Hopp til innhold

Fagermo: – Helt fantastisk å dømme straffe

To straffer like før slutt sørget for drama da Rosenborg sikret tre nye poeng mot Odd.

Odd-Rosenborg.

STRAFFE: Rosenborg scoret på straffe og vant kampen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble både underholdende og spennende da Rosenborg og Odd møtte hverandre søndag.

Stillingen var 1-1 da Rosenborg-spillerne ropte på straffespark etter 67 minutter. Tobias Mikkelsen falt overende innenfor 16-meteren etter å ha blitt dyttet overende av Espen Ruud.

Dommer vinket likevel spillet videre.

Kritisk Fagermo

Det er mulig dommer Svein Oddvar Moen hadde det i bakhodet noen minutter senere da Søderlund ble revet overende inne i feltet. Straffen ble satt i mål av Riku Riski.

– Det er helt fantastisk å dømme straffe på det, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2.

– For å være helt ærlig synes jeg ikke at vi heller skulle hatt straffe, sier en kritisk Fagermo.

For like før slutt kunne Odd sikret poengdeling da Moen dømte straffe til hjemmelaget, men en fortvilet Espen Ruud måtte registrere at straffen gikk i hendene på tidligere Odd-keeper André Hansen.

Jeg hadde ikke lyst til å juble siden jeg er på min egen hjemmebane, her har jeg vært i fire år. Men når det er overtid og vi vinner kampen så tar det helt av inne i kroppen, sier han, ifølge TV 2.

Jevn start på kampen

Etter Rosenborgs «flying start» i eliteserien denne sesongen (19 mål på fem kamper og ingen tap), fant Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen frem superlativene og sammenlignet laget med 1999-årgangen av RBK.

Mot solide Odd gikk det imidlertid noe tråere for trønderne enn det har gjort i de foradgående kampene.

Skienslaget bød på langt bedre motstand enn blant andre Aalesund (5-0), Haugesund (0-6) og Viking (1-4), som alle ble slått med komfortable sifre.

Created by InfoDispatcher

RBK økte tempoet

Det var likevel Rosenborg som oppskriftsmessig tok ledelsen etter 11 minutter. Pål Andre Helland utmanøvrerte Odd-forsvaret og skjøt i det nærmeste hjørnet, mens forsvarsrekka forventet et innlegg.

Odd slo imidlertid tilbake. Hjemmelaget hadde mye av presset og initiativet i 1. omgang, og etter en snau halvtime fikk Bentley hodet på ballen etter et hjørnespark fra Olivier Occean.

I begynnelsen av 2. omgang var det et helt annet Rosenborg på banen. Trønderne økte tempoet og Odd slet med å henge med.

Alexander Søderlund hadde flere store sjanser i denne perioden, men RBKs toppscorer slet med treffsikkerheten søndag.

Created by InfoDispatcher

– Det beste laget

Med 2-1-seieren har Rosenborg fått en liten luke i toppen med 16 poeng. Stabæk er tre poeng bak, Vålerenga fem, mens regjerende mester Molde og Odd er seks bak.

Molde har også en kamp til gode.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var svært fornøyd med eget lag etter kampen.

– Vi vinner fortjent etter 90 minutter. Vi er det beste laget og skaper de fleste sjansene, sier han.

Odd-Rosenborg.

RBK I LEDELSEN: Pål Andre Helland scorer for Rosenborg i eliteseriekampen mellom Odd og Rosenborg.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
 • Kasper Hjulmand fortsetter som dansk landslagstrener til 2026

  Kasper Hjulmand (51) har forlenget kontrakten som trener for det danske herrelandslaget i fotball til 2026, opplyser det danske forbundet.

  Kasper Hjulmand overtok som sjef for de danske fotballherrene etter Åge Hareide sommeren 2020.

  Året etter ledet han Danmark til semifinalen i EM, der de tapte 1-2 for England etter ekstraomganger.

  I VM i Qatar i 2022 endte Danmark sist i sin gruppe i puljespillet og måtte reise tidlig hjem. (NTB)

  Kasper Hjulmand
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Sju personer straffet for Vinicius-hets

  Sju personer har fått bøter og er utestengt fra spanske fotballstadioner for rasisme mot Real Madrid-spiller Vinicius Junior, melder Spanias regjering.

  I januar ble det startet etterforskning av hatkriminalitet da en dokke som tilsynelatende skulle ligne Real Madrid-profilen ble hengt fra en bro foran klubbens treningsanlegg. Episoden skjedde i forbindelse med byderbyet mot Atlético Madrid.

  Sammen med dokken hang et banner med teksten «Madrid hater Real». I mai ble fire personer pågrepet for episoden, og mandag fikk de straffen. De fikk 700.000 kroner hver i bot og får ikke tre inn på spanske fotballstadioner på to år.

  Tre personer fikk også straffen sin for å ha kommet med rasistiske ytringer mot Vinicius i kampen mot Valencia i mai. De må ut med 60.000 kroner i bot og utestenges i ett år. Valencia har tidligere ytret at de selv vil utestenge dem på livstid. (NTB)

  Soccer Racism
  Foto: Tuane Fernandes / AP
 • Flaskekaster utestengt fra Nadderud stadion ut året

  Lokalavisa Budstikka melder mandag at tilskueren som kastet en flaske på dommeren Rohit Saggi etter kampen mellom Stabæk og Vålerenga forrige uke, ikke får se flere Stabæk-kamper på Nadderud i år, men åpner for nye samtaler i august.

  Saggi ble truffet av en flaske da han var på vei av banen etter kampslutt, og fikk senere påvist hjernerystelse.

  Politiet anmeldte hendelsen. Nå forteller Stabæks arrangementsansvarlig Kjetil Ekeli til Budstikka at klubben har hatt et møte med den mindreårige tilskueren og foreldrene hans.

  – Han har fått en utestengelse fra kamper på Nadderud ut 2023. Vi har avtalt et oppfølgingsmøte i august, med mulighet for å forandre deler av straffen, forteller Ekeli til avisa.

  Ledelsen mener det er på sin plass med en straff, samtidig som de ønsker å gi tilskueren en sjanse.

  Saggi
  Foto: Skjermdump/TV 2 og NRK/Hans Solbakken
 • Haavis Roma tapte cupfinalen 0–1 – Juventus avgjorde tre minutter på overtid

  Emilie Haavi og Sophie Roman Haugs Roma måtte se håpet om cupgull ryke da Barbara Bonansea sikret 1-0-seier for Juventus tre minutter på overtid.

  Roma klarte seg imidlertid langt bedre enn da de tapte 2–5 i sesongens siste seriekamp forrige uke. Lagene møttes også i fjorårets cupfinale, da Juventus også gikk seirende ut.

  Hovedstadsklubben holdt lenge unna for Juventus angrepsfotball, og så ut til å klare seg hele veien til ekstraomganger, men i det 93. spilleminutt fikk Bonansea endelig hull på byllen og sikret med det cupgullet.

  Roma vant imidlertid sin første Serie A-tittel denne sesongen etter de slo Fiorentina 2–1 i slutten av april.

  (©NTB)

  Emilie Haavi
  Foto: NTB