Normal

Stjernespillerne viste seg fram

Hvis noen ikke fikk med seg hva Peter Ijeh og Marek Sapara betyr for sine lag etter fjorårets sesong, så fikk de en påminnelse i kveld.

Peter Ijeh
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Det var Viking som først gikk opp i ledelsen. Det første målet ble scoret av Peter Iljeh etter 32 minutters spill.

Les også: NRKSport.no fulgte kampen

Viking best

Rosenborg var alt i alt det beste laget på et fullsatt Viking stadion. Men Viking hadde Peter Ijeh og han var et angrep alene. Spissen løp, driblet og skjøt RBK i senk, nesten. For RBK har sin egen magiker i Marek Sapara. Midtbaneeleganten var ikke like dominerende som vi ofte så han i fjor, men trengte bare en mulighet. 

Nett-TV: Uavgjort i Stavanger

Bortelaget åpnet klart best og dominerte den første halvtimen. Men etter en drøy halvtime fikk Ijeh føre opp mot et ryggende RBK forsvar. Spissen lot seg ikke be to ganger og klinket ballen via stolpen og i mål fra 20 meter. Etter dette kom Viking mye mer inn i kampen og kom til flere gode muligheter.

 

 

Marek Sapara
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Det så lenge ut til at dette skulle bli sluttsresultatet i det som etter hvert utviklet seg til en jevn batalje. Rosenborg slet med å komme til de helt store sjansene og Steffen Iversen på topp var bare en skygge av seg selv. Men ti minutter før slutt fikk Marek Sapara sjansen på et frispark fra 25 meter. Det harde skuddet gikk via Viking-muren og bak en totalt utmanøvrert Austbø i mål.

Underholdende

Det var en fartsfylt og underholdende fotballkamp på Viking Stadion i kveld. Viking beviste det vi alle har vært klar over: Fjoråret var et arbeidsuhell og laget vil hevde seg helt der oppe i toppen i årets Eliteserie. Rosenborg reddet et poeng i en kamp der de fort kunne tapt, men mangler en god del i det offensive før de er på fjorårsnivået.

 

 

Fotballnyheter