NRK Meny
Normal

Stolt over at Riise vil ha ham på landslaget

DRAMMEN (NRK.no): John Arne Riise mener Ronny Deila er en klar kandidat til over ta over landslaget. – Utrolig hyggelig at han mener det, sier Strømsgodset-treneren.

Deila

- Det er hygelig å bli foreslått, sier Ronny Deila om John Arne Riises anbefaling om at Godset-treneren bør bli neste landslagssjefen

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Fulham-proffen John Arne Riise er kjent for sine utspill på twitter, og i dag var han frempå igjen i forkant av eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Riises gamleklubb, Aalesund .

«La bare Godset gruse AaFK i dag. Spiller herlig fotball med en engasjert og god trener. Meget spennende lag! Deila er en kandidat for Norge», skrev Riise på sin Twitter-profil fredag ettermiddag.

Riise – som nylig la landslagskarrieren på hylla – terget på seg flere Aafk-supportere med meldingen, men Strømsgodset-trener Ronny Deila likte det han leste.

– En drøm å bli landslagssjef

– Det er kjempehyggelig at han mener jeg er en kandidat. Det er en drøm å kunne bli landslagssjef. Det er den største jobben innenfor norsk fotball, men det er vel ikke mer enn ord, sier Ronny Deila smilende til NRK.

– Men jeg setter pris på det han sier. Det er alltid gøy med ros, legger han til.

John Arne Riise fikk ikke se Strømsgodset gruse Aalesund hjemme i Drammen, slik som han ønsket, men hjemmelaget vant i det minste 2–1. Dermed tar Ronny Deilas menn ferie på toppen av tabellen – med 29 poeng.

Diskusjonen om hvem som skal ta over for Egil Drillo Olsen som Norge-trener blusset opp igjen torsdag etter at Djurgården-trener Per-Mathias Høgmo lanserte seg selv som den beste kandidaten på et TV 2-program.

«Hatt Høgmo før, fantastisk trener og person. Aldri hatt Deila, men han virker rå! Blir spennende valg :)», skrev Riise videre på twitter.

Godset-spiller håper på Rekdal

Deila sier til NRK at han ikke har vært i samtaler med Norges Fotballforbund om jobben som trolig blir ledig allerede i oktober – om ikke Norge kvalifiserer seg til VM i Brasil.

– Jeg tror alle fotballtrenere i Norge har lyst til å trene et A-landslag, sier han.

– Men jeg har det veldig bra her i Drammen og jeg tenker ikke så mye på landslagsjobben.

Vil heller ha Rekdal som landslagssjef

Det er imidlertid ikke alle som er enige med Riise om at Deila er en god kandidat til å ta over Norge. Strømsgodset-spiller Adam Larsen Kwarasay mener at sin egen sjef ikke bør få landslagsjobben.

– Nei, jeg tror ikke han er den beste kandidaten til å ta over landslaget, sier Larsen Kwarasay til NRK.no.

– Hvorfor ikke?

– Ikke fordi han ikke er en god trener, men Ronny må ha et lag han trener med hver dag. Det er da jeg tror han er best, svarer Godset-spilleren.

Keeperen, som har flere landskamper for Ghana, mener at det finnes en langt bedre kandidat i hovedstaden.

– Rekdal er nok den beste kandidaten. Han får resultater og så begynner han i tillegg å like litt fin fotball også nå. Jeg synes de burde gå for han, sier Larsen Kwarasay, som til slutt kommer med en liten bønn til Nils Johan Semb og alle de andre i Norges Fotballforbund:

– La Ronny være i fred her! Han har noe på gang og får heller ta over en klubb i utlandet når han drar, så han får vist seg litt oftere enn en gang hver tredje måned.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.