Stopperkrise i Chelsea

De dårlige nyhetene vil ingen enda ta for Chelsea. Nå er også midtstopperkjempen Alex langtidsskadd.

John Terry Alex
Foto: Akira Suemori / Ap

Nyheten om at Alex vil være utilgjengelig i åtte uker kommer på et svært uheldig tidspunkt for Chelsea. Lagets kaptein, John Terry, er allerede på skadelisten med et kronisk nerveproblem i den ene foten.

I verste fall vil Terry være ute i flere måneder. Alex fikk en hevelse i kneleddet etter kampen mot Liverpool og skal opereres i løpet av uken. Også dette betegnes som en kronisk skade.

Hardt straffet

Dermed står Chelsea foran en stor utfordring. I helgen stilte Chelsea med tre høyrebacker, hvorav to spilte i midtforsvaret. Det endte med tre baklengsmål og tap hjemme mot Sunderland.

På lørdag drar ligalederen vestover for å møte Birmingham, et lag som ofte er farlige på dødballer og har flere gode, store hodespillere. Carlo Ancelotti har ikke mange spillere å velge mellom når til helgen skal forsøke å stagge «The Blues».

David Luiz

Blir David Luiz å se i Chelsea-blått fra januar?

Foto: RAFAEL MARCHANTE / Reuters

Må kjøpe?

Han kan velge å fortsette med Paulo Ferreira og Branislav Ivanović (som kun er et gult kort unna suspensjon), flytte John Obi Mikel tilbake eller gi unggutten Jeffrey Bruma en sjanse. Michael Essien hadde også vært et alternativ, men han soner karantene.

Didier Drogba har tidligere gjort gjesteroller i midtforsvaret, men det hadde vært en stor overraskelse om han skulle starte i forsvar.

Det som er sikkert er at Chelsea mangler midtstoppere, og dermed spekuleres det i spillerkjøp i januar. David Luiz (Benfica), Gary Cahill (Bolton) og Steven Taylor (Newcastle) skal være tre av navnene på blokka, ifølge The Guardian.

Fotballnyheter