NRK Meny
Normal

Sterkt av FFK

Start begynte sterkt, men FFK tok over og Raymond Kvisvik dominerte da han førte laget til seier hjemme på Fredrikstad Stadion.

Ismael Beko Fofana
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Start var klart best i den første halvtimen av kampen. Laget dominerte spillet helt og hadde full kontroll på midtbanen..Samtidig var den nykomponerte forsvarsfireren kompakt, den slapp aldri til FFK spillerne da de forsøkte å gå i angrep.

For FFK klarte ikke å holde på ballen i mer enn et par trekk før Start tok over ballen og kunne gå i angrep. Bevegelsene manglet og tempoet var fraværende.

Likevel klarte ikke Start å skape farlige muligheter da de var i angrep, og det ble svært tydelig at laget trenger en målscorer på topp. David Nielsen var svært stasjonær og pådro seg frispark i nesten hver eneste duell han var involvert i.

Kvisvik var giftig

Etter en halv time snudde kampen helt uventet og FFK tok over spillet. Den største forskjellen var at Start begynte å gi Raymond Kvisvik store rom på midten. Og da er Greåker-mannen farlig.

Gang på gang viste han hvorfor han fikk navnet ”Super-Ray” da han var i Brann. Han serverte flere giftige pasninger med den presise venstrefoten sin.

Ismael Beko Fofana fikk æren av å sette inn sitt første mål for FFK i serien da han mottok en ferdigscoret ball i bakrommet fra Kvisvik. Han lobbet enkelt inn ballen over keeper Rune Nilsen i Start-målet.

Elyounoussis femte

FFK fortsatte det gode spillet og Kvisvik fortsatte å dominere. Etter 58 minutter la han ballen til rette for Tarik Elyounoussi som sikkert banket inn sitt femte mål denne sesongen. Det er like mange som han scoret i hele fjorårssesongen.

Kvisvik var også hjernen bak det tredje målet. Kun fem minutter etter det andre målet sendte han en god pasning til Brian West. Kanadieren fikk snudd opp og la inn foran mål til Gardar Johansson som smatt inn foran en søvnig Jon Midtun Lie og sendte inn ballen bak Start-keeperen.

Etter den tredje scoringen var ikke FFK lenger interessert i å utnytte overgangene, og Kvisvik måtte etter hvert ta seg noen pustepauser ved sidelinjen. Likevel klarte ikke Start å skape noe. FFK kontrollerte kampen og var faktisk nærmere scoring enn det Kristiansand-laget var.

FFK har blitt vanskelige å slå på Fredrikstad Stadion. Klarer laget å prestere likegodt på bortebane, kan laget bli en av overraskelsene i årets Tippeliga.

 

 

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.