NRK Meny
Normal

Storseier til Vålerenga

André Muri bidro med et selvmål mot gamleklubben da Vålerenga slo Odd Grenland i Skien.

VIF - Odd
Foto: Ulveseth, Birte / SCANPIX

Det ble nok et hjemmetap for Odd Grenland da Vålerenga gjestet Skien søndag. Det lille håpet som ble tent med ansettelsen av Ove Flindt-Bjerg sent fredag, ble fort slukket.

Allerede etter fem minutter gikk det fra vondt til verre, da André Muri satte ballen i eget mål. Stopperen, som er på lån fra Vålerenga, var presset av Gunnar Heidar Thorvaldsson da han forsøkte å gi ballen til corner.

13 minutter og 0-2

Odds Torjus Hansén var som sedvanlig treg i duellspillet, da han ble lurt av en skuddfinte fra Bojan Zajic. Spilleren som er på lån i Oslo-klubben, satte ballen forbi Jarstein fra 14 meter.

Historien gjentok seg ikke

I fjorårets oppgjør i Skien ledet Vålerenga også med to mål tidlig, før Skiens-laget leverte en oppvisning av en kamp, og snudde til 3-2.

I år har ikke Odd klart å vinne en kamp etter å ha ligget under, og det skjedde heller ikke i dag.

De var på etterskudd i duellspillet og var som vanlig håpløse foran begge målene. I stedet økte Vålerenga like etter pause, da Morten Berre fikk gå alene i bakrommet, og satte ballen bak Rune Jarstein.

Flindt-Bjerg prøvde seg fram

Odds nye trener gjorde to endringer fra laget som skjemte seg ut mot Haugesund i cupen, og i tillegg flyttet han rundt på et par spillere.

Et bra trekk var å plassere Espen Ruud på sentral midtbane, hvor han spilte godt som ballfordeler i Tommy Svindal Larsens fravær.

Dansken gjorde tidlige bytter. Allerede før pause satte han inn Stefan Bärlin for en svak Jan Tore Amundsen, mens han i andre omgang fulgte opp med bytter da kampen var kjørt – for å få sett flere av sine nye spillere.

Trøstemål

Drøye ti minutter før full tid reduserte Espen Ruud på corner. Det var kapteinens sjuende mål i år.

Men i stedet for ytterligere mål for hjemmelaget, fikk innbytter Jørgen Jalland æren av å avslutte det hele med et godt skudd fra hjørnet av 16-meteren.

Dermed ble det 1-4, og Odd har sluppet inn 20 mål på de siste seks kampene.

Mot fjerdeplass

Vålerenga har vunnet seks av de sju siste kampene, og har tatt sikte på fjerdeplassen. For øyeblikket ligger de på femteplass, bak erkerival Lillestrøm og Stabæk.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.