Landslagskaptein ute inntil ett år – kan miste VM

Den norske landslagskapteinen Ingvild Stensland (33) må operere korsbåndet, og innser at VM står i fare.

Stensland

Ingvild Stensland må belage seg på en lang periode uten fotball. Her fra cupfinalen i fjør høst.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg fikk bekreftet mistanken: Korsbåndet er røket, og menisken er skadet i kneet, forteller landslagskapteinen til NRK etter kontrollen ved Akershus Universitetssykehus.

– Ikke så kjempeoppløftende nyheter, slår hun fast.

VM-spill gir drivkraft

Rehabilitering av korsbåndskader varierer i tid, men det regnes ofte med inntil ett år. I verste fall rammer det Stenslands store mål det kommende året – fotball-VM i Canada som starter i juni.

– Jeg tror det er viktig å være bevisst på at det kan bli tøft å rekke VM, men det er noe i meg som gjør at jeg kjenner jeg vil komme meg til VM, forsikrer landslagskapteinen fra Lyngdal.

Stensland vil bruke neste sommers verdensmesterskap som motivasjon på den lange veien tilbake.

– Det viktigste er jo å få et bra kne, så VM blir en gulrot for å sette meg på sykkelen og gjøre en god jobb, sier Stensland.

Legene krever operasjon

Stensland

Ingvild Stensland på krykker etter at hun har røket korsbåndet.

Foto: Harald Thingnes/NRK.no

Kontrollene i formiddag viser at en av Norges viktigste landslagsspillere trenger operasjon for å kunne komme tilbake til fotballen.

– De sier ofte 9-12 måneder med korsbåndskader, så det er lang tid, men ikke umulig. Folk har vist det går an å komme tilbake før, så jeg satser på det.

– Hva tenker du om at du må operere?

– Det er vanskelig for meg å si. Noen har lykkes med ikke å operere, mens noen korsbåndskader har blitt operert. Jeg stoler på at hvis legene mener jeg må operere, så er dét det beste, sier Stensland.

Karrieren ikke over

Stabæk-profilen fylte nylig 33 år. Selv om Stensland nå går ett års rehabilitering i møte, har hun ingen tanker om gi seg som fotballspiller.

– Jeg har ikke tenkt på å legge opp. Ja, det er tungt, og jeg vil ikke begynne på en rehabiliteringsperiode, men jeg kjenner at jeg er klar for å gjøre jobben.

– Vet du hva du går til?

– Jeg har vært gjennom rehabiliteringsperioder før, og vet det krever enormt mye av meg, men det er jeg klar for å legge ned. Jeg får ikke gjort annet enn å prøve å komme meg så fort som mulig tilbake, forklarer landslagskapteinen.

Fotball

Oppsummert

  • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.