Stortalent om Ødegaard: – Surrealistisk

STAVANGER (NRK): Du kjenner historien til den ene 13-åringen på dette bildet, men hvordan har karrierene til de øvrige fotballtalentene utviklet seg?

Martin Ødegaard

Heidi Ellingsen, Martin Ødegaard, Andreas Hoven og Henrik Bredeli deltok på Statoils talentleir i 2012. Her står de sammen med Marius Amundsen og Brede Hangeland.

Foto: Statoil talentleir

– Det er helt utrolig det han har oppnådd! All ære til ham, sier Heidi Ellingsen (16) til NRK.

På bildet over står hun ved siden Norges største fotballstjerne - da 13 år gamle Martin Ødegaard. Bildet ble tatt for tre år siden i forbindelse med Statoils talentleir, hvor daværende landslagskaptein Brede Hangeland var instruktør.

Onsdag er Hangeland og Ødegaard igjen samlet på talentleieren i Stavanger - begge som instruktører. Mens 33-årige Hangeland har gitt seg på landslaget og etter hvert slitt med spilletiden i Crystal Palace, har Ødegaard blitt en viktig brikke på A-landslaget og fått sin debut for Real Madrid.

– Jeg husker en litt beskjeden gutt som var her på talentleir i 2012. Den gangen kunne jeg se at han hadde fantastiske ferdigheter og at han kunne bli en god spiller, men jeg hadde ikke tippet at han ville ende i Real Madrid. Det er helt eksepsjonelt, sier Hangeland til NRK, og får støtte av Heidi Ellingsen.

– Det er egentlig helt surrealistisk det som har skjedd. Martin har oppnådd noe veldig stort, sier ungjenta.

Har fremdeles kontakt

Siden talentleiren i 2013 har hun gått gradene på aldersbestemte landslag og torsdag setter hun kursen mot J17-EM på Island. I tillegg har hun byttet ut moderklubben Lier til fordel for spill i 1.- divisjonsklubben Lyn.

Martin Ødegaard kjenner godt til midtbanetalentet. Når NRK viser ham bildet, er han rask med å navngi Heidi og de to guttene.

– Jeg husker dette veldig godt. Der har du Heidi, Andreas (Hoven) og Henrik (Bredeli). Vi har fortsatt kontakt. Alle tre har kamper på aldersbestemte landslag og kan bli veldig gode, sier Ødegaard.

– Rakettkarriere

Andreas Hoven spiller på rekruttlaget til Strømsgodset og kan vise til kamper på G15-landslaget, mens Henrik Bredeli har proffkontrakt med Godset og er fast venstreback på Norges G17-lag.

Begge to har potensial til å bli meget gode spillere, og Brede Hangeland tror Martin Ødegaard har gitt dem - og mange andre unge fotballtalenter - haugevis med inspirasjon og lyst til å lykkes.

– Vi skal ikke forvente at andre skal få en rakettkarriere som Martin, for det er langt mellom hver gang noe slikt skjer. Men erfaringene hans og arbeidet han har lagt ned er utrolig spennende å høre på. Det kan vi bli inspirert av alle mann, sier Crystal Palace-stopperen.

– Jeg håper min utvikling motiverer og at det viser at det går an å lykkes selv om man er fra Norge og bare er 16 år, sier Ødeagaard.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp