NRK Meny
Normal

Straffemål berget svakt City

I en forrykende kamp på Etihad Stadium viste Dortmund fantastisk angrepsspill. Med raske kombinasjoner spilte de til tider rundt City, som måtte ha straffespark og en fantastisk Hart for å berge poeng.

Balotelli

Mario Balotelli reddet poeng for City med et straffemål minutter før slutt.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

– Vi må være fornøyd med et poeng i dag. Dortmund hadde mange sjanser. Vi vant ett poeng, erkjente Joe Hart etter kampen.

MAN CITY-DORTMUND

Mancini var ikke fornøyd etter kampen, og han så heller ikke fornøyd ut underveis.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Da hadde han akkurat blitt kåret til banens beste.

Keeperen må også være det eneste Roberto Mancini var fornøyd med etter kampen, for ifølge ham spilte ingen andre av spillerne hans bra.

– Vi fortjente ikke poenget.

City-manager var klar etter kampen, og slettes ikke fornøyd med sitt lags innsats på hjemmebane.

– Men slik er fotballen noen ganger, vi spilte ikke bra. Jeg tror dette poenget vil være viktig til slutt. Nå har vi to kamper mot Ajax og Dortmund har to kamper mot Real Madrid, sa Mancini.

City åpnet best

Et fyrverkeri av en kamp fra ende til annen. Slik kan kampen mellom de engelske og tyske mesterne i mesterligaens gruppe D best beskrives.

Førsteomgangen bestod av et City-lag som hadde ballen mest og et Dortmund som var livsfarlige på sine raske overganger.

City fikk den første store sjansen da Sergio Agüero nydelig ble chippet gjennom av David Silva. Fra litt skrått hold skjøt argentineren midt på en Weidenfeller som hadde kommet langt ut fra målet sitt.

Artikkelen fortsetter under bildet

MAN CITY-DORTMUND

Sergio Aguero hadde en del sjanser tidlig i kampen, men de ble sjeldnere utover i kampen.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Og Manchester-laget slappet ikke av i åpningen. Rett etterpå fikk Zabaleta ballen alene i god posisjon inne i Dortmunds sekstenmeter, men med venstrefoten blåste han ballen høyt over.

City hadde over 62 prosent ballbesittelse det første kvarteret, men Dortmunds overganger så langt mer effektive ut. 11 minutter var spilt da ballen havnet ute til høyre hos Götze etter en kontring. Rett utenfor sekstenmeteren fyrer han løs. Hart får en hånd på ballen, som treffer stolpen og går ut.

Sjansebonanza

Deretter følger et kvarter med nestensjanser for begge lag, noen slappe perioder og godt forsvarsspill, før det virkelig tar av i et sjansebonanza.

Først er det nok en gang Silva som er dirigenten når han skjærer inn fra høyre og spiller Aguero nydelig gjennom. Argentineren kommer skrått mot Weidenfeller, og skyter igjen midt på den tyske keeperen.

Aguero ville ikke gi seg, og noen minutter senere kommer han til en avslutning fra rundt 18 meter. Den kjappe avslutningen får en dupp, men Weidenfeller er med på notene og får slått ballen over til hjørnespark.

Så var det de giftige overgangene da. Dortmund klarerer hjørnesparket, kontrer, får selv hjørnespark, og etter mye klabb og babb havner ballen ute hos Neven Subotic. Han kliner til på halv volley fra rundt 20 meter. Ballen går rett utenfor målet til Hart.

Dobbel Götze - dobbel Hart

Deretter kommer omgangens to største sjanser – begge til Götze. Først får unggutten ballen skrått inne i sekstenmeteren til City, Hart redder skuddet, men det er ikke over. Dortmund får klareringen, spiller igjen vakkert fri Götze som skyter via Hart og i tverrligger. Nå levde City farlig.

Artikkelen fortsetter under bildet

Gotze Hart

Gotze og Hart hadde mange dueller i løpet av kampen. Keeperen, som var fantastisk, kom sierende ut av alle.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Men hele omgangen hadde bølget frem og tilbake, og det sluttet ikke der.

På overtid får Zabaleta ballen helt til høyre inne i Dortmunds sekstenmeter, slår inn og finner Silva på fem meter. På volley klarer spanjolen å skyte ballen over mål.

Før dommeren hadde blåst til pause hadde også Dortmunds Gundogan rukket å skyte rett på Hart fra kort hold.

Selv Hart må kapitulere

Andre omgang tok ti minutter før den kom ordentlig i gang, men da kom den til gjengjeld virkelig i gang. Det vil si Dortmund kom i gang.

Først er det en fantastisk Hart som redder City etter skudd fra Gotze igjen, men selv Hart kan ikke stå mot alt.

Artikkelen fortsetter under bildet

Reus mot City

Dette skuddet fra Reus var det eneste Hart ikke kunne stanse under kveldens kamp mellom Manchester City og Borussia Dortmund.

Foto: CLINT HUGHES / Ap

61. minutter er spilt når Reus snapper en fryktelig pasning fra Rodwell. Han kommer alene med Hart og plasserer ballen til høyre for keeperen. Fortjent ledelse til Dortmund.

Dortmund-dominans

Og det stopper ikke der.

Weidenfeller Balotelli

Weidenfeller prøver å psyke ut Balotelli, men det funket ikke.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Målscorer Reus alene gjennom, Gundogan med et nydelig skudd som Hart så vidt redder, og Lewandowski som bommer på mål fra fem meter senere, står det fortsatt 1- 0 til Dortmund.

Tyskerne dominerer og det må en hands inne i straffefeltet til for at City utligner. Subotic treffer ballen med hånden i det 88. minutt og dommer peker på straffemerket.

Dortmund-keeper Roman Weidenfeller prøvde alt han kunne for å psyke ut Balotelli, men italieneren lot seg ikke affisere at tyskerens usportslige tilnærminger.

Straffen setter Balotelli iskaldt i mål bak en utspilt Weidefeller, og City berger ett poeng på en dårlig dag.

Real Madrid leder nå gruppen med seks poeng etter dagens seier mot Ajax som har null poeng. Dortmund har fire, mens City står med ett etter to kamper.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.