NRK Meny
Normal

Sterk snuoperasjon av Brann

Fredrikstad kom best i gang, men tre raske scoringer i starten av andre omgang gjorde at Brann kunne ta med seg alle poengene.

Fredrikstad skapte flere gode sjanser, men endte opp med tap.
Foto: Olsen, Linn Cathrine / SCANPIX

Fredrikstad - Brann 2-4

Det ble en fartsfull og sjansespekket kamp på Fredrikstad Stadion. Fredrikstad tok ledelsen i første omgang, men tre raske scoringer av Brann i starten av andre omgang snudde kampen helt. Fredrikstad reduserte en gang, men Brann slo tilbake og tok en sterkt borteseier.

LES: Nrksport.no fulgte kampen

Snudde kampen

Branns trener Steinar Nilsen må ha kommet med noen velvalgte ord i pausen for det var et helt annet Brann-lag som kom på banen etter pause. Brann gikk rett i angrep fra start og det skulle ikke ta lang tid før de fikk belønning.

Petter Vaagan Moen slo en god corner på bakerste stolpe der Erik Bakke kom seg fri. Han headet rett på keeper Lasse Staw, men Gylfi Einarson var raskt frempå på returen og satte den sikkert i nettaket.

Bortefansen hadde knapt satt seg før scoring nummer to lå i nettet. Denne gangen var det Erik Huseklepp som slo et godt innlegg og innbytter Azar Karadas som satte ballen i mål. Han traff innsiden av stolpen, men ballen var så vidt inne før Staw fikk slått ballen ut.

Vondt gikk til værre for Fredrikstad. Noen minutter senere ble Vaagan Moen spilt gjennom av Huseklepp og kantspilleren satte ballen kontrollert i mål.

En sterkt snuoperasjon av bergenserne som scoret tre mål på 12 minutter.

Dobbel fra Johannsson

Gardar Johansson spilte en god kamp for FFK.

Foto: Linn Cathrin Olsen / Scanpix

Gardar Johannsson hadde en god sesong for FFK i fjor og noterte seg for 10 fulltreffere i fjorårssesongen. I år har spissen slitt mer og stod foran dagens oppgjør uten scoringer så langt i år.

Men i dag løsnet det for spissen og etter drøyt halvspilt føste omgang kom den første scoringen. Raymond Kvisvik slo en god pasning inn i bakrommet og Gardar Johannsson dempet ballen på brystet før han satte den forbi en nølende Håkon Oppdal.

Men islendingen nøyet seg ikke med det. Han skapte nytt liv i kampen med sin andre scoring for dagen. Desverre for Fredrikstad sin del ble det bare en trøstescoring.

Nykomponert forsvar

Fredrikstad hadde blitt tvunget til å gjøre store utskiftninger i forsvaret sitt foran dagens kamp. Grunnet susepensjoner og skader måtte tre spillere skiftes ut, og det var tydelig at spesielt hodestyrken til Raio Piiroja var savnet.

Branns første scoring kom ved en dødball og det gjorde også 4-2 målet. Erik Bakke dukket opp på en retur og satte ballen sikkert i mål.

Misfornøyd Grönhagen

Fredrikstad-trener Anders Grönhagen var tydelig misfornøyd etter kampen. Fredrikstad spilte en god første omgang, men ble brutalt straffet i starten av andre omgang.

-Jeg har aldri vært med på lignende når de får to mål på to minutter der. Vi spiller fryktelig i 2. omgang sa han etter kampen.

Fotballnyheter