NRK Meny
Normal

Norling om ydmykelsen: – Stygg skuffelse

Rikard Norling mener Brann ikke fikk til noen ting da Hødd sendte bergenserne hjem med hele 3-0.

Norling2

PRESSET: Det er kun opprykk som er godt nok for Brann og Rikard Norling, men mandag så ikke bergenserne ut som en opprykkskandidat. Her med Kristoffer Larsen under kampen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg tror du forstår at det er litt tidlig å komme med en analyse. Det er en stygg skuffelse. Vi får ikke til noen ting, sier Brann-trener Rikard Norling til TV 2 etter kampen.

Blåtrøyene ga seg nemlig ikke før det sto 3-0 på Høddvoll stadion. Hjemmelaget gikk ut med langt mer energi enn gjestene, og det var helt fortjent da Eirik Ulland Andersen sendte Hødd i føringen etter 33 minutter.

Fredrik Aursnes lurte en pasning gjennom hele Brann-forsvaret, og Andersen pirket ballen forbi Alex Horwath fra kloss hold.

– Ikke koblet på

Brann-trener Rikard Norling tok grep allerede i pausen da Kasper Skaanes ble erstattet av Kristoffer Barmen. Han fikk også en enorm mulighet til å utligne på nesten blankt hold i det 53. minutt, men i stedet svarte Hødd og Andersen med å doble ledelsen.

– Vi er ikke koblet på – ikke på den måten vi bør være. Det er også en ting som faller på meg, sier Norling til TV 2.

Avisen Bergens Tidende var heller ikke nådig i sin livedekning av kampen, og her dukket det opp ord som «skandale» og «pinlig».

Når avisen spør om Branns taktikk var å være tålmodige og vente ut Hødd, svarer svensken:

– Nja, nei. Det er den passiviteten jeg snakker om. Jeg må ta på meg den, sier Norling, som innrømmer at spillerne manglet gnist også under oppvarmingen.

– Vi var ikke mentalt klare. Trykket ikke til i duellene, var ikke helt til stede. Vi må erkjenne at vi ikke klarte å gire oss nok opp, sier Erik Huseklepp til BT.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Brann

KJEMPET I SENK: Hødd både ville og fikk til mer enn gjestene fra Bergen på Høddvoll.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Treneren gjorde sine siste bytter etter 62 minutter i et forsøk på å få med seg noe fra Høddvoll, men hverken Alejandro Castro eller Azar Karadas klarte å snu kampbildet.

Mener Fredrikstad er bedre

Tvert imot – Hødd fortsatte å angripe og skapte de største sjansene. Like etter dobbeltbyttet falt også avgjørelsen på Høddvoll. Fredrik Aursnes fikk nærmest upresset fyre løs fra utsiden av 16-meteren, og skuddet var akkurat hardt nok til at Horwath ikke klarte å holde ballen unna nettmaskene.

– Det var en fantastisk kamp. Vi bestemmer oss i pausen for å trykke på enda mer, sa Eirik Ulland Andersen, som spilte 1-1 mot en annen opprykksfavoritt, nemlig Fredrikstad, for en uke siden.

– Jeg synes Fredrikstad så bedre ut, for å være helt ærlig. Brann sliter når vi trykker på. De har gode enkeltspillere, men vi klarer å ta dem ut.

Fredrikstad klarte for øvrig bare 2-2 hjemme mot nyopprykkede Levanger mandag kveld. Østfoldingene ledet 2-0 til det gjensto ti minutter.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.