NRK Meny
Normal

Stopper tips på svensk fotballkamp

Sveriges svar på Norsk Tipping, Svenska Spel, stopper alt spill på fotballoppgjøret mellom Gais og IFK Värnamo. Norsk Tipping har gjort det samme.

Illustrasjonsfoto

Svenska Spel stopper alt spill på fotballoppgjøret mellom Gais og IFK Värnamo (illustrasjonsfoto).

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

For en tid tilbake stoppet Svenska Spel alt spill på to andre kamper i svensk 1. divisjon på grunn av «uvanlig spillemønster».

Nå skjer det samme igjen, både med kveldens oppgjør mellom Gais og Värnamo, samt til Värnamos kamp i derbyet mot Jönköpings Södra i neste uke.

– Det finnes uklarheter rundt disse kampene med tanke på forutsetningene, sier pressesjef i Svenska Spel, Johan Tisell, til Aftonbladet.

Politianmeldt

Han forteller at han fikk opplysninger fra det svenske fotballforbundet og at en politianmeldelse er levert.

– Hvilken klubb som har levert anmeldelse, kan jeg ikke si på grunn av videre politietterforskning, men det er fra en av de berørte klubbene, sier Tisell.

Styrelederen i IFK Värnamo, Kaj Larsson, vil verken bekrefte eller avkrefte at det er hans klubb som står bak anmeldelsen.

– Det kan jeg ikke, men det kan tyde på at noen vil tjene raske penger på våre kamper, sier Larsson til avisen Kvällsposten.

Norge fulgte opp

Også Norsk Tipping har stoppet tips på Langoddsen for kveldens kamp i Göteborg.

– Den ble stoppet ett minutt etter at vi fikk opplysningene fra Sverige, sier direktør for kommunikasjon og strategi i Norsk Tipping, Einar Busterud, til NRK.


– Det er ikke mer enn en drøyt år siden at norsk fotball opplevde noen liknende da det endte opp med politianmeldelse etter mistanke om kampfiksing i to oppgjør i 2. divisjon.

Fotballnyheter