Storklubbene i unikt samarbeid

Vålerenga, Rosenborg, Brann og Viking skal spille på lag.

RBK - VIF
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Ved hjelp av et unikt samarbeid norsk fotball aldri har sett maken til skal de største klubbene vokse seg enda større.

Nett-TV: Historisk sponsorsamarbeid

Nå går Vålerenga, Rosenborg, Brann og Viking sammen om å få felles sponsoravtaler fra de største aktørene i næringslivet. Klubbene har i all hemmelighet jobbet med prosjektet i et halvt år – og har fått gode tilbakemeldinger fra markedet.

Historsik samarbeid

Vålerengas markedssjef Rune Hansen har stor tro på det historiske samarbeidet.

- Markedsavdelingene i Brann, Viking, Rosenborg og Vålerenga har sett på et mulig forretningskonsept sammen. Vi har jobbet med dette i seks måneders tid, og nå begynner det å materialisere seg. Konseptet går ut på at en næringslivsaktør kan få fire ulike steder å profilere seg i de fire største byene, sier Rune Hansen til NRK.

Vålerenga har i dag markedsinntekter på 65 millioner kroner i året. Det tallet tror Hansen vil øke med det nye samarbeidet – som etter planen skal formaliseres i løpet av et par uker. Da skal sponsorer tilbys avtaler som sikrer profilering i alle de fire klubbene samtidig, enten på hjemmearenaen eller klubbenes nettside.

- Det er jo av økonomiske interesser vi gjør dette her, forklarer VIFs markedssjef.

- Posisjonerer oss ikke

Men han avviser at klubbene fra de store byene med dette distanserer seg fra resten av fotball-Norge.

- Det er nok mange som lurer på om dette er begynnelsen på noe som skal posisjonere disse fire klubbene spesielt, men det er det overhode ikke, understreker Rune Hansen.

Ingen betenkeligheter

Norsk Toppfotballs direktør Niels Røine har ingen betenkeligheter med at de kanskje fire største klubbene slår seg sammen for å bli enda større.

- Dette hilser jeg velkommen. Det er postitivt at det drives forretningsutvikling i klubbene. Det er alltid nye muligheter. Når markedet melder sin interesse for samkjøringer a la dette, så er også det positivt, sier Røine.

- Du frykter ikke at de mindre klubbene vil reagere på dette?

- Nei, det håper jeg ikke. Dette er et tegn på at det er mulig å samarbeide i fotball, og det er bra. Vi ser dette som starten på at flere kan drive forretningsutvikling sammen, svarer Røine.

Fotball

 • Skjøt Solskjær ned fra tabelltopp

  Leicester slo Chelsea 2-0 i tirsdagens toppkamp i Premier League og er ny serieleder, iallfall inntil Manchester-lagene spiller onsdag kveld.

  Wilfred Ndidi og James Maddison scoret for Leicester før pause, og for første gang fikk manager Brendan Rodgers se ett av sine lag slå Chelsea. Det skjedde i 16. forsøk.

  Laget er ett poeng foran United og tre foran City, men begge Manchester-lagene skal i aksjon onsdag.

  Wilfred Ndidi
  Foto: Michael Regan / AP
 • Videre i FA-cupen

  Southampton fikk det ikke lett i ruskeværet, men vant den utsatte FA-cupkampen mot Shrewsbury 2-0 og får besøk av tittelforsvarer Arsenal i 4. runde lørdag.

  Dan N'Lundulu scoret kampens første mål etter ett kvarter - og det var også 21-åringens første for klubben, i hans første kamp fra start.

  Først i det 89. minutt utløste James Ward-Prowse spenningen da han scoret på frispark fra distanse.

  Dan N'Lundulu
  Foto: Adam Davy / AP
 • Haaland målløs da 17-åring avgjorde

  Etter uavgjort hjemme mot Mainz forrige runde, trengte Dortmund en seier mot Bayer Leverkusen for å henge med i toppkampen. Men sjansesløseri ødela for de gule og svarte.

  I første omgang tok Bayer Leverkusen ledelsen etter 14 minutter første omgang ved Moussa Diaby.

  Julian Brandt scoret mot gamleklubben, og utliknet etter 67 minutter. Både før og etter målet hadde Dortmund flere store muligheter, uten at de klarte å utnytte de.

  Istedenfor stjal 17 år gamle Florian Wirtz showet. 10 minutt før slutt satt han ballen i hjørrnet etter en kontring. Det ble også kampens siste mål, og sluttresultatet ble 2-1.

  Erling Braut Haaland spilte hele kampen, uten at han kom til noen av kampens største sjanser. Nærmest var han etter 64 minutter da han fikk en avslutning blokkert. Dermed har nordmannen gått målløs av banen i tre av fire kamper etter jul.

  Dortmund står på 29 poeng og ligger på fjerdeplass, mens Bayer Leverkusen klatrer til andreplass på tabellen.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AFP
 • Scoret igjen

  Superspiss Michail Antonio sikret West Ham sin tredje strake seier i Premier League etter 2–1 mot West Bromwich onsdag.

  – Det er utrolig å være del av denne klubben nå. Kjemien er fantastisk, og ennå har vi ikke nådd vårt toppnivå, sa matchvinneren til BT Sport.

  Hjemmelaget gikk opp i ledelsen like før pause etter scoring av Jarrod Bowen. Vladimír Coufal ga den målgivende pasningen.

  Så reduserte bortelaget etter mål fra Matheus Pereira, før Mikhail Antonio vartet opp med en ekte spiss-scoring i det 66. minutt. På en pasning fra Andrey Yarmolenko hamret Antonio ballen i mål på volley, til tross for at han var i duell med tre motspillere.

  Det er hans femte mål for sesongen. West Ham er nå ubeseiret i seks kamper.

  Michail Antonio
  Foto: MATTHEW CHILDS / AFP
 • Elabdellaoui ute fra sykehus

  Omar Elabdellaoui er utskrevet fra sykehuset etter fyrverkeriulykken som rammet øynene hans på nyttårsaften.

  Det bekrefter fotballklubben Galatarasay på sine hjemmesider.

  Der opplyser også klubben om at Elabdellaouis behandling vil fortsette hjemme i Norge.

  – Jeg blir bedre. Jeg får utmerket og profesjonell hjelp fra det medisinske apparatet og vi gjør fremskritt hver eneste dag, skrev Omar Elabdellaoui på Instagram den 6. januar.

  Omar Elabdellaoui
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB