Normal

Storklubbene i unikt samarbeid

Vålerenga, Rosenborg, Brann og Viking skal spille på lag.

RBK - VIF
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Ved hjelp av et unikt samarbeid norsk fotball aldri har sett maken til skal de største klubbene vokse seg enda større.

Nett-TV: Historisk sponsorsamarbeid

Nå går Vålerenga, Rosenborg, Brann og Viking sammen om å få felles sponsoravtaler fra de største aktørene i næringslivet. Klubbene har i all hemmelighet jobbet med prosjektet i et halvt år – og har fått gode tilbakemeldinger fra markedet.

Historsik samarbeid

Vålerengas markedssjef Rune Hansen har stor tro på det historiske samarbeidet.

- Markedsavdelingene i Brann, Viking, Rosenborg og Vålerenga har sett på et mulig forretningskonsept sammen. Vi har jobbet med dette i seks måneders tid, og nå begynner det å materialisere seg. Konseptet går ut på at en næringslivsaktør kan få fire ulike steder å profilere seg i de fire største byene, sier Rune Hansen til NRK.

Vålerenga har i dag markedsinntekter på 65 millioner kroner i året. Det tallet tror Hansen vil øke med det nye samarbeidet – som etter planen skal formaliseres i løpet av et par uker. Da skal sponsorer tilbys avtaler som sikrer profilering i alle de fire klubbene samtidig, enten på hjemmearenaen eller klubbenes nettside.

- Det er jo av økonomiske interesser vi gjør dette her, forklarer VIFs markedssjef.

- Posisjonerer oss ikke

Men han avviser at klubbene fra de store byene med dette distanserer seg fra resten av fotball-Norge.

- Det er nok mange som lurer på om dette er begynnelsen på noe som skal posisjonere disse fire klubbene spesielt, men det er det overhode ikke, understreker Rune Hansen.

Ingen betenkeligheter

Norsk Toppfotballs direktør Niels Røine har ingen betenkeligheter med at de kanskje fire største klubbene slår seg sammen for å bli enda større.

- Dette hilser jeg velkommen. Det er postitivt at det drives forretningsutvikling i klubbene. Det er alltid nye muligheter. Når markedet melder sin interesse for samkjøringer a la dette, så er også det positivt, sier Røine.

- Du frykter ikke at de mindre klubbene vil reagere på dette?

- Nei, det håper jeg ikke. Dette er et tegn på at det er mulig å samarbeide i fotball, og det er bra. Vi ser dette som starten på at flere kan drive forretningsutvikling sammen, svarer Røine.

Fotballnyheter