeld virkelig i gang. Det vil si Dortmund kom i gang.

Først er det en fantastisk Hart som redder City etter skudd fra Gotze igjen, men selv Hart kan ikke stå mot alt.

Reus mot City

Dette skuddet fra Reus var det eneste Hart ikke kunne stanse under kveldens kamp mellom Manchester City og Borussia Dortmund.

61. minutter er spilt når Reus snapper en fryktelig pasning fra Rodwell. Han kommer alene med Hart og plasserer ballen til høyre for keeperen. Fortjent ledelse til Dortmund.

Dortmund-dominans

Og det stopper ikke der.

Weidenfeller Balotelli

Weidenfeller prøver å psyke ut Balotelli, men det funket ikke.

Målscorer Reus alene gjennom, Gundogan med et nydelig skudd som Hart så vidt redder, og Lewandowski som bommer på mål fra fem meter senere, står det fortsatt 1- 0 til Dortmund.

Tyskerne dominerer og det må en hands inne i straffefeltet til for at City utligner. Subotic treffer ballen med hånden i det 88. minutt og dommer peker på straffemerket.

Dortmund-keeper Roman Weidenfeller prøvde alt han kunne for å psyke ut Balotelli, men italieneren lot seg ikke affisere at tyskerens usportslige tilnærminger.

Straffen setter Balotelli iskaldt i mål bak en utspilt Weidefeller, og City berger ett poeng på en dårlig dag.

Real Madrid leder nå gruppen med seks poeng etter dagens seier mot Ajax som har null poeng. Dortmund har fire, mens City står med ett etter to kamper.

• Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

– Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

Haaland
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

– Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

– Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

– Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

Andreas van der Spa
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

– Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

– Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
  • Assistenttrener i Fredrikstad gir seg brått

Marijo Jovic har valgt å gi seg som assistenttrener i den nyopprykkede eliteserieklubben Fredrikstad tre kamper inn i sesongen.

Det opplyser Fredrikstad FK på sitt nettsted fredag. Klubben skriver at «nå går ferden videre for den sympatiske treneren». Hva som ligger i dette er ikke utdypet i meldingen.

– Han ønsket å gå videre, og vi har funnet en fornuftig løsning. Det er ingen dramatikk i det her. Vi går fra hverandre som veldig gode venner, sier FFKs sportssjef Joacim Heier til NTB.

FFK må dermed umiddelbart ut på jakt etter en erstatter for Jovic.

– Det er ikke en optimal timing med tanke på at de fleste er i arbeid, men vi går til arbeidet og har stor tro på at vi skal finne en trener, forteller Heier.

Han opplyser at klubben er i gang med å sondere, men at klubben ikke har dårlig tid.

– Vi har et solid team på plass allerede, så det er ikke noe hastverk. Det er viktigere for oss at vi treffer og styrker teamet med riktig person og riktige egenskaper, sier Heier.

Fra før er Andreas Hagen og Torgeir Helgen assistenttrenere på A-laget for hovedtrener Mikkjal Thomassen. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Fredrikstad FK - Sarpsborg 08 (2-2)
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.