Stjernene viste vei til finalen

Robben, Sneijder og Van Bronckhorst sendte Nederland til VM-finalen i fotball.

NRKsport fulgte kampen spark for spark

De største nederlandske stjernene ble avgjørende da Nederland slo Uruguay 3-2 og sikret seg en plass i søndagen VM-finalen i Sør-Afrika.

- Det er helt utrolig. Det var en tøff kamp og vi måtte kjempe hardt, men nå er det glemt for vi er i VM-finalen, sa Wesley Sneijder etter kampen.

- Det har ikke gått riktig opp for meg ennå, la han til.

Uruguay var lenge med på notene, men da Nederland scoret to kjappe mål tjue minutter før slutt var kampen avgjort.

Først var Wesley Sneijder litt heldig da skuddet hans skiftet retning og snek seg inn ved stolperota, så var Arjen Robben særdeles dyktig da han nikket inn 3-1 bare tre minutter seinere.

Hvem passer best for Nederland i VM-finalen? Diskuter under!

Gullballen til Sneijder

Fernando Muslera er sjanseløs på skuddet til Giovanni van Bronckhorst

Fernando Muslera er sjanseløs på skuddet til Giovanni van Bronckhorst

Foto: FRANCOIS XAVIER MARIT / Afp

Med sin femte scoring i mesterskapet og ellers strålende spill, seiler nå Sneijder opp som den heteste kandidaten til å sikre seg gullballen. En pris som går til verdens beste spiller.

Drømmetreffer

Begge lag startet litt forsiktig, men etter 18 minutter smalt det. Kaptein og venstreback Giovanni van Bronckhorst har ikke scoret mål på landslaget på over to år, men da det først skjedde igjen så var det et vakkert stykke arbeid. Fra drøye 23 meter dro han til med venstrefoten og ballen gikk via stanga og inn i krysset.

Dette var bare 35-åringens sjette mål i den oransje trøya og blir omtalt som et helt vilt mål i den nederlandske avisen De Telegraaf.

Følg NRKsport på Facebook

Maarten Stekelenburg

Maarten Stekelenburg slipper inn skuddet til Diego Forlan

Foto: PEDRO UGARTE / Afp

Diego Forlan har spilt en strålende VM-turnering og ville ikke være så mye dårligere enn van Bronckhorst. Han har ved to tidligere anledninger vist at han vet hvordan man skal skyte VM-ballen og fem minutter før pause sendte han i vei et hardt skudd fra 20 meter. Skuddet var bra, men gikk ganske midt i mål og keeper Maarten Stekelenburg kunne ha reddet det. Slik gikk det ikke og Forlans fjerde VM-mål var et faktum.

Uruguay kjempet som løver i sluttminuttene og fikk en redusering, men det ble ble med Maximiliano Pereiras ene scoring og Uruguay må nå konsentrere seg om bronsefinalen.

Alle gode ting er tre?

Nederland har ikke tapt en fotballkamp på 24 kamper (2-1 mot Australia 6. september 2008) og i søndagens heleuropeiskefinal møter de enten Tyskland eller Spania i sin tredje VM-finale. Da får de håpe at alle gode ting er tre. I 1974 tapte de mot Vest-Tyskland, mens Argentina ble for sterke i 1978.

Nederland kan også bli det første laget som vinner et VM som selv ikke har arrangert et VM.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp