NRK Meny
Normal

Stjernene spilte «dagens dobbel»: – En fantastisk seier

Real-stjernene stod nærmest i kø for å senke Schalke 04 på hjemmebane onsdag. Både Ronaldo, Bale og Benzema scoret to hver.

FBL-EUR-C1-SCHALKE-REAL MADRID

HIGH FIVE: Gareth Bale (tv), Karim Benzema og Cristiano Ronaldo var tydelig fornøyde med innsatsen mot Schalke.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Det tyske laget gikk på et smertefullt hjemmetap mot Real Madrid i mesterligaens åttendedelsfinale. Det spanske storlaget ga seg ikke før det stod

Gareth Bale

Gareth Bale var i slag mot Schalke og leverte et nydelig mål da han økte til 0-2.

Foto: RALPH ORLOWSKI / Reuters

hele 1-6.

Det blir så godt som umulig å hente inn i returkampen i Madrid 18. mars.

– Vi har spilt mange gode kamper, og dette var en til. Vi tillot heller ikke Schalke å spille som de kan. Nå er vi ganske nær neste runde, sa Ronaldo etter utklassingen.

– Vi var perfekt forberedt. Det ble en fantastisk seier, sa Bale.

Elegante mål

Bortelaget gikk til pause med tomålsledelse etter flotte scoringer av Karim Benzema (13) og Gareth Bale (21).

Benzemas mål kom etter elegant forarbeid. Gareth Bale rundet først to motspillere før han spilte videre til Ronaldo, som igjen brukte hælen til å sende ballen videre til en ventende Benzema. Lekkert gjort av Real-stjernene.

Men Gareth Bale ville også på scoringslisten, og etter 21 minutter gjorde han akkurat det han er betalt for å gjøre i klubben: Å score praktfulle mål.

Nok en gang var Benzema innblandet i det som skjedde på banen. Franskmannen sendte ballen videre til Bale like utenfor 16-meteren.

Waliseren driblet seg så gjennom Schalke-forsvaret før han sendte ballen knallhardt i nærmeste hjørne.

Målene strømmet på

Scoringene fortsatte å komme i 2. -omgang. Schalke hadde lite og ingenting å stille opp med i denne kampen, og bortelaget kunne stort sett gjøre som de ville på banen.

Etter 52 minutter økte så Cristiano Ronaldo til 0-3. Med pasningshjelp fra Gareth Bale banket portugiseren inn ballen i det lengste hjørnet bak en sjanseløs keeper.

Men det sluttet jo på ingen måte her i denne underholdende kampen.

Dagens dobbel

Kun fem minutter etter Ronaldos scoring var det Benzemas tur igjen. I samarbeid med Ronaldo satte franskmannen inn sin sitt andre mål for kvelden. For en duo.

Etter 69 minutter økte Gareth Bale til 0-5, og fikk dermed også to scoringer i kampen.

På det tidspunktet hadde Schalke for lengst gitt opp, og da Bale (som var nesten i offside) fikk ballen servert fra en pasningssikker Ramis hadde keeper Fahrmänn ikke noe han skulle ha sagt.

Alene med keeper sendte den tidligere Tottenham-spilleren ballen i nettet for andre gang den kvelden.

Passerte Zlatan

Ett minutt før ordinær tid bestemte Cristiano Ronaldo seg for at også han skulle gå for en «dobbel». Et tafatt Schalke-forsvar fullt av store rom åpnet opp for Ronaldo.

Det betyr at Ronaldo ikke bare holder følge med PSG-stjerne Zlatan Ibrahimovic på toppscorerlisten i turneringen, men at han går forbi. Ronaldo har notert seg for elleve nettkjenninger, mens svensken har nettet ti.

Klaas Jan Huntelaar satte inn Scalkes trøstemål på overtid.

– Etter den tidlige scoringen fikk vi mye rom. Det ble nøkkelen til vår perfekte kveld, sa trener Carlo Ancelotti etter kampen.

Karim Benzema

Karim Benzema setter inn 0-1 for Real Madrid.

Foto: Martin Meissner / Ap

Fotballnyheter