Her feirer Hønefoss cupseieren mot Stabæk

Det var stor stemning i Hønefoss-garderoben etter cupseieren over Stabæk, men trener Leif Gunnar Smerud tar ikke helt av.

Video Full jubel på Hønefoss etter seier over Stabæk

Stemningen stod i taket i Hønefoss-garderoben etter kampen mot Stabæk.

– Nå må de ut å jogge for vi har en viktig kamp mot Strømmen på søndag. De får glede seg mens de jogger, sier Leif Gunnar Smerud med et smil på lur.

Men det var nok få som tenkte på jogging i Hønefoss-garderoben etter at førstedivisjonslaget hadde sørget for å sende Stabæk ut av cupen. Der jallet sangen veggimellom.

«HBK my lord, HBK. HBK my lord, HBK. HBK, my lord, HBK. Ååå, HBK. Ja, da! »

Se video av feiring i videovinduet øverst!

Les også: Dramatisk runde for flere av eliteserielagene

– Må vente med de store ordene

Hønefoss-treneren var godt fornøyd etter 3-1 seieren mot Stabæk, som sendte eliteserielaget ut av cupen.

– Dette er veldig gøy og smakte veldig godt. Gutta har stått på og kjempet godt ganske lenge, vi har ikke fått helt betalt og ligger på litt ufortjenet plasseing kanskje, sier Smerud om laget sitt som ligger på tiendeplass i førstedivisjon.

Lennartsson

Stabæk-trener Jörgen Lennartsson mener Hønefoss vant fortjent.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Å møte et spillevillig lag som Stabæk, mener Hønefoss-treneren passet vertene godt.

– Det gir oss rom. I dag utnytter vi det godt. Det er ingen fordel å møte Stabæk, men det har sine fordeler å møte et spillende lag i eliteserien kontra et i førstedivisjon, sier han.

Selv etter den imponerende seieren over Stabæk, vil ikke Smerud ta helt av.

– Cup er cup, stafett er stafett og så videre. Hønefoss har vel gått lenger i cupen, så vi får vente litt med de store ordene, sier han.

Forbannet etter tapet

Stabæk-trener Jörgen Lennartsson var svært skuffet etter
cuptapet. Hans lag viste alt annet enn eliteseriestandard, og er nå de det andre eliteserielaget som er slått ut av cupen.

– Vi gjorde en dårlig prestasjon over 93 minutter, så vi møtte et lag som var bedre enn oss i dag. De vant rettferdig, vi var for dårlige på det meste, sier Lennartsson.

Hønefoss fikk et tidlig mål, og det mener Lennartsson ødelag for Stabæk.

– Vi begynte bra og var aggressive, men så får de et tidlig mål og etter det begynner vi å bli forsiktige og mister aggressivitet, sier han.

– I dag skal vi være forbanna etter tapet, men fra i morgen skal vi lade igjen og se frem til kamp mot Start på søndag. Tapet skaper revansjesug frem mot den kampen, sier han.

Les også: Slik endte NM-kampene onsdag

Fotball

 • Pelé på sjukehus med tarmkreft

  Den brasilianske fotballegenda Pelé (81) er innlagd på sjukehus på grunn av tarmkreft, melder VG og fleire internasjonale medium.

  Det vart i september kjent at den tredobbelte verdsmeisteren var ramma av kreft i tjukktarmen. CNN i Brasil skriv at han er innlagd for å halde fram behandlinga for sjukdommen, og at han truleg kan forlate sjukehuset dei neste dagane.

  Pelés tilstand skal vere stabil. Han er tidlegare operert for tarmkreften og får cellegiftbehandling.

  Pelé
  Foto: Benedikt Von Loebell / AFP
 • Får fylle tribunene

  Det blir ingen antallsbegrensninger for fotballklubbene som skal fullføre eliteserie og kvalifisering kommende helg.

  Det er klart etter et møte mellom Norsk Toppfotball og 18 av deres klubber onsdag formiddag.

  Siste runde i Eliteserien spilles søndag, og Jerv og Fredrikstad møtes i kvalifiseringen samme dag.

  – Det blir ingen antallsbegrensninger. Det er flott, siden det er spenning både i topp og bunn, sier kommersiell leder Pål Breen i Norsk Toppfotball til NRK.

  – Det er noen klare anbefalinger på bruk av munnbind i visse soner. Noen kommuner kan også gjøre egne tiltak, men det er ikke bekreftet noe der ennå, legger Breen til.

  Breen sier det ikke vil være krav om bruk av munnbind på tribunene. Meterreglen gjelder ikke på arrangementer utendørs der det er fast tilviste plasser.

  Regjeringen skriver på sine nettsider at det allerede har vært nasjonal anbefaling om å bruke munnbind der det er mye folk og vanskelig å holde avstand.

  – For eksempel når du skal hente jakken din etter et arrangement samtidig med mange andre eller på vei ut av en fotballstadion, skriver regjeringen. (NRK/NTB)

  Europa conference leauge 2021
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Bøtelagt for dommeruttalelser

  Dortmund-spiller Jude Bellingham må betale 40.000 euro i bot for dommeruttalelsene etter 2-3-tapet for Bayern München i Bundesliga lørdag.

  Bellingham har akseptert sanksjonen, opplyser Tysklands fotballforbund (DFB). Summen tilsvarer drøyt 400.000 kroner.

  Dommer Felix Zwayer kom i begivenhetenes sentrum etter at han lot være å dømme straffe til Dortmund, for så å dømme straffe til Bayern München etter en VAR-sjekk senere i kampen. Straffesparket sikret Bayern München seieren.

  – Man gir en dommer som er blitt dømt for kampfiksing før, den største kampen i Tyskland. Hva forventer man da? sa Bellingham etter oppgjøret

  Zwayer ble suspendert i seks måneder etter en dommerskandale i Tyskland i 2005. Han ble ikke dømt for kampfiksing, men for å ha akseptert en bestikkelse fra dommer Robert Hoyzer, som senere tilsto å ha veddet på og manipulert kamper i 2. Bundesliga.

  Parallelt med DFBs sanksjonssak etterforskes Bellinghams uttalelser av tysk politi. Ifølge Sky Sports skal påtalemyndigheten i Dortmund avgjøre om saken også får strafferettslige virkninger for briten. (NTB)

   Dortmund's Jude Bellingham
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Får ikke fortsette – legger opp

  Fotballprofilen Lisa-Marie Karlseng Utland er ferdig i Rosenborg.

  Hun får ikke fornyet kontrakt med klubben og avslutter karrieren, bekrefter trønderklubbens trener Steinar Lein overfor Nidaros.

  – Det er en veldig vanskelig avgjørelse for oss, sier Lein.

  29 år gamle Utland har i flere år vært en sentral brikke på det norske kvinnelandslaget. Så sent som i 10-0-seieren over Armenia i forrige uke scoret hun to ganger.

  Spissen er på utgående kontrakt med klubblaget Rosenborg. Den blir altså ikke forlenget.

  Utland har spilt for Rosenborg de to siste sesongene. Før det var hun England-proff i klubben Reading. 29-åringen har også spilt for svenske Rosengård, Røa, Trondheims-Ørn, Amazon Grimstad og Fløya.

  Armenia Norway Women's WCup 2023 Soccer
  Foto: Hakob Berberyan / AP
 • Skal ha Qatar-samtale med Haaland

  Landslagssjef Ståle Solbakken sier han vil snakke med Erling Braut Haaland vedrørende landslagets markeringer rundt menneskerettighetssituasjonen i Qatar.

  Det er VG som har satt søkelys på at Haaland tilsynelatende ikke framstår like engasjert i landslagets mange markeringer rundt neste års VM-sluttspill.

  – Jeg skal snakke med Erling om det. Jeg har latt ham være i fred etter samlingen på grunn av skaden, sier Ståle Solbakken nå til samme avis.

  Bilder av det norske lagets markeringer viser at Haaland tilsynelatende ikke er like aktiv som lagkameratene, enten det handler om å heve hånden eller når bannere skal synliggjøres.

  Landslagssjef Solbakken understreker samtidig at han oppfatter at det hele veien har vært bred oppslutning i troppen om landslagets Qatar-utspill.

  – Han (Haaland) har vært med på alt. Da vi hadde den store, store diskusjonen og la de store, store planene som var på den første heseblesende samlingen, var det stor enighet. Det er det fortsatt, sier Solbakken.

  Haaland deltok ikke på de to siste landslagssamlingene i oktober og november. (NTB)

  Pressekonferransen fotball VM-kvalifisering herrer 2021: Nederland - Norge
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic